پایان نامه: شرائط و مراتب توبه در آیات و روایات
شورای عالی حوزه علمیه قم
مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران
حوزه علمیه زهرا المرضیه( سلام الله علیها)
شهرستان اصفهان
موضوع : شرائط و مراتب توبه در آیات و روایات
تحقیق پایانی سطح دو (کارشناسی)
استاد راهنما : سرکار خانم ملکوتی خواه
محقق: اعظم چاچه ئی
شهر: اصفهان
بهار 1389
چکیده
توبه در اصل به معنای رجوع و بازگشت از گناه است این در صورتی است که به شخص گناهکای نسبت داده شود ولی در قرآن و روایات اسلامی بارها به خدا نسبت داده شده است، در این صورت به معنی بازگشت به رحمت است، همان رحمتی که به خاطر ارتکاب گناه از گناهکار سلب شده بود و به همین دلیل یکی از نامهای خدا « تواب» ( یعنی بسیار توبه پذیر ) است. تمام علمای اسلام در وجوب توبه اتفاق نظر دارند و درمتن آیات قرآن چندین مرتبه به آن امر شده است در آیه (8 سوره تحریم) می خوانیم :
« یا ایها الذینَ آمنوا توبوا الی الله توبهً نصوحاً عسی رَبُّکم ان یکفر عنکم سَیّئاتِکُم و یَدخِلکُم جناتٍ تجری من تحتها الانهار»
«ای کسانی که ایمان آورده اید به سوی خدا باز گردید توبه کنید ، توبه ای خالص و بی شائبه تا امید است پروردگارتان گناهانتان را ببخشد و شما را در باغهایی از بهشت که نهرها از زیر درختانش جاری است داخل کند».
برای توبه ارکان و شرایطی وجود دارد که با گفتن تنها استغفرالله توبه حاصل نمی شود . و انسان برای توبه کردن نباید فرصت را از دست دهد و در هنگام مرگ ، نوعی پشیمانی براو عارض شود که سودی ندارد ،در پی توبه حقیقی ، آثار و نتایجی از جمله بخشیدن گناهان و … برای انسان تائب مطرح است.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط صدرارحامی در 1391/07/18 ساعت 01:27:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1391/07/20 @ 08:44:21 ق.ظ
موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) [عضو]
موفق باشید
1391/07/19 @ 10:27:34 ق.ظ
معاونت فرهنگی [عضو]
رسول اكرم صلى الله عليه و آله :
اَمّا عَلامَةُ التّائِبِ فَاَربَعَةٌ: اَلنَّصيحَةُ لِلّهِ فى عَمَلِهِ وَ تَركُ الباطِلِ وَ لُزومُ الحَقِّ وَ الحِرصُ عَلَى الخَيرِ ؛
نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق و حريص بودن بر كار خير.
(تحف العقول، ص 20)
1391/07/19 @ 10:04:56 ق.ظ
بدری [عضو]
موفق باشید