برگزاری کارگاه مهارتهای شاد زیستن بر مبنای روایات در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری کارگاه مهارتهای شاد زیستن بر مبنای روایات در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

 برگزاری کارگاه مهارتهای «شاد زیستن بر مبنای روایات » با سخنرانی حاج آقا اهتمام درتاریخ 98/10/04 با حضور طلاب و کادر برگزار شد.

استاد در ابتدا با اشاره به تمایل کم جوانان به ازدواج، حضور حیوانات خانگی در زندگی ها  و استفاده گسترده از اینترنت گفت: فردگرایی در جامعه افزایش یافته و هر فرد در سلول تنهایی خود است.

وی با اشاره به روایت حضرت رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : لا خَيرَ في الوَطَنِ إلاّ مَع الأمنِ و السُّرورِ (خيرى نيست در وطن مگر با امنيّت و شادمانى. ) و روایت امام على عليه السلام : اَصْلُ الْعَقْلِ القُدَرةُ وَ ثَمَرَتُها السُّرورُ؛. ريشه عقل، قدرت است و ميوه آن شادى. بیان کرد شادی یکی از اصول مهم زندگی است. وی شادی را سه قسم دانست: 1- شادی زود گذر  2-شادی ناپسند :شادی است که محوریت آن غفلت و گناه است. 3- شادی پایدار که منظور دین از شادی، این قسم است و دارای دو مؤلفه هدفمند بودن در زندگی و عقلانیت است.  و ی همچنین با اشاره به روایتی گفت اگر غم در زندگی بیش از نشاط باشد آن زندگی موفق نیست و ائمه و حضرات معصومین علیهم السلام در همه مراحل زندگی با نشاط بودند.به طور مثال عصر عاشورا امام حسین علیه السلام فرمودند: الهي رضاً برضاك، تسليماً لأمرك، صَبراً عَلى‏ قَضائِك حتی در آن شرایط پذیرش ورضایت از زندگی داشتند. شادیهای زودگذر مانند شارژ عمل می کنند و انسان را برای شادیهای پایدار آماده می کنند.که بر اساس روایات شادیهای زودگذر شامل: ثروت، دگران صمیمی، مسائل زناشویی، سیاحت و تفریح، دانش و تحصیل، شادکردن دیگران، شب زنده د اری، تلاوت قرآن ، اشتغال، سلامت جسم، خوردن آب، آراستگی، پوشیدن لباس روشن، بوی خوش و عطر و ادکلن، تغذیه مناسب، خواب کافی، پیاده روی و …

استاد اهتمام با اشاره به روایت امام صادق علیه السلام 7 غم پسندیده را برشمرد:1- غم و اندوه برای خصلت ناپسند2- غم گناه 3- غم سستی برای کارهای نیکو 4-  غم مصائب اهل بیت 5- غم مصائب اهل ایمان 6- غم گمراهی افراد بی ایمان 7- غم عواطف انسانی .و غم های غیر از این 7 مورد را غمهای بیهوده نامید.

مشاور خانواده اظهار کرد برای شادی پایدار 5گام باید برداشت 1- رسول اللّه صلي الله عليه و آله لَو تَعلَمونَ مِنَ الدُّنيا ما أعلَمُ لاَستَراحَت أنفُسُكُم مِنها اگر آنچه را من از دنيا مى دانم ، شما مى دانستيد، جان هايتان از [همّ و غم هاى] آن مى آسودوباز پیامبر فرمودند تَفَرَّغُوا مِنْ هُمُومِ الدُّنْيَا مَا اسْتَطَعْتُمْ تاجایی که می توانید خود را از غمهای دنیا برهانید .پس باید زندگی را فهم کرد وتنها راه فهم زندگی اعتقاد به یک جمله است اینجا دنیاست بهشت نیست. دنیایی که پیچیده شده به سختی هاست  دَارٌ بِالْبَلَاءِ مَحْفُوفَةٌپس در دنیایی که ذاتش با سختی است چگونه باید زندگی کرد الدنیا مزرعه الاخره، استفاده پیامبر از لفظ مزرعه بی دلیل نیست مزرعه وباغ مکان نشاط وشادی است.

استاد در ادامه گفت هنگامی که فرد ذات دنیا را پذ یرفت باید مشکلات را دو دسته کند 1- قابل حل 2- غیر قابل حل. برای نشاط در زندگی باید مشکلات قابل حل را رفع کرد ومشکلات غیر قابل حل را پذیرفت .اصل پذیرش باعث رضایت مندی می شود. استاد در پایان گفت رضایت در زندگی یک حالت روانی است که از طریق فکر ایجاد می شودپس این دید که محیط باید خوب باشد تا حال من خوب شود اشتباه است فکر سالم باعث شادی ونشاط است این جلسه ادامه دارد.

برگزاری کارگاه مهارتهای شاد زیستن بر مبنای روایات در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.