10 باور غلط در مورد بدنمان که فکر می کردیم درست است (1)


شاید شما هم این حرف را شنیده باشید که مطالعه در نور کم، می تواند به چشمان تان تاثیر منفی بگذارد. اما در واقع این تصوری اشتباه است.


کارهایی که بدن ما انجام می دهد، اسراری با خود دارد و تمایل ما به باز کردن قفل این اسرار باعث باور کردن بعضی اطلاعات نادرست شده است.
بسیاری از این تصورات غلط به طور گسترده به عنوان حقیقت پذیرفته شده اند. ما انسان ها، بعد از تحقیقات بر روی رایج ترین باورهای نادرست در مورد بدن به این آموخته ها رسیده ایم. در این مطلب با برخی از این تصورات و بارورهای غلط آشنا می شوید.

باور نادرست اول : زمانیکه موی خود را بتراشید به هنگام رویش ضخیم تر خواهند شد
شاید تصور کنید مو پس از تراشیدن به هنگام رویش کلفت تر خواهد شد، اما این تصور، در واقع بسیار نادرست است. شواهد علمی قوی علیه این ادعا وجود دارد. در اوایل سال ۱۹۲۸، یک آزمایش بالینی نشان داده است که اصلاح تا به حال هیچ تاثیری بر رشد مو نداشته است. مطالعات اخیر نیز بیشتر این موضوع را تایید می کند که اصلاح مو، تاثیری بر ضخامت یا نرخ رشد مجدد مو ندارد. پس از اینکه مو تراشیده می شود مدت کمی پس از رویش مجدد به دلیل داشتن سر موی تیز، این حس القا می شود که مو ضخیم تر شده است. موی جدید که در حال رشد است ممکن است به علت نور آفتاب یا مصرف مواد شیمیایی تیره تر از موهای معمولی به نظر آید.
در واقع موی تراشیده زبر است و شما فکر می کنید که ضخیم تر شده است؛ در حالیکه شما خود را گول می زنید چون موی شما تغییر نکرده است.


باور نادرست دوم : اندازه گرفتن کالری برای کنترل وزن و سلامت
ما شاید دوست داشته باشیم که باور کنیم برابر بودن مقدار کالری دریافتی با مقدار کالری مصرفی، یک روش برای کم کردن وزن است؛ اما این به این مساله در واقع اشتباه است؛ بدن باهوش تر از این حرف هاست.
در حالی که مصرف کم کالری می تواند تاثیرگذار باشد، اما همه غذاها پس از مصرف، تاثیر یکسانی بر میزان کالری بدن ندارد. اگر خیلی ساده بخواهید به این موضوع فکر کنید اختلاف بین یک شکلات و خیار را در نظر بگیرید ( که دارای مقدار مساوی کالری هستند ). آنها دارای طعم و عناصر مختلف غذایی هستند و وجه اشتراکی ندارند و درست به نظر نمی آید که بخواهید مانند هم از آنها برای بدن خود استفاده کنید.
اگر مواد بی خاصیت را فقط به این دلیل که کالری کمی دارند مصرف کنید، این مساله هیچ کمکی به لاغر شدن شما نخواهد کرد.
شاید تصور عموم این باشد که مصرف میزان مشخص کالری در روز، سلامتی را برایمان به ارمغان می آورد، اما در واقع حقیقت این است که غذاها و بدن ما واقعا پیچیده هستند. گرچه کاهش قابل توجه کالری مصرفی، به معنی کم شدن وزن است اما تنها فاکتور موثر نیست.
وزنی که الان دارید، میزان وزنی که می خواهید کم کنید، تعادل تغذیه در رژیم غذایی شما، میزان کالری ای که می سوزانید، عضلاتی که با ورزش برای خود ساخته اید و زمان هایی از روز که بدون تحرک بوده اید، همه و همه عناصری موثر در سلامت و میزان وزنی که از دست می دهید، هستند.
کم کردن مقدار مشخصی از کالری ممکن است در کوتاه مدت تدبیر خوبی برای کم کردن وزن باشد، ولی توجه به فاکتور های دیگر نتایج بهتری برای سلامت شما به همراه خواهد داشت.


باور نادرست سوم : به ۸ ساعت خواب در طول روز نیاز دارید
به ما گفته شده که به ۸ ساعت خواب در هر شبانه روز نیاز داریم. هر چند برای برخی درست است ولی نه برای همه. هندوستان تایمز با توجه به یک تحقیق اروپایی اعلام می کند، کسانی که دارای یک ژن شناخته شده به نام ABCC9 هستند می توانند به طور قابل توجهی کمتر از دیگران بخوابند. هنگامیکه از شما پرسیده می شود به چه مقدار خواب نیاز دارید، جوابها تقریبا متفاوت است. برای برخی ۸ ساعت ضروری و برای دیگر افراد زیاد است.


باور نادرست چهارم : مطالعه در نور کم چشمان شما را نابود می کند
شاید شما هم این حرف را شنیده باشید که مطالعه در نور کم، می تواند به چشمان تان تاثیر منفی بگذارد. اما در واقع این تصوری اشتباه است. در حالیکه مطالعه بدون نور کافی کمی به چشمان شما فشار می آورد؛ اما بر اساس تحقیقات موسسه سلامت کودکان، هیچ گونه آسیب جدی و دائمی ایجاد نخواهد کرد.

افزایش نزدیک بینی در میان دانشجویان و افرادی که زیاد مطالعه دارند بیشتر است. گفته شده است نرخ نزدیک بینی در چند قرن گذشته زمانیکه شرایط مطالعه سخت بوده است مانند خواندن در نور کم شمع یا فانوس، افزایش داشته است. اما این دلیل کافی ای برای این نیست که مطالعه در نور کم حتما باعث مشکلاتی برای چشم ها شود. صدها کارشناس به این نتیجه رسیده اند که مطالعه در نور کم، آسیبی به چشمان شما نمی رساند.


باور نادرست پنجم : ادرار کردن بر محل نیش عقرب، مار یا زنبور، در بهبود محل گزش موثر است
شاید این حرف که ادرار کردن بر روی محل نیش عقرب، مار، زنبور و دیگر حشرات باعث از بین رفتن زهر آن ها می شود را شنیده باشید ولی بدانید که این کار به شدت منع شده است. دستور العمل زیر می تواند برای نیش مار، عقرب و اکثر حشرات به کار برده شود:

بیمار باید حتی الامکان هر گونه مواد اضافی را در صورت وجود، با دستکش از اطراف جای نیش پاک کند. محل نیش باید در صورت امکان با سرکه خانگی شستشو داده شود، اسید استیک سرکه می تواند جلوی باز شدن بیشتر محل زخم را بگیرد هر چند این کار با سوزش همراه خواهد بود و باید بسیار با دقت آن را به کار برد.
اگر سرکه در دسترس نیست می توانید از آب نمک برای شستشو استفاده کنید. بر اساس تست های آزمایشگاهی، ادرار، امونیاک و الکل باعث بیشتر فعال شدن سلول های محل زخم خواهند شد که به این معناست نه تنها به بهتر شدن محل زخم کمک نکرده بلکه باعث بدتر شدن آن نیز می شوند. بنابراین ادرار کردن روی محل نیش عقرب و یا حشرات، علاوه بر اینکه عملی غیر بهداشتی است، مطمئناً تجربه ای دردناک برای فردی که مورد گزش قرار گرفته، خواهد بود.

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle

ادامه دارد….

  • خسروی
    نظر از: خسروی
    1391/10/26 @ 07:50:39 ق.ظ

    خسروی [عضو] 

    با تشكر از شركت شما در مسابقه
    لطفا مشخصات شناسنامه اي نويسنده و شماره تماس را ذكر نماييد.

  • حاتم
    نظر از: حاتم
    1391/10/25 @ 11:06:39 ق.ظ

    حاتم [عضو] 

    با سلام مطلب مفیدی بود

نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.