
برگزاری نشست پژوهشی باموضوع آینده پژوهی درمدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیهااصفهان
حجت الاسلام والمسلمین اهتمام در تعریفی از چشم انداز بیان داشت: چشم انداز عبارت است از آنچه از قبل رویش پیدا کرده و آیندهی خود را میسازد.
نشست علمی ـ پژوهشی با موضوع ” معجزه چشم انداز؛ انگیزه دوباره برای تحصیل و پژوهش” با حضور حجت الاسلام والمسلمین اهتمام استاد حوزه در مدرسه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین اهتمام در آغاز نشست بیان داشت: کسی که زیرساختهای زندگیاش اصلاح نکند در هیچ موقعیتی از زندگی از جمله کار و ازدواج و حتی زندگی شخصیاش محکم نیست. تنها راهی که ما را از روزمرگیها و سرگرمیها نجات میدهد بحث چشمانداز و آینده پژوهی میباشد.
وی در ادامه افزود: کسانی که چشم انداز ندارند محکوم به شکست هستند و در این زمینه روایتی است که معصوم علیه السلام میفرمایند: مسکین ترین مردم شخصی است که رویا نداشته باشد و بدتر از آن کسی است که رویای خود را نتواند تحقق بخشد.
استاد حوزه با تأکید بر تعریفی از چشم انداز «آنچه از قبل رویش پیدا کرده و آیندهی خود را میسازد.» بیان کرد: افراد دو دسته هستند: گروهی از افراد که آینده پذیر هستند یعنی برای آینده ی خود یک فکرهایی دارند و وضعیت موجود خود را تا آینده حمل می کنند
و میگویند"برویم جلو ببینیم چه می شود” و این افراد غالباً موفق نیستند، اما گروهی دیگر هستند آینده ساز هستند یعنی دغدغه دارند که آینده ی خود را چگونه بسازند و وضعیت موجود را تغییر میدهند تا آینده را بسازند.
ایشان با بیان روایتی از امیرالمومنین علیه السلام که میفرمایند: خوشبختی در زندگی، در گرو آینده نگری است و کسی که این گونه نباشد سلامتی روح ندارد؛ اظهار داشت: افراد باید شناگر باشند؛ زیرا شناگرها شنا میکنند، هدف دارند و میدانند که در این مقطعی که هستند باید بهترین شناگر باشند.
اهتمام در ادامه در بیان اصول چشم انداز تأکید کرد: 1. چشم انداز باید صریح باشد: باید دقیقا مشخص باشد می خواهیم چه کار کنیم؟وهمچنین باید ایده آل و حقیقی باشد. 2. شناسایی استعدادهای نهفته ی خود 3. داشتن برنامه ی عملیاتی 4.ایجاد شوق به چشم انداز 5. ایمان به چشم انداز: من میتوانم. 6.باید فرآیند چشم انداز را درک کنیم. 7.اولویتها را مشخص کنیم: سن و استعدادها باید درنظر گرفته شود. 8.تأثیر مردم بر چشم انداز: ما باید تعدادی از افراد را از زندگی خود حذف کنیم و با افرادی معاشرت کنیم که به ما امید میدهند. 9.وفاداری بر چشم انداز. 10.ارتباط با منبع چشم انداز.
وی در پایان افزود: اهداف آینده ی خود را طبق مراحل زیر بنویسیم: جایی را انتخاب کنیم که از حواس پرتیها به دور باشد، گامها را بنویسیم، مشورت کنیم و تعهد به چشم انداز داشته باشیم.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط صدرارحامی در 1398/12/06 ساعت 09:21:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |