تغذیه دانش آموزان در فصل امتحانات
بسیاری از دانشآموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه میپردازند و تصور میکنند که غذا و استراحت مانع مطالعه میشود، در صورتی که با تغذیه صحیح میتوان بازده فکری را افزایش داد. به کارگیری نکات و توصیههای زیر توان شما را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش میدهد.
• در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید، در عین حال از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات خودداری کنید. این خوراکیها ممکن است در نگاه اول انرژیزا به نظر برسد اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.
• بررسیهای دانشمندان نشان میدهد که غذاهای نشاستهای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در کیفیت خواب در شب امتحان مفید است.
• در صبح روز امتحان نیز بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخممرغ، نان تست با عسل یا برشتوک استفاده شود.
• کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمیتوانند صبحانه مفصل بخورند ، توصیه میکنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.
• بعضی از دانشآموزان به دلیل اضطراب زیاد امتحانات خود را خراب میکنند، بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند. بعضی از سبزیها از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید است.
• خوردن نان و پنیر و گردو یا تخممرغ یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک میکنند تا در طول امتحان آرام باشید. همچنین خوردن عسل و نوشیدنیهای حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار موثر است.
• خوردن جگر، گوشت و ماهی کمک زیادی به کاهش اضطراب میکند زیرا کمخونی نیز یکی از دلا یل کاهش یادگیری و تمرکز است.
• خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم بوده و کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.
• از خوردن زیاد شیرینیها، چیپس، نمک، تخمه، غذاهای چرب و انواع نوشیدنیهای گازدار در شب امتحان خودداری کنید زیرا اینها نمیگذارند در شب امتحان خواب راحتی داشته باشید.
• در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.
• در ايام امتحان، بيشتر مواظب سلامت خود باشيد تا در معرض سرماخوردگي، گرمازدگي، مسموميتهاي غذايي و اختلالات هضم قرار نگيريد و از خوردن غذا، بيرون از خانه جدا خودداري كنيد. غذاي خود را خوب بجويد و آرام ميل كنيد.
• در طول روز (اما نه همراه غذا) آب كافي بياشاميد (بيش از نيم ساعت پیش از غذا و يكي دو ساعت پس از غذا اشكالي ندارد). آشاميدن آب و نوشيدنيها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ايجاد نفخ ميشود.
• در زمان كار يا مطالعه غذا نخوريد و براي غذا خوردن زمان خاصي را در نظر بگيريد تا با آرامش بيشتري غذا بخوريد.
• برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نياز بدن به انرژي را افزايش نميدهد، بنابراين استفاده بيش از حد از مواد غذايي بسيار شيرين و پر چرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفيد نيست بلكه سبب افزايش وزن و بروز چاقي ميشود.
• صبحانه غذاي اصلي است، ناهار و شام را كمي مختصرتر بخوريد اما صبحانه را كاملتر ميل كنيد.
• مصرف روزانه يك ليوان شير براي ايجاد آرامش در طول دوران آمادگي براي امتحان موثر است.
• در موقع مطالعه از خوردن انواع تنقلات خودداري كنيد.
• مصرف سبزيهاي تازه (البته بعد از ضد عفوني كردن) و ميوههاي تازه توصيه ميشود.
• اگر در صبحانه پنير ميخوريد، بهتر است آن را همراه گردو ميل كنيد.
• ماست و دوغ ترش، خواب آور است اما خوردن ماست شيرين اشكالي ندارد.
• از خوردن قهوه و چاي پر رنگ، خودداري كنيد ولي چاي كمرنگ مفيد است.
• تغذيه متعادل و متنوع شامل غلات، انواع سبزي، لبنيات، گوشت و ميوهها سبب كاهش استرس امتحان ميشود.
• اگر احساس خستگي ميكنيد، كمي استراحت كنيد. انسان در موقع خستگي احتياج به استراحت دارد نه محرك، بنابراین مصرف قهوه به منظور بيدار ماندن توصيه نميشود
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط صدرارحامی در 1391/10/18 ساعت 09:33:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1391/10/20 @ 02:25:07 ب.ظ
شاهمرادی [عضو]
مطالب آمورنده بود استفاده کردیم خسته نباشی
1391/10/18 @ 09:21:12 ب.ظ
رحیمی [عضو]
سلام دوست عزیزم
از مطلب مفیدت و همچنین حضور سبزت ممنونم.