پخت غذا در ظروف آلومينيومي
پخت غذا در ظروف آلومينيومي باعث آلزايمر ميشود
آلومينيم يكي از فلزاتي است كه به نظر ميرسد با بيماري آلزايمر ارتباط داشته باشد ،مطالعات نشان ميدهد كساني كه آلومينيم در رژيم غذايي آنها به واسطه استفاده از ظروف پخت آلومينيمي وارد ميشود ۶/۸ برابر بيماري آلزايمر در آنها بيشتر ديده ميشود. محققان دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان با بررسي آثار آلومينيم خوراكي بر موشهاي صحرايي دريافتند كه ورود آلومينيم به همراه غذا مي تواند سبب اختلال در متابوليسم كربوهيدرات شود كه بصورت افزايش در قند خون ناشتا و نارسايي در گلوكز بروز ميكند. ظروف پخت آلومينيمي كه بيشتر از آن استفاده ميكنند علاوه بر اينكه سبب بروز آلزايمر ميشوند آهن قابل جذب مواد غذايي را كاهش ميدهند.
شايد همه گير بودن ظروف آلومينيومي شما را به تعجب وادارد كه با وجود اين عوارض چطور اين ظروف همه جا بكار ميرود اين هم از مواردي است كه آلودگي در بطن خانههاي ما رسوخ كرده و ما از آن غافل هستيم و به سادگي از كنار آن ميگذريم .بسياري از زنان مواد غذايي را در ظروف منجمد كرده و غذا را در ظرفهاي آلومينيمي طبخ ميكنند . آلومينيم محلول در آب آثار خطرناكي را سبب ميشود و هنگام پخت غذا كه آب و آلومينيم در كنار هم قرار ميگيرند. بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت ،هنگام پخت غذاهاي اسيدي آلومينيم در اسيدهاي اكسيدناپذير حل شده از ظرف آزاد ميشود و به داخل مواد غذايي راه پيدا ميكند.
تنفس كردن و تماس پوستي با آلومينيم نيز بسيار خطرناك است اگر فردي براي مدت زمان طولاني در تماس با غلظت زيادي از آلومينيم باشد از دست دادن حافظه ،سستي ،بيحالي و لرز شديد بروز مييابد. فريبا ابراهيمي كارشناس مسوول آزمايشگاه شيمي مواد غذايي معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ظروف آلومينيمي به دليل اينكه خود آلومينيم در ساخت آن بكار مي رود، در اثر عوامل مختلف وقتي غذا در آن به مدت طولاني پخت ميشود بوسيله غذا جذب بدن ميشود. وي افزود:در مواد غذايي كه گوجه فرنگي و يا از چاشنيهايي مانند سركه و آبليمو در ظروف آلومينيمي پخت ميشوند مقدار مهاجرت يونهاي آلومينيم از ظرف به داخل مواد غذايي افزايش مييابد.
ابراهيمي تصريح كرد: خود آلومينيم حتي در موادي مانند سبزيجات و منابع حيواني وجود دارد و وقتي هنگام پخت از ظروف آلومينيمي جدا ميشود بر مقدار غلظت عناصر موجود در آلومينيم افزوده شده واز طريق گوارش ،جذب كلسيم و فسفات شده و باعث پوكي استخوان ،راشيتيسم ،بيماريهاي زخم معده ، روده ،خشكي دهان ،يبوست ،تغيير رنگ در دهان ميشود .
وي تصريح كرد: جذب آلومينيم در مغز افراد باعث ايجاد آلزايمر ميشود و اگر مقدار جذب بيشتر باشد در فراموشي تاثيرگذار است . ابراهيمي به مردم توصيه كرد از ظروف آلومينيمي براي پخت غذا استفاده نكنند و اين ظروف فقط براي نگهداري مواد خشك مناسب هستند.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط صدرارحامی در 1390/12/10 ساعت 11:50:30 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |