حقوقي که روزه از يک مسلمان دارد.....
در رساله حقوق، امام سجاد عليه السلام حقوق افعالي را براي انسان ميشمرد، وقتي به روزه ميرسد و حقي که روزه، اين فريضه الهي از انسان متعهد و مسئول دارد، اينگونه بيان ميفرمايد :
اما حق روزه آن است که بداني اين پردهاي است که خداوند در برابر زبان، گوش، چشم، فرج، و شکمت آويخته تا تو را از آتش بپوشاند، چنان که در حديث آمده «روزه سپر آتش است» ، اگر اعضاي خود را در پس اين پرده نگاه داري (و آنها را از گناه حفظ کني) اميد است (از عذاب) محجوب و محفوظ باشي و اگر اعضاء پشت پرده آرام نگيرد، و گوشه و کنار آن بالا رود، و عضوها براي تجاوز از حدود سرکشد، چشم نگاه شهوت انگيز کند، نيروها که بايد براي حفظ بدن بکار رود به راه ديگر مصرف شود، ممکن است، پرده پاره گشته بدن بيرون افتد (و طعمه آتش گردد) و لا قوة الا بالله، بلي روزه صحيح، سند شرافت، و معيار هوش، و نيروي اراده انسان است، از اين جهت ميتوان کند ذهني و ضعف اراده را متضاد با روزه دانست.
از غذاي حلال وقت افطار آن قدر نخورد که معده پر شود که هيچ ظرفي مبغوضتر به پيشگاه خداوند از شکم پري نيست که از غذاي حلال پر شده باشد، که در نتيجه قدرت هيچ گونه عبادتي و بهره برداري از شبهاي پر فيض ماه رمضان نداشته باشد، و ثانيا اين عمل با روزهداري و دستورات روحاني و معنوي روزه و اثرات آن منافات دارد.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط صدرارحامی در 1391/05/23 ساعت 11:39:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1391/05/23 @ 12:08:29 ب.ظ
صالحی [عضو]
جالب بود. ممنون از مطالب مفیدتون
به وبلاگ ما هم سر بزنید
یا حق