امر به معروف در فضای مجازی زبانی نرم و لبخندی دلنشین می‌خواهد

پیوند: http://www.iqna.ir/fa/News/1341270

 

گروه فضای مجازی: رسول جلیلی گفت: در فضای مجازی بیشتر امر به معروف موضوعیت دارد تا نهی از منکر و باید امید به اثرگذاری و اثرپذیری در این فضا را داشته باشیم و بعد با زبانی نرم به فعالیت بپردازیم.

رسول جلیلی، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به این مطلب گفت: در زمینه امر به معروف و نهی از منکر چه در فضای حقیقی و یا محیط مجازی، کلیاتش مانند یکدیگر است.

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه صنعتی شریف افزود: نهی‌ از منکر مشروط به اینکه احتمال اثر داده شود، باید انجام شود و حتما باید موقعیت‌سنجی شود. فضا، زمان و مکان باید موقعیت‌سنجی شود و پس از آن نهی از منکر اتفاق افتد. حتما باید احتمال اثرگذاری را در انجام امر به معروف و نهی از منکر دهیم.

این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی کشور با اشاره به اینکه لاجرم در فضای واقعی زندگی می‌کنیم گفت: این بخاطر این است که با خانواده، افراد جامعه و… تعامل داریم و اینجا بحث رفتن و نرفتن نیست و ما لاجرم در حرکت و زندگی هستیم پس ورودمان در فضای مجازی هم حل شده و اجتناب‌ناپذیر است.

جلیلی با اشاره به ورود مثبت در فضای مجازی در جهت امر به معروف گفت: در فضای مجازی ما باید تصمیم بگیریم که برویم یا نرویم. اگر قصد امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی را داریم حتما باید مطمئن باشیم،  با ورود ما به فضایی که قصد امر به معروف ونهی از منکر را در آن داریم، برای خود ما منکری را ایجاد نمی‌کند و بعد وارد آن فضا شویم.

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: اگر وارد فضای مجازی می‌شویم که نهی از منکر کنیم، وقتی منکر را می‌خواهیم ببینیم که بعد نهی کنیم، ممکن است که آن منکر برای خود ما گناه باشد، براین اساس ورود به فضای گناه آلود و در معرض گناه قرار گرفتن، برای اینکه متوجه شویم که منکری وجود دارد و بعد نهی از منکر کنیم خودش ابتدا به ساکن مشکل دارد.

در فضای مجازی بیشتر امر به معروف موضوعیت دارد

وی خاطرنشان کرد: اگر به دلایلی خبری رسیده و آن خبر هم متقن است، ما می‌توانیم نهی از منکر را در فضای مجازی داشته باشیم. در فضای مجازی بیشتر امر به معروف موضوعیت دارد تا نهی از منکر، چون آنجا می‌روید و مثبت‌ برخورد می‌کنید و در سه فضای مثبت، منفی و ممتنع برخورد مثبت و توصیه به مثبت را با روش و فناوری خودش انجام می‌دهیم.

جلیلی امر به معروف و نهی از منکر را در فضای مجازی مستلزم فعالیت‌های همه‌جانبه تمامی افراد و فعالان این عرصه دانست و افزود: امر به معروف در فضای مجازی مستلزم این است که دوستان و فعالانی که آشنایی، توانایی و وقت آن را دارند، فعالیت‌ و زمان خودشان را برای امر به معروف در فضای مجازی به نحو احسنت انجام دهند.

این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی کشور در ادامه گفت: اگر در حین امر به معروف کردن و در حین زندگی در فضای مجازی به عنوان فضای دوم با منکری برخورد کردند، نهی از منکر کنند؛ زبان هردوی امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی و غیر آن مشترکات بسیاری دارد.

وی یادآور شد: در این فضا زبان باید، نرم، دوست داشتن، تأثیرگذاری و تأثرپذیری باشد و علاوه براین همانطور که در فضای واقعی برای امر به معروف باید لبخند زد و گفت، در فضای مجازی هم که لبخند را طرف مقابل نمی‌بیند باید جای لبخند به فکر یک جایگزین مناسب باشیم که شخص طرف مقابل ما احساس دوستی و خیرخواهی کند تا اثرپذیری را داشته باشیم.

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه صنعتی شریف افزود: ما باید امید به اثرگذاری و اثرپذیری در این فضا را داشته باشیم و درعین حال خوب است که یک رودربایستی و یا تذکر را برای طرف مقابل ایجاد کنیم.

جلیلی با اشاره به مواردی که در امر به معروف و نهی از منکر باید از آنها تا حد امکان اجتناب کرد و گفت: از جدال عموما باید اجتناب شود و ما از جدال نتیجه‌ای نمی‌گیریم هرچند اگر به پای جدال رسیدیم و ضرورتی ایجاد کرد جدال کنیم، ممکن است لازم شود که جدال هم کنیم.

باید امر به معروف را در حد توانمان انجام دهیم

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی کشور با تأکید بر فراگیری تکنیک‌ها و فن‌آوری‌های جدید فضای مجازی افزود: ترویج و تبیین امربه معروف در فضای مجازی، تکنیک خودش را می‌خواهد و اگر ما فن‌آوری آن را نداریم و در عین حال احساس مسئولیت می‌کنیم باید آن را در حد توانمان انجام دهیم.

وی‌ با اشاره به ایجاد کمپین‌ها در فضای مجازی و استفاده از شبکه‌های اجتماعی در امر به معروف گفت: همانطور که در فضای واقعی گروه‌های مختلف وجود دارند و عقاید خوشان را ابراز و مطرح می‌کنند و در مواردی تظاهرات می‌کنند و یا جلسه راه‌ می‌اندازند، افرادی که مخالف آنها فکر می‌کنند، این فضا برای آنها وجود دارد پس این کار را باید انجام دهند.

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه صنعتی شریف در نهایت سخن خود را با سوره عصر به پایان رساند و گفت: قطعا در جامعه اگر اصلاحی انجام شود زحمت بیشتری متقبل فعالان مجازی و کمپین‌ها و شبکه‌های مجازی داخلی می‌شود تا کسانی که دنبال منکر هستند چراکه «إِنَّ الْإِنْسانَ لَفی‏ خُسْر، إِلاَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ تَواصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَواصَوْا بِالصَّبْرِ»


  • عزیزی
    نظر از: عزیزی
    1392/09/25 @ 07:15:00 ب.ظ

    عزیزی [بازدید کننده]

    خدا به فرشته ها شعور داد بدون شهوت،

    به حیوان ها شهوت داد بدون شعور،

    و به انسان هر دو را….

    انسانی که شعورش به شهوتش غلبه کند از فرشته بالاتر است،

    و انسانی که شهوتش بر شعورش غلبه کند از حیوان پست تر است..

نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.