گزارش بازدید از تخت فولاد
مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها اردوی بازدید از تخت فولاد را در تاریخ 20 اردیبهشت ماه برگزار نمود.
این بازدید که با حضور 40 نفر از طلاب و دانش آموختگان و کادر مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها برگزار گردید با سخنرانی دکتر علی کرباسی زاده در تکیه ی میر فندرسکی آغاز و با توضیحات خانم ممتاز پور کارشناس مجموعه ی فرهنگی تخت فولاد ادامه داشت.
دکتر علی کرباسی زاده مسئول خانه حکمت و عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه اصفهان در خصوص شخصیت علمی و فرهنگی سیاسی میر فندرسکی و موقعیت اجتماعی عصر و دوران زندگی آن بزرگوار سخنرانی کردند.
ایشان در ابتدای سخنانشان اذعان کردند که تکیه ی میر از قدیمی ترین تکیه های تخت فولاد است و محل ریاضت ها و چله نشینی های میر فندرسکی و شاگردان و هم عصرانشان بوده است.
استاد کرباسی زاده همچنین فرمودند: میر فندرسکی علاوه بر فلسفه، در کیمیا، هندسه و حساب، طب و ریاضیات و عرفان صاحب نظر و صاحب اثر بودند. ایشان کتابی دارند به نام صنایع که تمام علوم را به عنوان صنعت می دانند و معتقدند که همه ی انسانها بایستی حداقل یک صنعت را خوب بدانند.
ایشان همچنین فرمودند که پدر میر فندرسکی میرزا بیگ و پدر بزرگشان میر صدر الدین از علما و بزرگان گرگان بودند و میر به دلیل اینکه متولد فندرسک ، از توابع گرگان بودند تا نوجوانی را در زادگاهشان بودند و بعد به قزوین و بعد به اصفهان آمدند و وصیت کردند که پس از مرگ ایشان را در همین تکیه ی کنونی دفن کنند.
دکتر کرباسی زاده ادامه دادند: میر فندرسکی شخصیت آزاده و وارسته ای داشتند ایشان با لباس مبدل بین مردم می رفتند و مشکلات را رصد می کردند حتی بین اقشار پایین از لحاظ فرهنگی، مثل کبوتر بازان و خروس بازان و به گونه ای رفتار می کردند که هیچ کس متوجه نمی شد که ایشان میر فندرسکی هستند در مقابل هیچ وقت به دیدار شاه و درباریان نمی رفتند و بارها شاه عباس به این تکیه می آمدند تا میر را ملاقات کنند. مرحوم سید ابوالقاسم میر چهار سفر به هندوستان داشتند و در این سفرها در جلسات عرفانی مرتاضان شرکت می کردند و نوشته جات و مطالب بودائیها را با دقت مطالعه می کردند ایشان به دلیل اینکه به زبان سانسکریت مسلط بودند کتابی با این زبان در خصوص عرفان هندویی و مقایسه ی آن با عرفان اسلامی تألیف کردند. از دیگر کتابهای ایشان رساله ی صناعیه ، قصیده ی یائیه، رساله ای درحرکت، رساله ای در کیمیا، منتخب جوگ باشست، و دیوان اشعار است.
ایشان در پایان فرمودند که از قدیم تکیه ی میر محل استجابت دعا بوده و بزرگان در این تکیه به عبادت می پرداختند، این تکیه به گفته ی بسیاری از علما بعد از میر، از مشاهد مهدوی بوده است و از مهمترین بخش های تخت فولاد اصفهان محسوب میشود.
در ادامه طلاب، توضیحات خانم ممتاز پور از کارشناسان مجموعه ی تخت فولاد که سابقه ی 13 ساله در محورهای هشتگانه ی تخت فولاد دارند؛را شنیدند.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط صدرارحامی در 1397/02/23 ساعت 10:10:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1397/03/02 @ 06:48:29 ب.ظ
گل نرگس [عضو]
اللهم الرزقنی زیارت الحسین فی الدنیا و شفاعة الحسین فی الآخرة