موضوع: "فرهنگی"

برگزاری کارگاه مهارتهای شاد زیستن بر مبنای روایات در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری کارگاه مهارتهای شاد زیستن بر مبنای روایات در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

 برگزاری کارگاه مهارتهای «شاد زیستن بر مبنای روایات » با سخنرانی حاج آقا اهتمام درتاریخ 98/10/04 با حضور طلاب و کادر برگزار شد.

استاد در ابتدا با اشاره به تمایل کم جوانان به ازدواج، حضور حیوانات خانگی در زندگی ها  و استفاده گسترده از اینترنت گفت: فردگرایی در جامعه افزایش یافته و هر فرد در سلول تنهایی خود است.

وی با اشاره به روایت حضرت رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : لا خَيرَ في الوَطَنِ إلاّ مَع الأمنِ و السُّرورِ (خيرى نيست در وطن مگر با امنيّت و شادمانى. ) و روایت امام على عليه السلام : اَصْلُ الْعَقْلِ القُدَرةُ وَ ثَمَرَتُها السُّرورُ؛. ريشه عقل، قدرت است و ميوه آن شادى. بیان کرد شادی یکی از اصول مهم زندگی است. وی شادی را سه قسم دانست: 1- شادی زود گذر  2-شادی ناپسند :شادی است که محوریت آن غفلت و گناه است. 3- شادی پایدار که منظور دین از شادی، این قسم است و دارای دو مؤلفه هدفمند بودن در زندگی و عقلانیت است.  و ی همچنین با اشاره به روایتی گفت اگر غم در زندگی بیش از نشاط باشد آن زندگی موفق نیست و ائمه و حضرات معصومین علیهم السلام در همه مراحل زندگی با نشاط بودند.به طور مثال عصر عاشورا امام حسین علیه السلام فرمودند: الهي رضاً برضاك، تسليماً لأمرك، صَبراً عَلى‏ قَضائِك حتی در آن شرایط پذیرش ورضایت از زندگی داشتند. شادیهای زودگذر مانند شارژ عمل می کنند و انسان را برای شادیهای پایدار آماده می کنند.که بر اساس روایات شادیهای زودگذر شامل: ثروت، دگران صمیمی، مسائل زناشویی، سیاحت و تفریح، دانش و تحصیل، شادکردن دیگران، شب زنده د اری، تلاوت قرآن ، اشتغال، سلامت جسم، خوردن آب، آراستگی، پوشیدن لباس روشن، بوی خوش و عطر و ادکلن، تغذیه مناسب، خواب کافی، پیاده روی و …

استاد اهتمام با اشاره به روایت امام صادق علیه السلام 7 غم پسندیده را برشمرد:1- غم و اندوه برای خصلت ناپسند2- غم گناه 3- غم سستی برای کارهای نیکو 4-  غم مصائب اهل بیت 5- غم مصائب اهل ایمان 6- غم گمراهی افراد بی ایمان 7- غم عواطف انسانی .و غم های غیر از این 7 مورد را غمهای بیهوده نامید.

مشاور خانواده اظهار کرد برای شادی پایدار 5گام باید برداشت 1- رسول اللّه صلي الله عليه و آله لَو تَعلَمونَ مِنَ الدُّنيا ما أعلَمُ لاَستَراحَت أنفُسُكُم مِنها اگر آنچه را من از دنيا مى دانم ، شما مى دانستيد، جان هايتان از [همّ و غم هاى] آن مى آسودوباز پیامبر فرمودند تَفَرَّغُوا مِنْ هُمُومِ الدُّنْيَا مَا اسْتَطَعْتُمْ تاجایی که می توانید خود را از غمهای دنیا برهانید .پس باید زندگی را فهم کرد وتنها راه فهم زندگی اعتقاد به یک جمله است اینجا دنیاست بهشت نیست. دنیایی که پیچیده شده به سختی هاست  دَارٌ بِالْبَلَاءِ مَحْفُوفَةٌپس در دنیایی که ذاتش با سختی است چگونه باید زندگی کرد الدنیا مزرعه الاخره، استفاده پیامبر از لفظ مزرعه بی دلیل نیست مزرعه وباغ مکان نشاط وشادی است.

استاد در ادامه گفت هنگامی که فرد ذات دنیا را پذ یرفت باید مشکلات را دو دسته کند 1- قابل حل 2- غیر قابل حل. برای نشاط در زندگی باید مشکلات قابل حل را رفع کرد ومشکلات غیر قابل حل را پذیرفت .اصل پذیرش باعث رضایت مندی می شود. استاد در پایان گفت رضایت در زندگی یک حالت روانی است که از طریق فکر ایجاد می شودپس این دید که محیط باید خوب باشد تا حال من خوب شود اشتباه است فکر سالم باعث شادی ونشاط است این جلسه ادامه دارد.

ادامه »

برگزاری نشست مهدویت

برگزاری نشست مهدویت

در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها نشست مهدویت با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا موسوی از مرکز تخصصی مهدویت قم با حضور طلاب ،مدیریت ،اساتید،کادر در تاریخ 98/9/27 برگزار شد.

استاد ابتدا گفت وجود حضرت حق عزوجل مانند یک خط است نه ابتدا دارد ونه انتها. ولی بر طبق آیات وروایات وجود انسان مانند یک نیم خط است ابتدا دارد منتها انتها ندارد” خالِدِينَ فِيها أَبَداً “. وی زندگی انسان را دارای مراحلی دانست ابتدا دنیا بعد برزخ بعد قیامت . و زندگی ابدی که تا بی نهایت ادامه دارد. استاد مهدویت اظهار کرد دنیا به اندازه عمر هر شخصی می باشد، قیامت طبق آیه چهار سوره معارج 50000 سال است و زندگی ابدی تا بی نهایت ادامه دارد .در ادامه حاج قا موسوی به روایتی اشاره کرد که انتقال از دنیا به آخرت مانند انتقال از رحم مادر به دنیاست وی براساس این روایت سه نکته مقایسه ای مطرح کرد.

سه نکته مهم در تولد به دنیا وجود دارد :

الف)اکثر وسایلی که در رحم مادر به دست می آید در رحم استفاده ندارد مثلا چشم بینی ،دست و….

ب)اگر جنین در رحم مادر ناقص باشد در رحم از این نقص اذیت نمی شود.

 ج)اگر نوزاد ناقص متولد شود در دنیا نقصش جبران نمی شود.

وی بر همین اساس 3 نکته هم در انتقال به آخرت بیان کرد

الف)اغلب نتایج دینداری را در دنیا نمی توان دید بلکه در آخرت بروز پیدا می کند ب)اگرانسان در دنیا دینش ناقص یا بی دین باشد غالبا از جهت نقص در دنیا اذیت نمی شود ج)اگر انسان از جهت دینداری ناقص به آخرت منتقل شود نقصش جبران نمی شود .استاد برای نزدیک شدن به ذهن مثالی زد ،اگر فردی خود را کور کند این عمل او به اندازه 2-3 ثانیه طول می کشد ولی همه عمر او نابیناست اثر دنیا بر آخرت نیز همین گونه است.

حال سوالی که مطرح می شود در این شرایط چه نیازی به امام است: استاد مهدویت در جواب گفت از سید الشهدا پرسیدند معرفت خداوند یعنی چه حضرت فرمودند«مَعْرِفَةُ أَهْلِ كُلِّ زَمَانٍ إِمَامَهُمُ الَّذِی یَجِبُ عَلَیهِمْ طَاعَتُهُ»معرفت خدا عبارت است از اینکه اهل هر زمان امامی را كه اطاعتش بر آنان واجب است، بشناسد»

بدیهی است اگرامام شناخته نشود، حتماً و یقیناً ازرهبر دیگری تبعیت می شود و بندگان از صراط بندگی خدا خارج می‌شوند. البته داشتن معلومات مهدوی کافی نیست بلکه باید معرفت مهدوی داشت ومعرفت از دانش همراه با بینش و منش ایجاد می شود»مَنْ ماتَ وَ لَمْ یعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیة؛ هر فردی که بمیرد در حالی که امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهلی مرده است«  . بنابراین اگر هر شخص به امام زمان معرفت پیدا کند راه را درست انتخاب کرده است . درادامه استاد اخلاق گفت معرفت درک رابطه ای که حضرت بقیه الله با ما دارد ودرک رابطه ای که من باید با حضرت داشته باشم و در پی رضایت حضرت صاحب زمان باشم چه از نظر جسمی چه فکری چه اجتماعی چه معنوی.

 در پایان استاد تاکید کرد مومن هماهنگ با نظام هستی است وآرامش در گرو هماهنگی با نظام هستی است وانتظار فرج باعث این هماهنگی می شود.

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع صفات اوتاد با توجه به حدیث معراج در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع صفات اوتاد با توجه به حدیث معراج در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

نشست اخلاقی با موضوع صفات اوتاد با توجه به حدیث معراج با سخنرانی حاج آقا مرتضوی پناه با حضور اساتید وکادرو طلاب درحوزه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها برگزار شد

استاد در ابتدا گفت خداوند عزوجل به حضرت محمد(ص) فرمود یا محمد به خاطر چهارصفت تورا بر همه انبیا برتری دادم وهر کس بخواهدد جزء اوتاد زمین شود باید این چهار صفت را داشته باشد استاد قبل از بیان چهار صفت به عنوان مقدمه 3 نکته رابیان کرد:

الف)اگر کسی بخواهد راه موفقیت را طی کند باید راه انسانهای موفق را طی کند وراه دیگری نیست.

ب)در عالم معنا اگر کسی بخواهد به جایی برسد باید لیاقت داشته باشد.

ج)ارتباط با خدا جدا از ارتباط با مردم نیست.

حاج آقا مرتضوی پناه در ادامه چهار صفت را بیان کرد 1-سخاوت نفس: در روایت وارد شده چهار چیز انسان را در چشم مردم بزرگ می کند سخاوت ،ادب،عفت،عقل. استاد گفت شبی امام صادق علیه السلام تا صبح می فرمودند اللهم انی اعوذ بک من شح نفسی ودر بیان دلیل کار خود به آیه مَنْ يُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ استناد کردند در روایات بیان شده است انسان بخیل حیف است روی زمین راه برود .
2- محبت ودل پر از مهرپیامبر به همه کائنات: وی افزود خداوند عزوجل فرمودند وَمَا أَرْ‌سَلْنَاكَ إِلَّا رَ‌حْمَةً لِّلْعَالَمِينَ نفرمودند رحمت برای مومنین وبا ناس بلکه رحمت برای همه عالم ،همه چیز از وجود نازنین ایشان بهره می برند
3- خوش خلقی:استاد اخلاق اظهار کرد خوش خلقی از صفاتی است که باعث می شود شخص محبوب دلها شود، هنگامی که حضرت محمد (ص)به پیامبری برگزیده شدند مردم ایشان را با سنگ می زدند ولی هنگام حجه الوداع 120هزار نفر با ایشان همراه بودند که یکی از دلایل آن حسن خلق ایشان بود خداوند در مورد ایشان می فرمایدإِنَّکَ لَعَلى‏ خُلُقٍ عَظيمٍ. قلم 4
4-یقین :استاد حوزه گفت در دو چیز باید یقین داشت: 1- به ذات پاک حضرت حق    2-معاد

یقین باعث توکل است وتوکل آرامش را به دنبال خود می آورد وی آرامش را گمشده دنیای امروز ما دانست.

ادامه »

گزارش چهارمین جلسه کارگاه تخصصی مهارتهای زندگی ویژه دانش آموختگان در مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها

گزارش چهارمین جلسه کارگاه تخصصی مهارتهای زندگی ویژه دانش آموختگان در مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها

چهارمین جلسه کارگاه تخصصی مهارتهای زندگی ویژه دانش آموختگان  با حضور کارشناس  و مشاور خانواده حاج آقا تقیان در مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها برگزار شد

استاد در ادامه جلسه قبل اظهار کرد مهارت ارتباطی یعنی در هر شرایطی بهترین عکس العمل را داشتن.

وی یکی از بهترین عوامل موفقیت در ارتباطات را صبر دانست وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْ‌ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرِينَ‌   الَّذينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ156-155بقره

استاد تمام تکنیک های صبر را دریک کلمه دانست من مال خدا هستم هیچ چیز مال من نیست مالک همه چیز خداست انسانها حتی مالک فکر خود هم نیستند.

این کارشناس خانواده در ادامه توضیح مدیریت هیجان وارد بحث خشم شد وعلل خشم را 30 مورد بیان کرد از جمله:

1 -حب دنیا :دنیا شامل جان، مال، فرزند، مقام، عشق، محبت و…می باشد حاج آقا تقیان برای کاهش حب دنیا 4 راهکار ارائه کرد:

الف)نگاه امانتی داشتن به دنیا ،همه چیز در دست ما امانت است ب) انسان در این دنیا مسافر است، مسافر در مسافرت خود را مالک چیزی نمی داند ج)انسان در این دنیا مهمان است . مهمان هرگز به وسایل صاحب خانه دل نمی بندد

 د) یاد مرگ : یاد مرگ در کنترل هیجانات بسیار موثر است با این نگاهها انسان می رسد به أَلا إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلا هُمْ يَحْزَنُونَ

2 –استرس :وی دلایل استرس را 3 مورد برشمرد الف)ناکامی ها که قبلا توضیح داده شد ب)تقاضای زیاد محیط :با اولویت بندی می توان موارد مهم تر را رسیدگی کرد ج)دوراهی ها

3 –بیماریهای جسمی وروحی : بیماریها اثر بسیاری بر تعادل روحی وعصبانیت وخشم افراد دارد.

مشاور حوزه در ادامه سته ضروریه را که باعث بیماری می شود  را بیان کرد الف) خوردن ونخوردن :خوراک باید حلال ، طیب وبه اندازه باشد  ب) خواب و بیداری  ج) احتباس واستفراغ :احتباس به معنای مدت زمانی که باید غذا در بدن بماند وبیشتر از آن باعث یبوست می شود که یبوست آستانه تحمل را به شدت کاهش می دهد واستفراغ بدن شامل دفع مواد زائد، حجامت ،زالو، روزه وعطسه … می باشد د) تحرک وعدم تحرک ذ) استفاده از طبیعت بکر ر) کنترل مسائل روانی مانند کینه حسادت .مشاور حوزه بیان کرد مراقبت از این موارد در کنترل هیجانات نقش به سزایی دارد.

استاد در ادامه بحث هیجانات ،کینه را مطرح کرد وریشه آن را ا- توقعات بی جا وبه جا و2- ظلم ،خطا وجهالتهایی که در حق فرد شده است شمرد.وی یکی از راهکارهای برطرف شدن کینه را عوض کردن تفکر دانست اینکه فرد بپذیرد کینه اول از همه به خودش آسیب می زند پس در مقابل دیگران بهتر است عفو –صفح- استغفار و احسان کند.

در پایان استاد مهارتهای گفتن وشنیدن فعال را مطرح کرد مراحل گوش دادن فعال شامل 1-تمرکز 2- کاووش وپیگیری3 – بازخورد وانعکاس 4- جمع بندی 

مراحل گفتن فعال :1- تمرکز 2- شفافیت 3- اختصار 4- استفاده از جملات وکلمات مناسب

ادامه »

برگزاری نشست سیاسی با موضوع بیانیه گام دوم و تحلیل اتفاقات و اغتشاشات اخیر از مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری نشست سیاسی با موضوع بیانیه گام دوم و تحلیل اتفاقات و اغتشاشات اخیر از مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

نشست سیاسی با حضور جناب آقای  فاضل کارشناس مسائل سیاسی با موضوع «بیانیه گام دوم و تحلیل مسائل روز » در روز 13 آذر  در مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها برگزار شد.

استاد فاضل در ابتدای جلسه با بیان پیشینیه انقلاب ابراز داشت انقلاب اسلامی اگر مدیران مدبری داشت که فضای انقلاب اسلامی را درک می کردند و درصدد تحکیم مواضع انقلاب تلاش می کردند الان چنین مشکلاتی پیش نمی آمد.

وی بیان کرد رهبری دامت برکاته با اساتید دانشگاه جلسه ای داشتند که بیانیه ای به نام گام دوم را در آن جلسه مطرح کردند و خواستند که روی این بیانیه کار کنند. رهبری دامت برکاته با اینکه کتابها و مقالات زیادی نوشته اند ولی در مورد هیچ یک از آنها درخواست تأمل و کار نداشتند ولی  در خصوص گام دوم رسما درخواست تأمل داشتند و از دانشگاه ها ، حوزه ها، و اندیشمندان خواستند تا کار روی بیانیه را در رأس برنامه هایشان قرار دهند.

کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به بخشی از بیانیه افزود: از میان همه ی ملتهای زیر ستم،کمتر ملتی به انقلاب همت می گمارد و از میان ملتهایی که انقلاب کردند فقط  به تغییر حکومت رسیدند مثل مصر که  به تغییر ساختار نرسیدند. ولی آرمان انقلاب اسلامی با انقلاب های دیگر متفاوت است، چرا که انقلاب ما نقطه اوجی دارد که همان تمدن نوین اسلامی است.

وی افزود از انقلاب اسلامی نظام سازی بیرون کشیده می شود .و بعد از نظام سازی به دولت سازی اسلامی باید رسید و از دل دولت سازی اسلامی به جامعه سازی اسلامی می توان رسید که منجر به تمدن نوین اسلامی خواهد شد. ولذا در جامعه کنونی چون به دولت اسلامی نرسیدیم هنوز به تمدن نوین اسلامی نرسیده ایم. در زمان ما جامعه ایرانی مسلمان داریم نه دولت و امت اسلامی.

استاد فاضل در پایان با اشاره به مسائل سیاسی روز و افزایش قیمت بنزین افزود که به دلیل بی تدبیری دولت در مورد افزایش قیمت بنزین و آماده نکردن جامعه از لحاظ روحی و روانی  باعث اتفاقات اخیر شد.

گزارش برگزاری چهارمین جلسه کارگاه گامهایی به سمت آرامش

گزارش برگزاری چهارمین جلسه کارگاه گامهایی به سمت آرامش

چهارمین جلسه کارگاه “گامهایی به سمت آرامش” با حضورسرکار خانم حوا بهرامی استاد و مشاور حوزه با حضور طلاب وکادر در حوزه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها برگزار شد.

این کارشناس خانواده بایدهای مورد نیاز آرامش در زندگی را بدین گونه توضیح داد:

1-همانگونه رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود. 2- پرکردن زندگی از معنویت

در ادامه مشاور حوزه به بیان گام دوم پرداخت ومصادیق معنویت رابرشمرد.

1-انجام واجبات وترک محرمات 2- رعایت محدوده محرم ونامحرم 3- مناجات ،قران وتوسل نَوِّرُوا بُيُوتَكُمْ بِتِلاَوَةِ اَلْقُرْآنِ. وی سفارش کرد در خانه هایتان روضه هفتگی بگیرید حتی باحضور دو نفر واز برکات آن بهرمند گردید 4-جلوگیری از ورود وسایل فساد به خانه 5- انفاق 6- زیارت : وی افزود اگر امکان زیارت ائمه علیهم السلام فراهم نیست زیارت  فرد باید مورد احترام قرار گیرند 7- پرهیز از مال حرام از امام صادق علیه السلام روایت شده :هرکس ربا دهد و یا ربا بخورد مانند کسی است که مقابل مسجدالحرام با مادرش زنا کند 8- مطالعه کتب اخلاقی 9- محبت به همه به خصوص کودکان.

استاد حوزه خواهران در ادامه بیان بایدهای آرامش سومین مورد را احترام متقابل دانست وگفت احترام دیواری است که نباید شکسته شود وی در بیان ضررهای بی احترامی گفت ،بی احترامی 1- نشانه بی عقلی است 2- در روایات نشانه حماقت شمرده است 3- باعث قطع روزی است 4- کسی که احترام خلق را نگه ندارد احترام خدا را نگه نداشته است 5- انسانهایی که احترام نمی گذارند شامل احترام دیگران نیستند.

استاد بهرامی مصادیق احترام را متعدد دانست از جمله 1- در نحوه صدا زدن 2- شیوه در خواست ها 3- سلام کردن 4- استقبال وبدرقه 5- احترام به خانواده همسر 6- سرزنش نکردن 7- گوش دادن به سخنان 8- زیبا صحبت کردن .

وی در پایان اظهار کرد ان شاالله طلاب با به کار بردن این گامها زندگی خوبی داشته باشید.

ادامه »

برگزاری جلسات اخلاق هفتگی اساتید در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری جلسات اخلاق هفتگی اساتید در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

نشست اخلاقی با موضوع تامل در حکمتهای نهج البلاغه با سخنرانی  سرکارخانم طائبی استاد حوزه شنبه هر هفته در دفتر اساتید با حضور مدیریت وکادر و اساتید حوزه برگزار می شود.

این جلسه از سال قبل شروع شده وبه مد د امیرالمؤمنین  علیه السلام این هفته حکمت 24 مورد بررسی قرار گرفت.

برگزاری اردوی تربیتی گلستان شهدا به مناسبت هفته بسیج توسط مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری اردوی تربیتی گلستان شهدا به مناسبت هفته بسیج توسط مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها درتاریخ 98/9/7 به مناسبت هفته  بسیج اردوی گلستان شهدا برگزار نمود.

در این اردوحاج آقا جعفری  هم رزم شهدا  و راوی گلستان  بعد از بیان تاریخچه تخته فولاد و تکیه های آن به معرفی  وبیان زندگی علما وشهدای شاخص مدفون در تکیه لسان الارض پرداخت.

همرزم شهدا، تعداد شهدای مدفون در گستان شهدا را 7000 نفر دانست واصفهان را به عنوان شهر شاخص در تعداد شهدا اعلام کرد وعلت آن را بیشترین تعداد طلبه، بیشترین میزان واجبات مالی نسبت به جمعیت  و وجود دائمی روضه ها دانست.

این کارشناس با اشاره به زندگی آیت الله اشرفی اصفهانی، آیت الله شمس آبادی ، آیت الله حاج آقارحیم ارباب، شهید زهرا زندی زاده، شهید زینب کمایی ،شهید زهره بنیانیان ،شهید افشار، شهید خرازی ،شهید قوچانی، شهید کاظمی، شهید علی رضا کریمی،شهید عبدالمهدی کاظمی،شهید تورجی زاده…… آنها را الگوی نسل جدید دانست واز خود گذشتگی را رمز موفقیت علما وشهدا دانست.

گزارش کارگاه تخصصی مهارتهای زندگی در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

گزارش کارگاه تخصصی مهارتهای زندگی در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

دومین جلسه از سلسله جلسات كارگاه تخصصي مهارتهاي زندگي براي مبلغان و دانش آموختگان با حضور حجت الاسلام و المسلمين حاج آقا محمد تقيان كارشناس خانواده در مدرسه علميه زهرا ی مرضيه (س) در تاریخ 98/9/3  برگزار گردید.

استاد در ابتدا با اشاره به جلسه قبل ارتباط با خود را شامل سه محور دانست: 1-شناخت خود 2- مراقبت از خود 3- کنترل

و به توضیح محور دوم پرداخت.

وی اظهار داشت به همان میزان که انسانها در مقابل دیگران مسئول هستند در مقابل خود نیز مسئولیت دارند. هر فرد مسئول سلامتی روح خود (جلوگیری از افسردگی، اضطراب، تشویش) می باشد.شرایط بیرونی مانند همسر ناسازگار، فرزندان ناخلف، همسایه ی بد، وضعیت اقتصادی و… نباید در سلامت روان تأثیر داشته باشد.

این کارشناس مشاوره راه رسیدن به این نوع سلامت را دل بریدن از مردم و بزرگی روح دانست. وی در توضیح این مطلب با اشاره به روایت : الراحه فی الیأس (راحتی در ناامید شدن از مردم است). و همچنین اَلتَّقَرُّبُ اِلَي اللهِ تَعالي بِمَسأَلَتِه وَ اِلَي النّاسِ بِتَركِها(تقرّب به خدا ، به درخواست كردن از او وابسته است و تقرّب به مردم، به اين است که ازمردم درخواستي نكند.) بیان کرد: در خوب بودن نباید شرطی بود در این صورت می توان به آرامش رسید.

وی با بیان آیه أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فی ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ. مودت را محبت دو طرفه دانست ولی رحمت را یکطرفه و انجام وظیفه در مقابل کسی که به وظایف خود عمل نمی کند دانست.

این مشاور مذهبی درادامه محور سوم ارتباط را توضیح داد: و بیان داشت که کنترل در مرحله اول افکار است و افکار باعث هیجان و هیجان باعث رفتار می شود. انسانها مستعمره افکار خود هستند و از مشکلات در کنترل افکار شخصی سازی و ذهن خوانی است. که شخصی سازی یعنی همه اعمال و صحبتهای اطرافیان را به خود نسبت دهد و این دو مسئله باعث اضطراب می شود.

حاج آقا تقیان با اشاره به آیه ی شریفه أَنَّ اللَّهَ یَحُولُ بَیْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِه (خداوند میان انسان و قلب او واسطه است) بیان داشت که هر ذهن خوانی که انسان بکند و خود را به سختی بیاندازد بدون نظر خداوند در قلب دیگران مؤثر واقع نمی شود.پس هر کس بایستی وظیفه خود را بدون چشم داشت انجام دهد و نتیجه را به خداوند واگذار نماید.

وی در پایان به توضیح  مبحث همدلی پرداخت و گفت همدلی یعنی دیدن رنج دیگران. با همدلی هشتاد درصد مشکل طرف مقابل حل می شود. امیر المومنین در نامه 31 نهج البلاغه فرمودند :یا بُنَيَّ اجْعَلْ نَفْسَكَ مِيزَاناً فِيمَا بَيْنَكَ وَ بَيْنَ غَيْرِكَ (ای پسرم خودت را ميان خويشتن و ديگران ميزان در نظر آور)

در پایان استاد بیان کرد در همدلی چند چیز نیست: 1-سرکوفت زدن 2- سرزنش کردن 3- حل مسئله  4- قضاوت 5- برچسب زدن وهمدلی فقط از دید او نگاه کردن است.

ادامه »

گزارش سومین جلسه کارگاه گامهایی به سمت آرامش

گزارش سومین جلسه کارگاه گامهایی به سمت آرامش

سومین جلسه کارگاه"گامهایی به سمت آرامش"با حضور خانم حوا بهرامی مبلغ و استاد حوزه و باحضور طلاب و کادردر تاریخ 98/8/29 در مدرسه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها برگزار شد.

خانم حوا بهرامی هفتمین گام آرامش در زندگی را کمک خواستن از مشاور بیان کرد و نقش مشاور را درحل مشکلات بسیار پررنگ دانست. وی 8 خصوصیت برای مشاور خوب برشمرد 1- مشاور خداترس باشد 2- شجاع باشد 3- رازدارباشد 4- بردبار باشد 5- صاحب نظر باشد 6- بخیل نباشد 7- دور اندیش باشد 8- مقید به دین وخیر خواه باشد.

هنگامی که فرد مشاوری را با این خصوصیات انتخاب کرد باید به حرفهای او عمل کند. این کارشناس حوزه گفت زمانی که شخص نزد مشاور می رود همه مسائل به خصوص مسائلی که زمینه ساز مشکلات بوده را مطرح کند مثلا *اتفاقاتی که در کودکی فرد افتاده ،*همچنین در مورد همسر ، مودبانه صحبت کند ومدارا کردن را فراموش نکند.

مشاور حوزه این 7 گام را در حیطه شناخت دانست. وی در ادامه گامهای آرامش، حیطه باید های زندگی مشترک را بیان کرد.

گام اول با همسران همان گونه رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار کنند.

گام دوم پر کردن کانون خانواده از معنویت . وی مصادیق معنویت را 10 مورد شمرد:

1-انجام واجبات وترک محرمات 2-حفظ حریم در مقابل نامحرمان ادامه موارد در جلسه بعد بررسی خواهد شد.

ادامه »

برپایی مراسم به مناسبت میلاد فرخنده حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله و آقا امام جعفر صادق علیه السلام

برپایی مراسم به مناسبت میلاد فرخنده حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله و آقا امام جعفر صادق علیه السلام

حوزه علمیه زهرای مرضیه علیهاالسلام به مناسبت ولادت حضرت  محمد مصطفی صلی الله علیه واله در تاریخ 98/8/22 اقدام به برگزاری مراسم جشنی نمود . این مراسم با اقامه نماز جماعت آغاز شد وباقرائت دعای توسل ادامه یافت درخاتمه  با آش از طلاب پذیرایی شد

ادامه »

گزارش دومین جلسه کارگاه گامهای به سمت آرامش از زهرای مرضیه سلام الله علیها

گزارش دومین جلسه کارگاه گامهای به سمت آرامش از زهرای مرضیه سلام الله علیها

دومین جلسه کارگاه «گامهایی به سمت آرامش » با حضور خانم حوا بهرامی مبلغ و استاد حوزه و باحضور طلاب و کادردر تاریخ 98/8/22 در مدرسه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها برگزار شد.

این کارشناس مشاوره در دومین جلسه کارگاه به گام چهارم رسیدن به آرامش اشاره کرد و بیان داشت چهارمین مورد شناخت جایگاه خود درعالم هستی است. وی افزود جایگاه زن در خانه است و خانه باعث آرامش زن می شود بیرون رفتن زن باعث زیاده خواهی، خستگی، مرد صفتی، کم ارزش شدن همسر می شود.

مشاور حوزه، گام پنجم را شناخت روحیات و حساسیت های همسر معرفی کرد. وی حساسیت را به دو مورد نوعی و شخصی تقسیم کرد که اغلب مردان، حساسیت نوعی را دارند مانند رعایت نظم و نظافت در منزل، حساسیت روی خانواده، استقبال و بدرقه همسر. و حساسیت شخصی مربوط به افراد و سلایق خاص آنهاست  ولذا زن اگر طالب آرامش است بایستی حساسیتهای همسرش را بشناسدوطبق آنها برنامه ریزی کند . استاد گفت: زمان شناخت حساسیت ها در دوران خواستگاری، دوران عقد، بعد از عروسی، به وسیله گفتگو و دقت در عکس العمل ها می باشد.

استاد حوزه، گام ششم را انتقاد پذیری دانست و بیان داشت که شکارچی عیبهای خود باشیم و در پی رفع عیوب خود بوده تا آرامش داشته باشیم. وی افزود ارکان انتقاد: 1- مکان انتقاد: در جمع نباشد. 2- زمان انتقاد، بایستی در زمان مناسب انتقاد انجام شود مثلا زمان خواب یا گرسنگی و یا عصبانیت و یاخستگی طرف مقابل نباشد. 3- زبان انتقاد: تند و تیز  طعنه آمیز نباشد. 4- انتقاد غیر مستقیم باشد. 5- میزان انتقاد 6- نیت انتقاد که برای اصلاح باشد .

ادامه »

برگزاری کارگاه تخصصی با موضوع «مهارتهای زندگی » با حضور دانش آموختگان و مبلغان، در مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها

برگزاری کارگاه تخصصی با موضوع «مهارتهای زندگی » با حضور دانش آموختگان و مبلغان، در مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها

اولين جلسه از سلسله جلسات كارگاه تخصصي مهارتهاي زندگي براي مبلغان و دانش آموختگان با حضور حجت الاسلام و المسلمين حاج آقا محمد تقيان كارشناس خانواده در مدرسه علميه زهرا ی مرضيه سلام الله علیها در تاریخ 98/8/19 برگزار گردید.

استاد تقیان با اشاره به آیه 200 سوره آل عمرانیا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصابِرُوا وَرابِطُوا وَاتَّقُوا اللهَ لَعَلَّکمْ تُفْلِحُونَ  بیان کرد عبارت رابطوا در این آیه شریفه نشان دهنده این است که همه ی دین، کسب مهارت ارتباطی با 4 گروه است: خدا، خود، مردم، طبیعت. وی افزود کل قرآن تبیین این 4 رابطه است.

وی خاطر نشان کرد: ارتباطات خوب و سالم باعث آرامش در زندگی می شو د ولذا همسران به دلیل نداشتن مهارتهای ارتباطی درست در زندگی مشترک، دچار مشکل می شوند.استاد با مهم معرفی کردن ارتباط با خود،  افزود  اولین گام، شناخت خود، است. در شناخت خود اصلی به نام اصل تفاوتها مهم است و اینکه افراد با یکدیگر متفاوتند و لذا مقایسه کردن،  ذبح شخصیت است و با اشاره به روایتی از امام علی (ع) که می فرمایند: لا يزال الناس بخير ما تفاوتوا، فاذا استووا هلکوا  راز خلقت این است که همه متفاوتند و اگر شبیه هم بودند هلاک می شدند.

این کارشناس خانواده با اشاره به آیه 34 سوره مبارکه ابراهیم وَآتَاكُمْ مِنْ كُلِّ مَا سَأَلْتُمُوهُ ۚ وَإِنْ تَعُدُّوا نِعْمَتَ اللَّهِ لَا تُحْصُوهَا ۗ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَظَلُومٌ كَفَّارٌ بیان کرد بزرگترین مشکل ما غفلت از داده های خداوند است. و خداوند هر انسانی را با رسالت مخصوص خودش آفرید ، خداوند واحد است ولذا در خلقتش نیز هیچ دوتایی را مثل هم خلق نکرده است. پس مقایسه کردن، مخالف آفرینش خداوند است و باعث آسیب و لطماتی به افراد می شودو مهمترین عامل سقوط شخصیت افراد، می باشد.  . امام صادق (ع) می فرمایند: إِیاکمْ أَنْ تَمُدُّوا أَطْرافَکمْ إِلی ما فی أَیدی أَبْناءِ الدُّنْیا فَمَنْ مَدَّ طَرْفَهُ إِلی ذلِک طالَ حُزْنُهُ وَ لَمْ یشْفِ غَیظُهُ وَ اسْتَصْغَرَ نِعْمَةَ اللّه عِنْدَهُ فَیقِلُّ شُکرُهُ لِلّهِ. طبق این روایت، کسانی که مقایسه می کنند سه حالت برایشان اتفاق می افتد: اول افسرده می شوند. دوم پرخاشگروعصبی می شوند. سوم نعمتهای خدا را کوچک می شمارند و لذا کمتر شکر می کنند.

مدرس و مبلغ حوزه با اشاره به روایت الوالد کالزارع بیان کرد از مقایسه فرزندان باید اجتناب کرد زیرا فرزندان محصول وراثت و تربیت والدین هستند و کشاورزی که جو کاشته نباید توقع زرد آلو داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به تیپهای شخصیتی بیان کرد که 6 نوع تیپ شخصیتی وجود دارد: 1- قراردادی(نظم – قانون - اصول) 2- هنری(مقابل قراردادی) 3- تهوری(مدیریتی) 4- کمکی اجتماعی(امداد رسان) 5- فنی و یا واقع گرا(مغز فعال) 6- جستجو گری (علمی)

همچنین وی با بیان  10 ویژگی شخصیتی: 1- درونگرا 2- برونگرا 3- تجربه گرا 4- خشک 5- خود شیفته 6- توافق پذیر 7- رنجور 8- با ثبات 9- وجدانگرا 10- بی خیال اشاره کرد که با توجه به این تیپها و شخصیتها، رفتارهای انسانها خاص خود آنها و قابل مقایسه نیست.

وی در پایان بزرگترین هنر در ارتباطات را،  همراهی و درک طرف مقابل دانست و ائمه اطهار را مظهر این همراهی با اطرافیان و حتی دشمنان معرفی کردند.

.

 

ادامه »

برگزاری مراسم روضه در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری مراسم روضه در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری مراسم عزاداری وروضه به مناسبت شهادت آقا امام

حسن عسکری علیه السلام در حوزه زهرای مرضیه باحضور

طلاب ،اساتید وکادر حوزه همراه  با قرائت زیارت امین الله وذکر

مصائب آل الله توسط خانم نرجس باقری یکی از مبلغین حوزه در

تاریخ 14 آبان

 

ادامه »

برگزاری کارگاه گامهایی به سمت آرامش از زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری کارگاه گامهایی به سمت آرامش از زهرای مرضیه سلام الله علیها

در مدرسه  زهرای مرضیه سلا م الله علیها کارگاهی با موضوع گامهایی به سمت آرامش با سخنرانی خانم حوا بهرامی  مبلغ ومشاور حوزه  وبا حضور طلاب اساتید وکادر در تاریخ 98/8/8  برگزار شد.

خانم حوا بهرامی گفت خانواده کانونی است که خدا به آن قسم خورده است اگر کسی برای ایجاد آن تلاش کند در قیامت به وجه الله نظر می کند واجر شهید دارد واگر کسی به هر طریقی باعث پاشیده شدن خانواده شود ” لهم عذاب الیم “.

وی بیان کرد :خانواده ای جایگاه ذکر الله است که در آن آرامش حکم فرما باشد ثمره خانواده آرام وخوب  جامعه سالم است وجامعه سالم جایگاه امام است.

مشاور حوزه برای رسیدن به آرامش در زندگی سه گام را معرفی کرد:

گام اول:دانستن هدف از آفرینش ونقش آن در زندگی مشترک

انسانها باید بدانند آمده اند تا عبادت وبندگی خدا را بکنند وبه او معرفت پیدا کنند زن در زندگی مشترک باید با نازش دست یک نفر دیگر را بگیرد ومراقب غریزه خود وهمسر خود باشدتا به انحراف کشیده نشود

گام دوم :کفویت بین زوجین

کفویت یعنی هم مسیر بودن در 1-اعتقادات 2-اقتصاد 3-زیبایی 4-فرهنگ

این کارشناس حوزه برای جاههایی که کفویت نیست راهکارهایی بیان کرد 1-کفویت را با اختلاف اشتباه نگیرند  2-اگر فرد در دوران عقد است عروسی را به تاخیر بیندازد 3- اگر عروسی کرده مرحله اول به طلاق فکر نکند 4- با کمک مشاور دلسوز می توان بعد از ازدواج کفویت را ایجاد کرد 5- اگر به هر دلیلی کفویت ایجادنشد تصمیم نهایی خود را بگیرند.

استاد حوزه در بیان گام سوم بیان کرد باید برای تصمیمات ملاک ثابت داشت ملاکهای متغیر باعث اضطراب وتشویش است

وی ملاک متغیر را به سه قسمت تقسیم کرد 1-ملاکهایی بر اساس خواست مردم 2-ملاکهایی براساس مقایسه زندگی دیگران 3-ملاکهای بر اساس هواوهوس

خانم بهرامی ملاک ثابت را رضایت خداوند دانست.

جلسات ادامه دارد.

 

ادامه »

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع انواع انسانها در برابر مقدرات الهی در مدر سه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیهااصفهان

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع انواع انسانها در برابر مقدرات الهی در مدر سه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیهااصفهان

نشست اخلاقی با موضوع انواع انسانها در برابر مقدرات الهی با سخنرانی سرکار خانم حوا بهرامی استاد ومبلغ حوزه با حضور کادر ، اساتید و طلاب در مدر سه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها برگزار شد.

خانم حوا بهرامی گفت موجودات در برابر مقدرات الهی سه دسته هستند: دسته اول آنهایی که خالقیت خدا را قبول دارند ولی مدیریت او را قبول ندارند مانند شیطان که قبول دارد خدا او را خلق کرده ولی حاضر به سجده به انسان نشد گفت مرا از آتش آفریدی واو را از گل آفریدی.

استاد حوزه در مورد دسته دوم اظهار کرد کسانی که خالقیت ومدیریت خدا را هم در عالم تکوین وهم در عالم تشریع قبول دارند یعنی می دانند خداوند حلال وحرام دارد می دانند خدا رازق است حکیم است ولی با خدا درگیر می شوند به خدا اعتراض می کنندجایی که حاجت آنها برآورده نشود بندگی را فراموش می کنند.

وی افزود شخصی خدمت امام زضا علیه السلام رسید و به ایشان گفت من الان از حمام آمدم چرا باید وضو بگیرم امام فرمودند تا خدا ببیند تو چقدر بنده ای.

مشاور حوزه ادامه داد دسته سوم کسانی هستندکه هم خالقیت وهم مدیریت خدا را به پنج دلیل قبول دارند زیرا اورا دانای مطلق می دانند، دارای مطلق می دانند، اورا مهربان می شمارند ،علم را محیط برهمه چیز می دانند و او را خدایی شناختند که بخیل نیست.

امام حسین به عنوان نمونه یک انسان کامل خالقیت خدا را قبول دارد مدیریت اورا می پذیرد و راضی به رضای اوست. امام ظهرعاشورا هم شکر خدا را انجام می دهد وخود خداونددر مصیبت حضرت علی اصغربه امام حسین تسلیت می گوید وامام راضی راضی است.

نباید حتما فرد معصوم باشد تا جز دسته سوم قرار بگیرد. حضرت رباب که تربیت یافته مکتب امام حسین است آنقدر راضی به رضای خداوند بود که حتی وقتی امام حسین برای گرفتن علی اصغر آمدند بانو مخدره رباب به آخر خیمه رفتند تا چشم ولی خدا به او نیفتد وخجالت نکشد.

 مشاور حوزه ادامه داد دسته سوم، اتفاقات عالم وجود را تصادفی نمیدانند .روایت می گوید اگر حالت افتادن به تو دست داد دلیل دارد اگر نیفتادی باز هم دلیل دارد. اگر سوزن در دست رفت و خون آمد دلیل دارد اگر خون هم نیامد باز هم دلیل دارد. دنیا دنیای شانس نیست.آنها معتقدند خداوند قادر عالم حکیم دنیا را مدیریت می کند.

ادامه »

برگزاری مجلس روضه به مناسبت اربعین حسینی در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری مجلس  روضه به مناسبت  اربعین حسینی در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برپایی مجلس روضه در حوزه زهرای مرضیه  علیها السلام به مناسبت اربعین حسینی همراه با قرائت زیارت اربعین وعزاداری وسینه زنی برای سالار شهیدان امام حسین علیه السلام توسط خانم فاطمه شوشتری یکی از مبلغین حوزه با حضور کادر واساتید وطلاب مدرسه

ادامه »

برپایی موکب به مناسبت نزدیک شدن به اربعین حسینی در حوزه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برپایی موکب به مناسبت نزدیک شدن به اربعین حسینی در حوزه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها

حوزه علمیه زهرای مرضیه علیها السلام به مناسبت اربعین حسینی و راهی شدن تعدادی از طلاب برای پیاده روی اربعین  اقدام به برپایی موکب  کرده است این موکب از تاریخ 20 مهر لغایت 24 مهر ماه به مدت 5 روز با کمک وهمکاری طلاب برپا شده است

ادامه »

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع خشوع در نماز

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع خشوع  در نماز

نشست اخلاقی با موضوع « خشوع در نماز» و با سخنرانی «حاج آقا مرتضوی پناه » استاد و مبلغ حوزه، با حضور کادر، اساتید و طلاب در مدرسه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها اصفهان در تاریخ 98/07/17 برگزار شد.

استاد اخلاق گفت: طیق آیات اول سوره مومنون یکی از شرایط رسیدن به فردوس برین  (بهترین بهشت خداوند) خشوع است ، خشوع در حقیقت تواضع قلب است. طبق روایات،3 مورد از شرایط  رسیدن به خشوع عبارتند از :

1-تفرع در نماز یا همان فارغ البال بودن در نماز: به این معنی که انسان خود را برای نماز آماده کند بدون اینکه در گیر مسئله ای برای بعد از نماز خود باشد  یکی از جاهایی که خداوند در مقابل ملائک به بنده خود مباحات می کند هنگامی است که بنده در تنهایی، نمازی عاشقانه و با آداب بخواند. فارغ البال بودن در نماز آنقدر اهمیت دارد که  طبق نظر بزرگان اگر فرد برای تجدید وضو جماعت را از دست بدهد بهتر است که تجدید وضو کند وبعد نماز را فرادا با فراغ بال بخواند.

2-خواندن نوافل نمازها: روزی هنگام نماز عبا از دوش امام سجاد(ع) افتاد ایشان تا بعد از نماز عبای خود را مرتب نکردند بعد از نماز یکی از اصحاب به ایشان گفت چرا عبای خود را مرتب نکردید امام فرمودند می دانی من در مقابل چه کسی بودم. از نماز آن مقدار قبول است که همراه خشوع باشد. آن مرد گفت وای بر من .امام (ع) فرمودند نواقص نمازهای خود را با نوافل جبران کنید.

به خصوص بعضی نافله هارا نباید از دست داد از جمله نافله صبح که روایت می گوید دو رکعت نافله صبح از دنیا وآنچه در آن است بالاتر است. حتی در بعضی از روایات نافله صبح از نافله شب هم بالاتر شمرده شده است. دومین نافله که به آن سفارش شده نافله عشا یا همان نماز وتیره است که بهتراست سوره واقعه در آن خوانده شود .وسومین نافله ،نافله شب می باشد ،نافله شب سراسر نور است ومقام محمود را برای صاحب خود به ارمغان می آورد

طبق روایات سه چیز نور است 1-نافله شب 2-تلاوت قرآن 3-روضه امام حسین علیه السلام

3-نماز را آخرین نماز دانستن ونماز وداع خواندن: فردی نزد پیامبر اکرم (ص) آمد واز حضرت خواست تا اورا نصیحت کند پیامبر فرمودند اگر می خواهی به خشوع در نماز برسی آن گونه نماز بخوان که گویی می خواهی آخرین نماز خود را بخوانی . چیزی نگو که موجب عذر خواهی شود واز آنچه در دست مردم است چشم بپوش .استاد در آخر از طلاب خواست خود را به زیور خشوع در نماز مزیّن کنند وگوی سبقت را از دیگران بربایند.

ادامه »

ارسال گزارش برگزاری نشست تخصصی با موضوع شبهات مربوط به حقوق زن از منظر قرآن از زهرای مرضیه سلام الله علیها

ارسال گزارش برگزاری نشست تخصصی با موضوع  شبهات مربوط به  حقوق زن از منظر قرآن از زهرای مرضیه سلام الله علیها

جلسه پرسش وپاسخ پیرامون شبهات مربوط به زن از منظر قرآن با حضور حجه الاسلام علی رضا مطلّب استاد و مبلغ حوزه، با حضور کادر، اساتید و طلاب در مدرسه علمیه خواهران زهرای مرضیه سلام الله علیها اصفهان در تاریخ 98/07/10  برگزار شد.

در این جلسه استاد مقدمتا گفت: :طلبه در کسوت کسی است که مدعی فهم دین می باشد خواه نا خواه این برچسب بر طلبه وارد است پس باید دین را فهمید که فهم دین مرهون سیر مطالعاتی وفکر است. سیر مطالعاتی ابتدا به صورتی باشد که شاکله ذهنی بسته شود. کتابهای شهید مطهری وشهید بهشتی برای ایجاد شاکله ذهنی پیشنهاد بسیار مناسبی است. در مرحله بعد مطالعات به صورت جزئی ومقاله خوانی باید باشد.در ادامه جلسه طلاب سوالات خود را پرسیدند.

اولین سوال در مورد زن ستیزی دین اسلام بود.

آقای مطلب در جواب، اسلام را در صدر مدافعین حقوق زن دانست وی با اشاره به آیه 10 سوره ممتحنه  ” يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا جَاءَكُمُ الْمُؤْمِنَاتُ مُهَاجِرَاتٍ فَامْتَحِنُوهُنَّ ۖ اللَّهُ أَعْلَمُ بِإِيمَانِهِنَّ ۖ فَإِنْ عَلِمْتُمُوهُنَّ مُؤْمِنَاتٍ فَلَا تَرْجِعُوهُنَّ إِلَى الْكُفَّارِ ۖ لَا هُنَّ حِلٌّ لَهُمْ وَلَا هُمْ يَحِلُّونَ لَهُنَّ ۖ وَآتُوهُمْ مَا أَنْفَقُوا ۚ وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ أَنْ تَنْكِحُوهُنَّ إِذَا آتَيْتُمُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ “

بیان کرد این آیه بعد از صلح حدیبیه هنگامی که زنی از مکه به مدینه مهاجرت کرد و به مسلمانان پیوست نازل شد. طبق صلح حدیبیه مسلمانان باید هر کس که از مکه به آنها ملحق می شود رابرمی گرداندند ولی هنگامی که یک زن به سمت مسلمانان آمد این آیه خطاب به مسلمانان مدینه نازل شد. طبق آیه بعد از امتحان که در حد یک قسم است دیگر اورا برنگردانید، امکان جنگ وکشته شدن صدها نفر از جمله پیامبر وجود داشت ولی خداوند خواست همه جامعه مسلمین از یک زن دفاع کنند. در مرحله بعد از مسلمانان خواستد تا هزینه هایی که همسر مشرک برای آن زن کرده است را از بیت المال بدهند وبعد این زن مانند زنان جامعه مسلمین حق ازدواج وگرفتن مهریه را دارد.

شاید کشورهای زیادی حرف حقوق را بزنند اما آنها هرگز سیاست را فدای عقاید نمی کنند.

اما در اسلام همه جامعه اسلامی برای دفاع از یک زن بسیج می شوند. اگر امروزه اشکالاتی در برخورد با حقوق زن است به علت شیوه بد اجرایی ما است وعیب از اسلام نیست.

دومین سوال در مورد دیه و ارث زن مطرح شد.

استاد در جواب گفت: لسان قانون ،ارزش گذاری نیست. منشأ بسیاری از اشکالات این است که فکر می شود ملاک در قانون گذاری ارزش انسان می باشد در حالی که اصلی ترین مبنا در دیه جبران خسارت اقتصادی است .چه کسی دیه را می گیرد ؟

اگر مرد خانواده از بین برود وضعیت معیشتی خانواده دچار مشکل بیشتری می شود یا اگر زن خانواده از بین برود ؟

امکان دارد گفته شود امروزه زنها نیز پا به پای مردان کار می کنند .در جواب باید گفت: اولا این قضیه عمومیت ندارد . دوما تغییر سبک زندگی به معنای تغییر قوانین نیست. سبک زندگی اشتباه وسیاستهای غلط باعث تغییر قانون خدا نیست.

در مورد ارث از قول علامه طباطبایی گفت: فرض کنید کل دنیا قرار است به نسل بعد به ارث برسد، 3/2 دنیا به مرد و3/1 به زن  می رسد ولی هزینه هایی که مرد ملزم به آن است شامل مهریه ، نفقه زن و بچه ، هزینه جنگ، هزینه عاقله (قتل خطایی) همه برعهده مرد است وزن هیچ الزام شرعی در خرج کردن سهم ارث خود ندارد.

آخرین سوال در مورد نشوز و اجازه ی زدن زن بود

استاد در جواب گفت: این زدن با شرایط فقهی و روایی است از جمله شرایط آن برای دل خنکی نباشد ،در نقاط حساس صورت و بدن نباشد،جای آن قرمز ویا کبود نشود که موجب دیه گردد ، به انگیزه تنبیه وآگاهی باشد ،با چوب مسواک باشد واین زدن بیشترمانند نوازش استو البته در مباحث خانواده باید با توجه به آیه21 سوره روم آیات دیگر را معنی کرد زیرا پایه خانواده در اسلام بر اساس مودت ومحبت است. در خانواده ای که اصل محبت است یک ضربه کوچک هم باعث بیداری وتغییر رویه می شود.

طبق آیه 24 سوره نساه اگر از نشوز ترسیدی ابتدا باید موعظه کرد بعد قهر و در مرحله آخر زدن باشد. اگر  زدن به صورتی جز به صورتی که بیان شد باشد تازه باعث شقاق می گردد و طبق آیه در صورت شقاق حق زدن ، حق دعوا و حق قهر بر ای کسی نیست.

 

ادامه »

برگزاری جلسه اخلاق در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری جلسه اخلاق در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری جلسه اخلاقی با موضوع نشستهای چهل روزه و با سخنرانی سرکارخانم اشرف صدرارحامی مدیر حوزه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها اصفهان

جلسه اخلاقی با موضوع « نشستهای چهل روزه » و با سخنرانی « سرکارخانم اشرف صدرارحامی» مدیر حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها، با حضور کادر، اساتید و طلاب در  تاریخ 98/07/03 برگزار شد.

این دوره بیست و دومین دوره نشستهای چهل روزه در حوزه می باشد در هر دوره طلاب وکادر واساتیدبا هم قرار می گذارند تا با برنامه عبادی وتزکیه ای یکسان در ترک گناه یا انجام واجب،انجام عمل مستحبی،انس با قرآن،سیر مطالعاتی و اصلاح روابط اجتماعی باعث رشد معنوی خود ودیگران شوند.

در ابتدا خانم صدر گفت  شروع این سلسله نشست از آبان سال 92 بوده وتا  الان به حمد الهی 22 دوره آن برگزار شده است در این مدت 5 دور قرآن ختم شده است منتها این بار به مناسبت محرم وصفر سوره فجر که منسوب به امام حسین است انتخاب شد . استاد اخلاق از طلابی که برای اربعین به کربلا می روند خواست تا روز اریعین 40 بار سوره فجر را ختم کنند.

برای عمل مستحب زیارت وارث انتخاب شد که هم زیارت امام حسین است وهم توصیه آیت الله ناصری می باشد.

 مدیر حوزه در بحث ترک گناه رعایت بیت المال را پیشنهاد کرد تا هر کس قدمی حتی کوچک در حفظ بیت المال برداردو باعث صرفه جویی و حفظ بیت المال شود.

در موضوع روابط اجتماعی  محبت کردن به افراد پیرامون انتخاب شد محبت به هر صورت باعث نزدیکی دلهای شیعیان علی بن ابی طالب  می شود حتی با یک لبخند

برای سیر مطالعاتی هر طلبه به دلخواه کتابی در مورد امام حسین مطالعه کند مانند مدیریت زیارت و80هزارمترعشق از آقای نیلی پور یا حماسه حسینی و…

در پایان مراسم به مناسبت ماه مهر به طلاب لوازم تحریر اهدا شد

 

 

 

ادامه »

برگزاری نشست سیاسی با موضوع فضای مجازی در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری نشست سیاسی با موضوع فضای مجازی در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

همزمان با هفته دفاع مقدس نشستی پیرامون جنگ نرم در فضای رسانه با حضور آقای سلمان هاشمیان کارشناس امور رسانه در تاریح 98/07/03 با حضورمدیریت وکادر وطلاب در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها برگزار شد.

آقای هاشمیان گفت ایران الان در جنگ هیبریدی  در خط اول مقدم در دنیا به سر می برد.

هنگامی که خبری راست یا دروغ وارد فضای مجازی می شود مانند موج ویروسی همه را دنبال خود می کشد.

 وی با اشاره به سخن رهبر که فرمودند: فضای مجازی قتلگاه جوانان ونوجوانان ما است  ،گفت قتلگاه جایی است که شخص کشته می شود وهیچ راه فراری ندارد وی به عنوان مثال از بازی GTA  به عنوان پرفروش ترین محصول تاریخ سرگرمی دنیا نام برد که در اروپا وآمریکا بازی ممنوعه است ورده سنی آن از 25 سال می باشد در حالی که در ایران پرمخاطب ترین بازی در بین نوجوانان  وجوانان می باشد  بازی به شدت هیجانی با فاحش ترین گناهان با قسی ترین روشهاست این بازی باعث افزایش چشمگیر خود کشی بین نوجوانان به خصوص دختران شده وهمچون قتلگاه جوانان ما را در خود می بلعد.

این کارشناس رسانه فضای مجازی را مانند بدنی دانست که مغز آن توییتر وصورتش اینستگرام واعضایش پیام رسانها می باشد هر اتفاقی در فضای مجازی  با توییتر شروع می شود مانند دختر آبی که خبر آنلاین، خبری در مورد آن منتشر کرد وبعد از چند ساعت اصلاحیه آن را منتشر کرد ولی این خبر ترند شد کار به آنجا کشید که فوتبالیستهای مطرح دنیا پیام دادند برای پیامی که دروغ بزرگ بود.

آقای هاشمیان ادامه داد دروغ بزرگ یکی از مؤثرترین حربه های فضای مجازیست هر چه دروغ بزرگتر،عکس العملها بیشتر.یکی دیگر از حربه های فضای مجازی در ایران مسئله زن وظلم به اوست که حتی در صداوسیما،عنوان وموضوعات فیلمها به وضوح مشهود است مسئله دختر آبی، ندا اقا سلطان وحتی  فیلمهایی مانند بدون دخترم هرگز وسنگسار ثریا و….. تاثیر فراوان این موضوعات بر اذهان عمومی نشان دهنده حساسیت مسئله می باشد.

در خاتمه وی از طلاب خواست با مهارت وآموزش وارد عرصه تبلیغ در توییتر واینستا گردند تا به این حرف رهبری عمل کنند:"منطقه عظیمی از این فضا اکنون در دست دشمن است باید دشمن را از فضای مجازی برانید وبتازید".

 

ادامه »

افتتاح مرکز نیکوکاری در حوزه علمیه زهرای مرضیه علیها السلام

افتتاح مرکز نیکوکاری در حوزه علمیه زهرای مرضیه علیها السلام

مرکز نیکوکاری  زهرای مرضیه علیها السلام در تاریخ 98/5/23با حضور سرکار خانم نعمت بخش مشاور حاج آقا بهرامی در امور مراکز نیکوکاری وجمعی از کمیته امداد ومدیریت حوزه وتعدادی از خیرین در محل مدرسه برگزار شد.

نخست خانم بهرامی استاد ومشاور حوزه گزارشی در مورد قدمت حوزه ی  زهرا مرضیه،تعداد طلاب ،فعالیتهای آموزشی وپژوهشی طلاب وکمکهای نوع دوستانه حوزه به طلاب نیازمند ارائه کرد.

در ادامه آقای دکتر اخلاقی مسئول مؤسسات عام المنفعه ومراکز نیکوکاری  کمیته امداد،مراکز  نیکوکاری  را جدای از دین و مذهب امری فراگیر در جهان دانست وبه عنوان نمونه از خیریه میانمار به عنوان بزرگترین خیریه سطح جهان نام برد و خیریه بیل گیس با 5/9 میلیارد کمک به نیازمندان در آمریکا و خیریه ای در کویت با سرپرستی 25000 کودک بی سرپرست به عنوان مراکز نیکوکاری مردمی اشاره کرد.

وی یبان کرد مراکز خیریه در ایران  باید تحت نظارت وبا مشارکت مردم وبا مدیریت نهادهای مردمی  مانند حوزه های علمیه  باشد که شفافیت در عمل  ونگرش مثبت مردم به این مراکز را در پی خواهد داشت ،دکتر اخلاقی به تعاملات دوطرفه بین کمیته امداد و مراکز نیکوکاری اشاره کرد.

جلسه با سخنرانی حجه السلام والمسلمین آقای مؤذنی مسئول زکات شهرستان اصفهان ادامه پیدا کرد او افزود علت اصلی افتتاح  مراکز نیکوکاری محلی  واگذاری صندوق صدقات محلات به مراکز نیکوکاری محلی می باشد تا راه نفوذ دشمن در شایعه پراکنی علیه مراکز نیکوکاری وکمیته امداد طبق فرموده مقام معظم رهبری گرفته شود وی با اشاره به اینکه 460 آیه قرآن در مورد دستوربه صدقه وانفاق می باشد بیان کرد سخت ترین امتحان برای مؤمنین پول دادن در راه خدا است واین مراکز می تواند باعث مشارکت حداکثری مردم گردد.

در ادامه حکم خانم صدر به عنوان مدیر مرکز به ایشان ابلاغ گردید ودفتر مرکز نیکوکاری توسط حاج آقا اژه ای افتتاح واولین جلسه برگزار شد.

ادامه »

گزارش سفر زیارتی اردوی مشهد مقدس از زهرای مرضیه سلام الله علیها

گزارش سفر زیارتی اردوی مشهد مقدس از زهرای مرضیه سلام الله علیها

درواپسین روزهای ماه ذی القعده الحرام ، ماه زیارتی امام رضا علیه السلام؛ مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها اقدام به برگزاری اردوی زیارتی مشهد مقدس نمود.

 مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها به مناسبت شهادت امام جواد علیه السلام و آغاز ماه ذی الحجه الحرام و ازدواج آسمانی حضرت علی علیه السلام و دردانه حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم، اردوی زیارتی، فرهنگی مشهد مقدس برگزار نمود.

این اردو که با استقبال خوب طلاب مواجه شد؛ روز چهارشنبه 98/5/9 آغاز و روز دوشنبه 98/5/13 به پایان رسید.

در این سفر، دو نشست اخلاقی با صحبتهای مدیریت محترم مدرسه ، سرکار خانم صدر ارحامی برگزار گردید؛ که آداب زیارت را تذکر داده و به طلاب توصیه نمودند که از این فضای معنوی ایجاد شده استفاده اتم و اکمل ببرند و همچنین به دلیل تقارن سفر با شهادت جوادالائمه علیه السلام به رأفت و جود امام رضا علیه السلام و فرزند دلبندشان اشاره کردند.

طلاب در جلسه ای اخلاقی که در محل دارالهدایه حرم مطهر رضوی،برگزار گردید؛ شرکت نمودند وهمراه با امام رئوف در سوگ نهمین امام معصوم نشستند. همچنین در روز اول ذی الحجه؛ سالگرد ازدواج آسمانی؛ طلاب میهمان حضرت امام رضا علیه السلام شده و در مهمانسرای الغدیر پذیرائی شدند.

طلاب در تمام مراسم و آئین های حرم مطهر در طول سفر؛ همچون ادعیه کمیل، ندبه، زیارت امین الله و نماز جمعه شرکت نمودند.

 در این اردو، به طلاب  هر روز بسته های معنوی فرهنگی داده میشد و در سالروز ازدواج امیرالمؤمنین و حضرت زهرا سلام الله علیها، هدایایی به رسم  یادبود به آنها اهدا گردید.

ادامه »

گزارش جلسه ای با عنوان آمرزش فرصتی در ماه مبارک رمضان

گزارش جلسه ای با عنوان آمرزش فرصتی در ماه مبارک رمضان

 مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها اقدام  به برگزاری جلسه ای  با موضوع  آمرزش ،فرصتی در ماه مبارک رمضان توسط خانم شهلا هلاکویی یکی از مبلغین حوزه نمود.

وی گفت:  پیامبرصلی لله علیه و آله در فضیلت ماه رمضان  فرمودند: ماه رمضان،ماه مغفرت است ماه رجعت وبازگشت به سوی خداست. هر کس در این ماه آمرزیده نشود پس در کدام ماه آمرزیده شود،حضرت ختم المرسلین فرمودند: این ماه روزهایش برتر از روزهای دیگر وشبهایش برتر از شبهای دیگر است  وساعات آن برتر از ساعات دیگر سال است.

 رمضان از رمض به معنای سوزاندنی است که دود وخاکستر نداشته باشد. و وجه تسمیه آن اینست که گناهان انسان سوزانده می شود. پیامبر اکرم فرمودند: کسی که در این ماه آمرزیده نشود خدا او را از رحمت خود دور گردانده است.

چرا ماه رمضان ؟ زیرا انسان به علت تشنگی وگرسنگی و خویشتن داری شهوت در او فرو کش می کند ودلها رقیق شده ودوری از گناه بیشتر است. وجود شب قدر در این ماه فرصت بسیار مغتنمی است تا با دلهای پاک شده به سوی خدا بازگشت. تمام کتابهای آسمانی در این ماه نازل شده است که نشان دهنده ی عظمت این ماه است.

چگونه بفهمیم گناهان ما آمرزیده شده است؟طبق فرمایش علامه طباطبایی رحمت الله علیه اگر 3 کار انجام دهید گناهان آمرزیده و به حسنه تبدیل می شود.   1- توبه وبازگشت از گناه  2- عمل صالح  3-ایمان داشتن

 بهترین زمان برای استغفاردر ماه رمضان است. به فرموده پیامبرصلی لله علیه و آله نخستین شب این ماه درهای آسمان گشوده می شود وتا آخرین شب بسته نمی شود .در پایان داستانی با عنوان نجات با روزه بیان کردند واز طلاب خواستند که فرصت پیش آمده و زمان در گذر را مغتنم بشمارند.

ادامه »

گزارش چهارمین کارگاه مهارتهای ارتباطی با موضوع ادامه اصول بیان احساسات

گزارش چهارمین کارگاه مهارتهای ارتباطی با موضوع ادامه اصول بیان احساسات

حوزه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها اقدام به برگزاری  چهارمین  جلسه کارگاه مهارت در ارتباطات کلامی با حضور سرکار خانم حوا بهرامی استاد ومشاور حوزه که با استقبال خوب طلاب، اساتید، کادر و دانش آموختگان مواجه شد.

خانم بهرامی در ادامه جلسه ی گذشته گفت : برای ارتباط بهتر وسازنده باید به این اصول توجه کرد.

اصل سوم : بیان احساسات به صورت سازنده

 در ادامه ایشان روشهایی را ارائه کردند تا جملات را در آن قالب ها ریخته شود و بیان گردد:

1-من احساس…….میکنم. این جمله 2فایده در بر دارد،1-ا نسان خالی می شود.2-طرف مقابل آگاه می شود.

اماگر با این جمله بیان شود ،تو در من این احساس را ایجادمی کنی، این جمله دارای بار منفی برای طرف مقابل می شود.

2- برای اشاره به حرف یا رفتارهمسرتان از جمله: «وقتی تو (عدم ابهام در گفتار)………من احساس (وضوح حسی)……..می کنم.»استفاده شود.

3-افکار خود را درباره رفتار یا حرف همسرتان بیان کنید.(قدردانی یا عصبانیت)

اصل چهارم : بیان وضعیت خلقی بد وخوبی که باعث بروز احساسات بد وخوب می شود

اصل پنجم : بیان احساساتتان با توجه به نیاز

مشاوره حوزه در ادامه انواع انسان را در بیان احساس به3دسته تقسیم کرد: 1-پرخاشگر                 2-منفعل                    3-قاطع

اصل ششم:کنار گذاشتن افراط

ایشان در دنباله بحث به3 تبصره اشاره کردند:

تبصره1:مراقب باشید خود گذشتگی افراطی نکنید.که در آخر موجب افسردگی ،دیوانگی و….نشود.

تبصره2:مراقب خود خواهی افراطی باشید. ایشان در پایان اشاره کردند که باید ما بین این ها بود.گاهی حرف زد وگاهی حرف نزد.

تبصره 3:گاهی ناراختی ها به علت کم خوابی وکم خونی وغیره می باشد که بایدآنها را درمان نمود.

در پایان این مشاور و استاد حوزه به سؤالات مخاطبان پاسخ داد.

ادامه »

برگزاری اردوی شبی با حوزه درمدرسه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری اردوی شبی با حوزه درمدرسه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها

حوزه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها به مناسبت شب میلاد امام حسن علیه السلام اقدام به برگزاری اردوی درون مدرسه ای با حضور طلاب ،اساتید،کادر ومیهمانانی از خارج از مدرسه نمود این مراسم با حضور استاد اخلاق در قبل از افطار شروع شد وبا اقامه نماز جماعت ادامه پیدا کرد بعد از صرف افطار مداحان اهل بیت به مولودی خوانی وقرائت دعای مجیر پرداختند ودر ادامه به برگزیدگان مسابقه حفظ زیارت امین الله جوایزی اهدا شد طلاب به برگزاری برنامه های شاد پرداختند تا نزدیک سحر که به نماز شب ودعاهای سحرمشغول شدند وبعد از صرف سحری  و مناجات تا شروع کلاسها استراحت کردند این اردو با همکاری طلاب انجام شد

ادامه »

گزارش نشست اخلاقی در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

گزارش نشست اخلاقی در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها

در حوزه زهرای مرضیه سلام الله علیها مطرح شد

صفات معجزه گر

نشست اخلاقی با موضوع « صفات معجزه گر » و با سخنرانی «حاج آقا مرتضوی پناه » استاد و مبلغ حوزه، با حضور کادر، اساتید و طلاب در مدرسه علمیه خواهران زهرای مرضیه اصفهان در تاریخ 98/02/30برگزار شد.

استاد اخلاق در ابتدای نشست با توجه به ماه مبارک رمضان گفت یکی از عوامل موثر در سرنوشت انسان دعا است پیامبر صلی علیه وآله فرمودند دعا تقدیر انسان را عوض می کند ولو اینکه محکم شده باشد .ماه رمضان ماه دعا است به همین دلیل حجم دعاهای ماه رمضان بیشتر از سایر ماهها است ،دعا حق بنده است وبندگان باید از این حق خود استفاده کنند وبا خدا خدا کردن خود را به حضرت رب نزدیک کنند .

حاج آقا مرتضوی پناه ادامه داد پیامبر صلی الله علیه واله فرمودند چهار صفت است که اگر در وجود کسی باشد اگر غرق گناه هم باشد خدا تمام گناهانش را تبدیل به خوبی می کند

1-راستی وصداقت

شخصی نزد پیامبر اکرم آمد وگفت من سه گناه می کنم وبه خاطر شما می خواهم یکی از آنها راترک کنم پیامبر فرمودند چه گناهانی در جواب گفت از مال حرام ودزدی ابایی ندارم دوم از ارتباط با نامحرم ناراحت نیستم و سوم دروغ می گویم پیامبر به او فرمودند دروغ نگو و همین ترک دووغ باعث شد او دو گناه دیگر را هم ترک کند

دروغ مادر خبائث هست

2-حسن خلق

شخصی از پیامبر در مورد تفسیر آیه فمن ثقلت موازینه  پرسید پیامبر صلی الله علیه واله فرمودندسه چیز پرونده شما را سنگین می کند اول صلوات دوم حفظ زبان سوم حسن خلق

حضرت علی علیه السلام فرمودند شما مالتان آنقدر وسعت ندارد که همه را خوشحال کنید ولی خلقتان این وسعت را دارد

3-حیا

پیامبر اکرم صلی الله علیه واله فرمودند حیا مادر همه خوبیها است

4-شکر

این چهار صفت آنقدر به انسان رشد می دهد که دیگر سراغ گناه نرود

ادامه »

برگزاری جشن میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام در حوزه علیه زهرای مرضیه علیهاالسلام

برگزاری جشن میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام در حوزه علیه زهرای مرضیه علیهاالسلام

حوزه علمیه زهرای مرضیه علیهاالسلام به مناسبت شب ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام  در تاریخ 98/02/30 اقدام به برگزاری مراسم جشنی با حضور طلاب وکادرو اساتید و مدیریت و مهمان هایی از  خارج  مدرسه نمود در این مراسم خانم لیلا ملکی یکی از مداحان اهل بیت به مدیحه سرایی وذکر فضائل امام حسن علیه السلام پرداخت ودر ادامه خانم مریم باقری دعای مجیر را قرائت نمودند.

ادامه »

گزارش کارگاه مهارت به کارگیری از زبان صمیمیت

گزارش کارگاه مهارت به کارگیری از زبان صمیمیت

در مدرسه زهرای مرضیه(سلام الله علیها) اصفهان مطرح شد؛

  مهارت کاربرد زبان عشق وصمیمیت برای ارتباط  بهتر وصمیمیت بین افراد

استاد  ومشاورحوزه خانم اختریان در برنامه صبحگاه  روز های دوشنبه  مهارت به کارگیری از زبان صمیمیت را برای  طلاب  بیان  می کنند.سخنران برنامه تشریح کردند که برای برقراری ارتباط مؤثر وایجادصمیمیت ازپنج زبان صمیمیت می توان بهره برد. ایشان در ادامه بیان کردند که از گزینه های مهارتی لمس،کلام، خدمت،هدیه و وقت با کیفیت  به صورت اولویت بندی  بین دو نفر می توان  برای افزایش میزان رضایت وصمیمیت  بین آنها بهره برد.

ادامه »

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع نشستهای چهل روزه و با سخنرانی سرکارخانم اشرف صدرارحامی مدیر حوزه در مدرسه علمیه الزهراء المرضیه سلام الله علیها اصفهان

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع نشستهای چهل روزه و با سخنرانی سرکارخانم اشرف صدرارحامی مدیر حوزه در مدرسه علمیه الزهراء المرضیه سلام الله علیها اصفهان

نشست اخلاقی با موضوع « نشستهای چهل روزه » و با سخنرانی « سرکارخانم اشرف صدرارحامی» مدیر حوزه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها، با حضور کادر، اساتید و طلاب در مدرسه برگزار شد.

این دوره بیست و یکمین دوره نشستهای چهل روزه در حوزه می باشد در هر دوره طلاب وکادر واساتیدبا هم قرار می گذارند تا با برنامه عبادی وتزکیه ای یکسان در ترک گناه یا انجام واجب،انجام عمل مستحبی،انس با قرآن،سیر مطالعاتی و اصلاح روابط اجتماعی خود را به مرحله بالاتری از نظرمعنوی برسانند.

درابتدا استاد با بیان اینکه ماه، ماه نزول قرآن و بهار قرآن است و بزرگان سفارش به حداقل 3 ختم قرآن در این ماه مبارک می کنند میزان تلاوت روزانه را یک جزقرآن معین کردند.

به عنوان عمل مستحبی در صبحها خواندن دعای روز وزیارت هر روز ائمه را قرار دادند تا طلاب در پرتو این دعاها خود را به به امامان معصوم بسپارند ودر محضر این بزرگان قرار بگیرند در ادامه استاد با اشاره به داستان عبدالله بن مسعود بیان کرد در اواخر عمر عبدالله ،عثمان خلیفه آن زمان او را احضار کرد وبه او گفت می خواهد به اوکمک کند عبدالله گفت الان دیگر در اواخر عمر است ونیازی به کمک او ندارد خلیفه خواست کفالت 3 دختر او را بپزیرد ولی عبدالله گقت از حبیبم رسول خدا چیزی آموختم وآن را به دخترانم یاد دادم که هرگز نیازمند نشوند وآن تلاوت سوره واقعد در هر شب هست ،استاد با بیان اینکه الان باتوجه به شرایط اقتصادی ومشکلات مالی فراوان از طلاب خواستند هر شب سوره واقعه را تلاوت کنند تا باعث برکت مال آنها گردد.

برای ترک گناه استاد از طلاب وکادر خواستند هر کس هر صفتی دارد که می داند بد است واز داشتن آن صفت ناراحت است تصمیم به ترک آن بگیردوخود رابرای شب قدر آماده کند در این رابطه به روایتی اشاره شد که حضرت امیرالمومنین فرمودند برترین عبادت چیره شدن بر عادت است.

برای بهبود روابط اجتماعی نیز مراقبت در گفتار را قرار دادند واز طلاب وکادر خواستند بیشتر از سایر اوقات مواظب زبان خود باشند تا باعث رنجش وناراحتی کسی نشوند.

ودر تهایت برای سیر مطالعاتی حمکتهای نهج البلاغه را قرار دادند زیرا در حوزه ها به آن صورت به نهج البلاغه توجه نمی شود.

در پایان با اشاره به روایتی بیان کردند شخصی نزد امام حسین علیه السلام آمد وگفت یابن رسول الله من گنهکارم ونمی توانم گناه نکنم حضرت به او فرمودند 5کار را انجام نده وهر گناهی خواستی بکن  1-روزی خدا را نخوروگناه بکن 2-از حکومت خدا بیرون برو وگناه بکن 3-جایی برو که خدا تو را نبیند و گناه بکن 4-عزرائیل را از خود بران 5-هنگامی که مالک دوزخ تو را به سمت دوزخ می برد نرو،  استاد سفارش کردند در همه کارها مراقبه مدنظر کادر وطلاب باشد

 

ادامه »

جزء خوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان

جزء خوانی قرآن کریم در ماه مبارک  رمضان

برنامه جزء خوانی قرآن کریم در ماه مبارک  رمضان با حضور طلاب و جمعی از اساتید و کادر مدرسه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها به صورت روزانه در محل نماز خانه برگزار می شودو با استقبال خوبی روبرو هستیم.

ادامه »

برگزاری سومین جلسه کارگاه مهارت در ارتباطات کلامی

برگزاری سومین جلسه کارگاه مهارت در ارتباطات کلامی

حوزه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها اقدام به برگزاری سومین جلسه کارگاه مهارت در ارتباطات کلامی با حضور سرکار خانم حوا بهرامی استاد ومشاور حوزه علمیه در تاریخ 98/02/18 نمود.

در این جلسه استاد در مورد بیان احساسات وآسیبهای آن  صحبت کرد.

هر انسانی به حکم انسان بودن از سه بخش تشکیل شده است :اندیشه ،احساس ، رفتار

فکر انسان باعث احساس واحساس باعث رفتار می شود بنابراین رفتار هر شخص نشان دهنده احساس اوست

اولین اصل : باید احساس بیان شود زیرا احساسات حاوی اطلاعات مهمی است که اگربیان نشود آسیبهایی دارد از جمله :

1-به خاطر وجود احساس، رفتاری از انسان سر می زند که شدت بالایی دارد.

2-وقتی حسی در انسان بماند قوی می شود و به صورت یک مریضی یا آسیب بیرون می زند.

3-طرف مقابل از اطلاعات محروم می شود و نمی داند چگونه برخورد کند.

علت عدم بیان احساس  چیست؟

1-با بیان احساس طرف مقابل دیگر او را دوست ندارد.

2-با بیان احساس همه چیز خراب می شود.

3-با بیان احساس همه چیز خراب می شود.

4-با بیان احساس به رابطه آسیب می زند.

5-بیان احساس نشان دهنده ضعف وبی تدبیری است.

اصل دوم : باید احساسات را شناخت وبرای آن یک نام انتخاب کرد ترس، دلهره ،محبت، ….

اصل سوم: میزان احساسات را دانست ودر بیان آن اغراق نکرد

نکته مهم اینکه : باید احساسات را در غالب کلمات بیان کرد نه رفتار، هر چند بیان احساس باعث شفاف سازی می شود و زبان تند وتیز هیجان هم باعث به هم خوردن ارتباطات می شود.

ادامه »

برگزاری جلسه سخنرانی با موضوع معرفت به ماه مبارک رمضان

برگزاری جلسه سخنرانی با موضوع معرفت به ماه مبارک رمضان

حوزه علمیه زهرای مرضیه علیهاالسلام به مناسبت آغاز ماه مبارک رمضان اقدام به برگزاری جلسه سخنرانی با موضوع معرفت به ماه مبارک رمضان توسط خانم نجمه قاسمی یکی از مبلغین حوزه نمود.

وی بیان کرد ماه مبارک رمضان ماه فضیلت وبزرگی است .با طلیعه این ماه درهای خاصّه ای از رحمت وکرامت الهی به روی مؤمنین باز می شود وآنها به ضیافت بزرگ الهی دعوت می شوند.مهمانی در زمان محدود با گنجایش نا محدود می باشد.یکی از اعمال این ماه روزه می باشد.سوال مهم اینست که علت اصلی روزه چیست؟جوابهای زیادی به این سوال داده شده منتها شاید اصلی ترین جواب این باشد که باید روزه گرفت تا فهمید برخی از دغدغه ها ی زندگی بی پایه واساس است ومانع از سیرانسان به مقصود متعالی می باشد.در این ماه بندگان باید هدف بالایی چون لقاء الله را انتخاب کنند و در راستای رسیدن به این هدف مؤمنین باید محبت الهی را در وجود خود شعله ور سازند وطبق فرمایش بزرگان مسیر این محبت از محبت اهل بیت علیهم السلام می گذرد. برای کسب محبت آل الله باید به آنها شناخت پیدا کرد امام شناسی سرمایه ای بزرگ است تا مؤمنین متوجه باشند به کجا باید نظر کنند وچه کسانی را با چه ویژگیهایی مجرای فیض الهی بدانند . در این مسیر باید مراقب راههای انحرافی هم بود.راهی که با ائمه،معامله یک انسان معمول را می کند وراهی که آنها را تا مقام غلو بالا می برد.در این ماه باید از خدا خواست وتلاش کرد تا معرفت شناخت اهل بیت علیهم السلام را به ما عنایت فرماید.

ادامه »

برگزاری کارگاهی با موضوع «مهارت در ارتباطات کلامی» در مدرسه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها

برگزاری کارگاهی با موضوع «مهارت در ارتباطات کلامی» در مدرسه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها

حوزه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها اقدام به برگزاری  دومین  جلسه کارگاهی با موضوع مهارت در ارتباطات کلامی با حضور سرکار خانم حوا بهرامی استاد ومشاور حوزه در تاریخ98/02/11 نمود که با استقبال خوب طلاب، اساتید، کادر و دانش آموختگان مواجه شد.

خانم بهرامی در ابتدا به ابزارهای ارتباط اشاره کرده و بیان داشت که زبان، گوش، لمس، رابطه جنسی، شامه و بینائی ابزار ارتباطند که زبان و گوش مهم ترین ابزار ارتباط است. و لذا مؤثرترین نوع ارتباط حرف زدن  وگوش کردن است

وی در ادامه بیان کرد که صحبت کردن اصول سه گانه ای دارد: اصل اول: لطفا حرف بزنید. چرا که با حرف زدن خود افشاگری ایجاد می شود  و لذا تمایلات، نیازها، علایق و احساسات بهتر شناسایی می شود.  و سکوت کردن فقط با عث انزوای انسانها می شود. وی همچنین افزود در حرف زدن بایستی واقعی بود نه آرمان گرایانه ، بیان صریح و شفاف باعث میشود ارتباط بهتر و مؤثر تر برقرار شود. اصل دوم: از طرف کس دیگر  حرف نزنید بلکه احساسات و درخواست ها از طرف خود گوینده باید باشد  واصل سوم: پیام های سمی نفرستید. مشاور حوزه انواع پیام های زهر آلود را قضاوتهای منفی، برچسبهای کلی ترور شخصیت، تعمیم های افراطی، تهدید کردن، مقایسه منفی، پیش کشیدن گذشته، طعنه و کنایه معرفی کردند:. وی همچنین  دلائل استفاده از پیامهای سمی را  تلافی، احساس ضعف، قرارگرفتن در وضعیت خلقی نا مناسب و از دست دادن حساسیت نسبت به پیامهای سمی؛ بیان کرد.

در پایان این مشاور و استاد حوزه به سؤالات مخاطبان پاسخ داد.

ادامه »

برگزاری مجمع عمومی کانون دانش آموختگان حوزه علمیه زهرا ی مرضیه علیها السلام

برگزاری مجمع عمومی کانون دانش آموختگان حوزه علمیه زهرا ی مرضیه علیها السلام

اولین مجمع عمومی کانون دانش آموختگان حوزه علمیه زهرا ی مرضیه  علیها السلام درتاریخ98/02/04 در مکان حوزه تشکیل جلسه دادند. در این جلسه بعد از بیان وتوضیح ارکان و اهداف تاسیس کانون ، هیأت مؤسس از بین افراد شرکت کننده انتخاب شدند وازبین آنها دبیر کانون هم مشخص شد وقرار بر ثبت سمن تا جلسه بعد شد.

ادامه »

برگزاری کارگاهی با موضوع مهارت در ارتباطات کلامی در مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیه

برگزاری کارگاهی با موضوع مهارت در ارتباطات کلامی در مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیه

حوزه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها اقدام به برگزاری  اولین جلسه کارگاهی با موضوع مهارت در ارتباطات کلامی با حضور سرکار خانم حوا بهرامی استاد ومشاور حوزه علمیه در تاریخ98/02/04 نمود

در این جلسه استاد در مورد ارتباط موثر و آسیب شناسی ارتباطی صحبت کرد.

ارتباط فرایندی است که پیام از فرستنده به گیرنده ارسال می شود. در  ارتباط موثر پیام به صورت کاملا شفاف واضح و روشن انتقال پیدا می کند و هیچ پیش قضاوتی  در آن نیست،

براین انتقال پیام آسیبهایی وارد است که باعث مختل شدن و یا گمرنگ شدن ارتباط می شود از جمله:

1-پیش زمینه ها که در اثر یادگیری برای انسان حاصل می شود البته پیش زمینه متفاوت باعث ارتباط متفاوت است.

2-جنسیت باعث اختلاف در نحوه ارتباط می شود شامل :

الف)مردان در ارتباط دنبال نتیجه هستند وزنان دنبال حرف زدن . در نتیجه میانگین صحبت خانمها 5000 کلمه و آقایان 2000 کلمه در روز  می باشد.

ب)مردها احساسات منفی را بیان نمی کنند چون احساس ضعف می کنند ولی زنها به صورت کامل احساس منفی را بیان می کنند.

ج)هنگام بروز مشکل مردها سریعا در پی حل آن هستند وزنها در پی صحبت در مورد آن می باشند.

د)خانمها مردی را خوب می دانند که احساسات خود را در بیان مطرح کند . ولی مردها عشق را در عمل ورفتار نشان می دهند.

ودر نهایت مردها دنبال قدرت وبرتری هستند و زنها دنبال صمبمبت ودوستی

3-وضعیت خلقی وهیجانی : در این وضعیت به دلیل شرایط روحی حساسیت انسان بالا می رود  این شرایط برای خانمها وآقایان متفاوت است.

در خانمها عذر شرعی ،اختلاف با خانواده همسر، شیردهی اولیه ، بادراری و…….باعث وضعیت هیجانی است ودر آقایان مشکلات اقتصادی ، بدهکاری ، ناکامی جنسی و…… باعث ناکامی جنسی می شود.

4-باورها وانتظارات از طرف مقابل: باورها باعث انتظار می شود وانتظار باعث برداشت نادرست و در نتیجه اختلاف ودعوا می شود مثلا باور اینکه مادر شوهرها بدجنس هستند.

همه این موارد می تواند باعث اختلال در ارتباط گردد وارتباط موثر را تبدیل به ارتباط اجتنابی ویا ارتباط ستیزه جویانه کند.

قرار بر این شد در جلسه بعد نحوه صحیح برقراری ارتباط بیان گردد.

این جلسه مورد استقبال مستمعین قرار گرفت.

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع «راههای درست» و با سخنرانی حاج آقا حق شناس استاد تفسیر و اخلاق در مدرسه علمیه خواهران زهرای مرضیه سلام الله علیها اصفهان

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع «راههای درست» و با سخنرانی حاج آقا حق شناس استاد تفسیر و اخلاق در مدرسه علمیه خواهران زهرای مرضیه سلام الله علیها اصفهان

نشست اخلاقی با موضوع «انتخاب راههای درست » و با سخنرانی «حاج آقا حق شناس» استاد و مبلغ حوزه، با حضور کادر، اساتیدوطلاب در مدرسه علمیه خواهران زهرای مرضیه  برگزار شد.

استاد در ابتدا با اشاره به روایت قدسی بیان کردند: اوحى اللَّه تعالى الى موسى  عليه السّلام قال: يا موسى ستّة اشياء في ستّة مواضع، و النّاس يطلبونها في ستّة اشياء فلم يجدوها ابدا.

1) إنّي وضعت الرّاحة في الجنّة و النّاس يطلبونها في الدّنيا،

من آسايش را در بهشت قرار داده‏ ام و مردم آن را در دنيا طلب مى‏ كنند، وی  افزود دنیا پیچیده شده به سختیهاست وجایگاه آن فقط توشه یرداری برای آخرت است.

(2 ّ إنّي وضعت العلم في الجوع و النّاس يطلبونه في الشّبع،

   دانش را در گرسنگى نهاده‏ام و مردم آن را در سيرى جستجو مى‏كنندوی اضافه کرد: حضرت علی علیه السلام راههای کسب علم را طبق روایت معرفی کردند:

قال عليّ عليه السّلام: العلم لا يحصل إلّا بخمسة أشياء: أوّلها: بكثرة السّؤال و الثّاني: بكثرة الاشتغال و الثّالث: بتطهير الأفعال و الرّابع: بخدمة الرجال و الخامس: باستعانة ذي الجلال.

 علم جز با پنج چيز به دست نمي آيد: سؤال کردن بسيار، اشتغال فراوان به «درس و بحث و پژوهش» ، طهارت در رفتار و کردار، خدمت  کردن به مردان، «يعنى علماء و دانشمندان و اساتید» و كمك خواستن از خداوند متعال.

در پایان استاد به طلاب توصیه کرد برای حفظ مال،جان،علم ودوری از وسوسه های شیطان بر خواندن 10 آیه مداومت کنند:

4آیه اول سوره ی بقره، 3 آیه آخر سوره ی بقره،آیت الکرسی تا علی عظیم و دو آیه بعد از آن

ادامه »

گزارش نشست اخلاقی با موضوع « نشستهای چهل روزه »در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

گزارش نشست اخلاقی با موضوع « نشستهای چهل روزه »در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

نشست اخلاقی با موضوع « نشستهای چهل روزه » و با سخنرانی « سرکارخانم اشرف صدرارحامی» مدیریت حوزه ، با حضور کادر، اساتید و طلاب در مدرسه علمیه خواهران زهرای مرضیه اصفهان برگزار شد.

این دوره بیستمین دوره نشستهای چهل روزه در حوزه می باشد در هر دوره طلاب وکادر واساتیدبا هم قرار می گذارند تا با برنامه عبادی وتزکیه ای یکسان در ترک گناه یا انجام واجب،انجام عمل مستحبی،انس با قرآن،سیر مطالعاتی و اصلاح روابط اجتماعی ، خود را به مرحله بالاتری از نظرمعنوی برسانند.

استاد در ابتدا با توجه به روایت (نَوِّرُوا بُيُوتَكُمْ بِتِلَاوَةِ الْقُرْآن) فرمودند اثر وضعی تلاوت قرآن فقط بر روی نفس وموجود زنده نیست بلکه برجمادات نیز اثر دارد وچون در روایات تاکید شده است بر تلاوت روزانه 50 آیه قرآن در این دوره قرار بر تلاوت حداقل یک صفحه از قرآن به صورت روزانه همراه باترجمه شد شروع تلاوت از ادامه ختم قبل  از صفحه 169 می باشد.

استاد در ادامه برای سیر مطالعاتی  حکمتهای نهج البلاغه را پیشنهاد کردند تا  طلاب با نهج البلاغه بیشتر انس بگیرند

ایشان به عنوان عمل مستحبی روزانه با توجه به روایتی از حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) که شخصی از ایشان خواستار راهکاری برای مشکلات دنیوی شد وحضرت فرمودند بعداز نماز صیح 10 مرتبه بگو:

سُبْحانَ اللّهِ الْعَظیمِ وَ بِحَمْدِه، وَ لاحَوْلَ وَ لاقُوَةَ اِلاَّ بِاللَّهِ الْعَلیِّ الْعَظیم

آن شخص خواستار نسخه ای برای آخرت شد حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمودند بعد از هر نماز بگو:
اَللَّهُمَّ اهْدِنی مِنْ عِنْدِکَ وَ اَفِضْ عَلَیّ مِنْ فَضْلِکَ وَ اَنْشُرْ عَلَیَّ مِنْ رَحْمَتِکَ وَ اَنْزِلْ عَلَیَّ مِنْ بَرَکاتِکَ

بنابراین قرار بر مداومت بر این دو ذکر شد.

خانم صدر ارحامی ادامه دادند در این دوره احترام به عنوان اصلاح روابط اجتماعی می باشد زیرا احترام باعث سعادت در دنیا و آخرت است وهر کس در مقامات عرفانی به جایی رسیده از احترام رسیده وی افزود احترام ، میوه معرفت ومحبت است.ودارای زیر شاخه هایی است احترام به استاد ،احترام به والدین ،احترام به همسر،احترام به بستگان ،احترام به فامیل همسر

در پایان استاد اخلاق، کنترل زبان را به عنوان ترک گناه نام بردندو گفتند درهای حکمت با سکوت باز می شود.

ادامه »

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع « راهکارهای رفع مشکلات دنیا و آخرت » و با سخنرانی «حاج آقا حق شناس»

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع « راهکارهای رفع مشکلات دنیا و آخرت » و با سخنرانی «حاج آقا حق شناس»

  نشست اخلاقی با موضوع « راهکارهای رفع مشکلات دنیا و آخرت » و با سخنرانی «حاج آقا حق شناس» استاد و مبلغ حوزه، با حضور کادر، اساتید و طلاب در تاریخ 1/12/97در مدرسه علمیه خواهران زهرا ی مرضیه اصفهان برگزار شد.

استاد در ابتدا با اشاره به روایتی  از پیامبربیان داشت  که نبی مکرم صلی الله علیه و اله در پاسخ  پیرمردی که خواستار راهکارهایی در جهت رفع مشکلات دنیا بود، فرمودند : بعد از نماز صبح ده مرتبه ذکر سبحان الله العظیم و بحمده و لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم بگوید.

ایشان درتوضیح بیان پیامبر فرمود: این روایت از سه بخش تسبیح، تحمید و حوقله تشکیل شده است هنگام تسبیح، انسان به خدا می گوید خدایا تو پاکی من را هم پاک کن.

وی افزود: پیرمرد خواستار دستوری برای آخرت شد، پیامبر فرمودند بعد از هر نماز این ذکر را بخوان:

اللَّهُمَّ اهْدِنِي مِنْ عِنْدِكَ وَ أَفِضْ عَلَيَّ مِنْ فَضْلِكَ وَ انْشُرْ عَلَيَّ مِنْ رَحْمَتِكَ وَ أَنْزِلْ عَلَيَّ مِنْ بَرَكَاتِكَ

اى خدا مرا از نزد خود به خود راهنمايى فرما و بر من از فضل و احسانت افاضه كن و رحمتت را بر من منبسط گردان و بركاتت را بر من نازل نما

حاج آقا حق شناس ادامه داد: برای برآورده شدن حوائج ، دعایی به نام صحیفه که مشتمل بر 107 تسبیح می باشد که دعایی بی بدیل و بی بدیع می باشد، این دعا برای برآورده شدن حوائج اخروی و دنیوی بسیار نافع است. که بهترین وقت تلاوت دعا ایام البیض هر ماه قمری، در حالت روزه است و منبع آن مهج الدعوات سید ابن طاووس است.

ادامه »

برگزاری نشست اخلاقی پیرامون نهج البلاغه با موضوع تامل در حکمتهای نهج البلاغه

برگزاری نشست اخلاقی پیرامون نهج البلاغه با موضوع تامل در حکمتهای نهج البلاغه

نشست اخلاقی با موضوع تامل در حکمتهای نهج البلاغه با سخنرانی خانم طائبی شنبه هر هفته در دفتر اساتید حوزه با حضور مدیریت وکادر و اساتید حوزه برگزار می شود.

در تاریخ24/9/97 سومین جلسه این نشست در مورد حکمت سوم نهج البلاغه برگزار شد.

این حکمت در مورد نقاط ضعف جامعه است .

  1.بخل: بخیل کسی است که دردنیا مانند فقیر زندگی می کند ولی در آخرت باید مانند انسان غنی جوابگو باشد.                                                                                               

 2.ترس: ترس نقص است ومنشا آن از سوء ظن به خدا است اعتماد به خدا مانع بروز ترس است.

  3.فقر: انسان فقیر هم از طرف جامعه طرد می شود

وهم خود او دچار ضعف در اعتماد به نفس می شود.

                                                       

 4 .مقل :فرد فقیری است که درخواست نمی کند

ادامه »

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع مادر خوبی ها و با سخنرانی حاج آقا مرتضوی پناه استاد اخلاق در مدرسه علمیه خواهران الزهراء المرضیه سلام الله علیها اصفهان

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع مادر خوبی ها و با سخنرانی حاج آقا مرتضوی پناه  استاد اخلاق در مدرسه علمیه خواهران الزهراء المرضیه سلام الله علیها اصفهان

نشست اخلاقی با موضوع «مادر خوبی ها » و با سخنرانی « حاج آقا مرتضوی پناه  » استاد و مبلغ حوزه، با حضور کادر، اساتید و طلاب درتاریخ 21/9/97 در مدرسه علمیه خواهران الزهراء المرضیه اصفهان برگزار شد.

استاد در ابتدا فرمودند:

                                                       1 .تفکر

طبق روایات مادر خوبیها چهارمورد است   2. شرح صدر

                                                       3.یقین

                                                       4. حیا

اولین فضیلت  تفکر است یکی از انواع تفکر ،تفکر در مخلوقات الهی است طبق آیه 190 آل عمران تا آخر سوره از علائم مومن تفکر است خداوند متعال از بندگان خواسته است که حتی موقع نماز شب تفکر کنند ،حضرت حق عبادت سرسری وبی فکر را دوست ندارد.

1.     نعمتهای خداوند متعال

تفکر در مخلوقات می تواند شامل تفکردر    2.بهشت خداوند رحیم

                                                        3.جهنم حضرت باری تعالی

                                                        4.قصور بندگی خودمان

که ثمره همه انواع تفکر در مخلوقات توحید است.طبق روایات رسیده به ما بیشترین عبادت ابوذر تفکر در امر خداوند بوده است .       

1.ما تمنون :تفکر در بحث خلقت

2.ما تحرثون: تفکر در کشاورزی که با برکتترین شغل است

در سوره واقعه چهار افرءیتم داریم با کاشت یک دانه 700دانه برداشت می کنند

 3.ماءالذی تشربون:تفکر در آبی که نوشیده می شود        

 4.نارالتی تورون:تفکردرآتش ومنافع آن برای بندگان

استاد در ادامه در مورد چهار مادر صحبت کردند وفرمودند

            1.ام الادویه قله الاکل :کم خوری مادر همه داروها است

           2.ام آلاداب قله کلام :کم حرفی مادر همه آداب است

3.ام العبادات قله الذنوب :گناه نکردن مادر عبادات است

4.ان الامانی الصبر:مادر همه آرزوها صبر است

در خاتمه استاد برای حفاظت از چشم زخم ذکرماشاالله لاقوه الا بالله را به طلاب توصیه کردند

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع اخلاق الهی و با سخنرانی حاج آقا مرتضوی پناه استاد اخلاق

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع اخلاق الهی و با سخنرانی حاج آقا مرتضوی پناه  استاد اخلاق

نشست اخلاقی با موضوع «اخلاق الهی» و با سخنرانی « حاج آقا مرتضوی پناه  » استاد و مبلغ حوزه، با حضور کادر، اساتید و طلاب در مدرسه علمیه خواهران زهرای مرضیه اصفهان برگزار شد.

استاد در ابتدا با اشاره به روایت پیامبر عظیم الشأن  که فرمودند: تخلقوا باخلاق الله به خلق خداوند متخلق باشید؛ بیان داشت که صفات هزارگانه خداوند در دعای جوشن کبیر آمده است و با مطالعه دقیق و درست این دعا می توان به شناخت اخلاق خدا دست یافت.

وی با اشاره به اینکه خداوند محسن است، بیان کرد که یکی از صفاتی که انسان را خدائی می کند صفت احسان است. همچنین خداوند اظهر الجمیل است یعنی خوبی ها بندگان را می پراکند  بایستی با بازگویی خوبیهای بندگانش به این صفت خدائی خود را بیارائیم. صفت مهم دیگری که در جامعه ی کنونی بسیار کمرنگ شده، حیاست که باریتعالی واجد این صفت است. وی در تأئید این مطلب با اشاره به روایتی بیان کردکه خداوند حیا می کند ،شخصی که برروی کفنش دعای جوشن کبیررا نوشته است، عذاب کند.

وی افزود که تمام صفات باریتعالی قابل کسب برای انسانهاست به غیر از دوصفت که فقط مخصوص ذات اقدس الهی است: 1- منت گذاشتن 2- تکبر

استاد به طلاب توصیه کردند که به واسطه پذیرفتن ولایت امیر المؤمنین و قرار گرفتن در مسیرکسب بهترین علوم که علم محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم است؛ خداوند را شاکرباشند چرا که بهترین علوم طبق روایات علم الادیان و علم الابدان است.

این استاد اخلاق در پایان با اشاره به صحبت جناب لقمان فرمودند: در زندگی دو چیز را فراموش کن:1- خوبی که به دیگران می کنی 2- بدی که دیگران به تو می کنند.

و دو چیز را فراموش نکن: 1- خدا 2- مرگ

 

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع جواهرات انسانی و با سخنرانی حاج آقا مرتضوی پناه

برگزاری نشست اخلاقی با موضوع جواهرات انسانی و با سخنرانی حاج آقا مرتضوی پناه

نشست اخلاقی با موضوع «جواهر انسانی» و با سخنرانی « حاج آقا مرتضوی پناه  » استاد و مشاور حوزه، با حضور کادر، اساتید و طلاب در مدرسه علمیه خواهران زهرای مرضیه اصفهان برگزار شد.

استاد در ابتدا با اشاره به روایتی فرمودند خداوند چهار جواهر به انسان داده است که برگ برنده ی اوست: 1- عقل که نماینده ی خداست و موعظه گر درونی است و خوبی و بدی را تشخیص می دهد که دو  دشمن دارد: الف)غضب که عقل را زائل می کند  ب)خمر که عقل را می پوشاند و طبق روایات ام الخبائث است   2-  ایمان که موعظه گر درونی است و انسان به خاطر ایمان خیلی اعمال را انجام نمی دهد که ایمان نیز دو دشمن دارد الف) تهمت زدن یا بهتان ب) حسادت که باعث حماقت و شرارت می شود و اولین درمان حسادت غبطه و دومین درمان شرح صدر است  3-  سومین جواهر در انسان عمل صالح است در قرآن در سوره عصر و سوره تین ایمان و عمل صالح توأمان آمده است. ایمان  حقیقی همراه عمل صالح است و لی ایمان ابوسفیانی منهای عمل صالح است. 4- حیا که ده جزء است یک جزءش در مردان و نه جزء آن در زنان است. مردان برای تقویت حیا بایستی در  گفتارشان کار کنند و زنان برای تقویت حیا در پوشش باید دقت کنند.

وی در پایان افزود: پیامبر سه چیز را دوست دارند 1- عطر 2- نماز 3- زنها. اصحاب پرسیدند چرا زنان را دوست دارید؟ فرمودند: به 5 دلیل 1-  با حیا هستند 2- سبب آرامش مردان هستند 3- دلهای پرمحبت دارند 4- اگر مادر شدند بهشت زیر پای آنهاست. 5- دعای آنها برای همسرانشان مستجاب است.

ادامه »

برگزاری نشست اخلاقی با حضور حاج آقا شیخ جعفر ناصری زید عزّه

برگزاری نشست اخلاقی با حضور حاج آقا شیخ جعفر ناصری زید عزّه

برگزاری نشستی اخلاقی با موضوع  وظیفه زن برای بازیافت هویت درست دینی و با سخنرانی جناب آقای حاج شیخ جعفر ناصری فرزند خلف آیت الله ناصری حفظه الله تعالی

 نشست اخلاقی با موضوع هویت دینی و با سخنرانی «حاج آقا  شیخ جعفر ناصری» استاد و مدیر حوزه علمیه صاحب الزمان و مسئول بنیاد علمی فرهنگی هاد، با حضور کادر، اساتید و طلاب در مدرسه علمیه خواهران زهرای مرضیه اصفهان برگزار شد.

آقای ناصری در ابتدای سخنان خود با اشاره به آیاتی که در مورد حضرت آسیه است فرمودند فرعون که خودش را خدا نامیده بود و همه به او سجده می کردند همسری موحد داشت چراکه به واسطه ی  شناخت درست هویتی هیچگاه به فرعون ایمان نیاورد و دست از خدا پرستی بر نداشت و لذا زنان توان و قوه ی این را دارند که با تمام مشکلات و موانع ایمانشان را حفظ کنند به شرطی که هویت خود را شناخته و به این شناخت پایبند باشند .

وی افزود اینکه در شرایط کنونی ،جامعه ازلحاظ معنوی خیلی ضعیف شده ومردم ثبات دینی درست ندارند و زندگیها مشوش است. به دلیل عدم ارتباط و توجه  به قلل اخلاق و معنویت که در خانم ها وجود مقدس فاطمه زهرا سلام الله علیها و در آقایان وجود مقدس نبی مکرم صلی الله علیه و آله و سلم است به طوری که اکنون حتی غیر شیعیان به این نتیجه رسیدند که باید یک دوره معارف رسول خدا را از منابع شیعی مرور کنند چون با منابع خودشان به دست انداز خوردند.

استاد اخلاق اضافه کرد: مشکل ما این است که باور نداریم؛ نمونه های قرانی را کار نکردیم؛ مسائل تربیتی ما جای کار دارد؛مشکل ماضعف درنظم، صبوری، شرح صدر، ساماندهی ، است.

وی خاطر نشان کرد: مجموعه های علمی باید متولی متقن کردن مسائل زندگی مردم باشند فرصت هایی را ما به عنوان مجموعه فرهنگی از دست می دهیم ودشمن می آید وهویت ما را می دزد.

استاد اشاره کرد: بابد با صبوری و کار فرهنگی به زن مسلمان هویت داد؛  زن مسلمان  با ارزش و احترام است. لازمه ی این احترام این است که زنان  لطافت خود را با رعایت شئون اسلامی حفظ کنند زبان دین نسبت به زن هویت بخشی و رساندن زن به قله است هنگامی که زن هویت فردی پیدا کرد هویت خانوادگی خواهد یافت و در اثر این هویت ها جامعه هویت جمعی می یابد که نمونه ی بارز آن را در پیاده روی اربعین می توان دید. که درمیان همه ی جوامع این هویت بی نظیر است به گونه ای که حتی دراجتماع حج هم چنین نظم و هویتی دیده نمیشود. این  التزام به دینداری با مشکلات و سختی همراه است ولی هویتی که دینمداری و تقید به احکام اسلامی به انسان می دهد؛ تحمل مشکلات را برایش راحت تر می کند.

ایشان درپایان فرمودند: زن وقتی به باور و هویت رسید حتی اگر ازدواج موفق نداشته باشد نیز می تواند مانند پیامبران پای این زندگی صبوری کند وزندگی را سامان دهد. حتی با سکوت ، پر حرفیها و بدگوئی ها را جهت دهد و فرزندان و همسر خود را به سعادت و خیر برساند. پس هیچ چیز بهتر از هویت و یافتن باور نیست. اما باید مراقب بود در مسیر بی پایان علم دچار شخصیت کاذب نشویم و هویت جعلی پیدا نکنیم.

ادامه »

برگزاری جلسه اخلاق

برگزاری جلسه اخلاق

مدرسه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها جلسه ای اخلاقی با حضور استاد و مشاوره مدرسه سرکار خانم حوا بهرامی برگزار نمود.

این جلسه که با استقبال خوب طلاب مواجه شد و در رابطه با شئون طلبگی و رعایت مسائل پیرامون طلاب خواهرایراد سخن شد بسیار مفید و جذاب بود .

استاد بهرامی بیان داشت: دین اسلام که با پیامبری نبی مکرم چهارده قرن پیش ظهور و بروز کرد همواره نیازمند حفظ و نگهداری است و اگر نگهدارنده های دین نبودند چه بسا تا کنون دین از دست رفته بود. اولین نگهدارنده دین خود وجود مقدس نبی مکرم بودند که بسیار اخلاقمدارانه عرصه های دین باوری مردم را تقویت می کردند و هر جا که احساس می کردند دین در بین مردم کمرنگ و بی رونق شده با همان رفتار و منش محمدی ورود می کردند. پس از پیامبر رحمت، امامان دوازده گانه میراث دار و نگاهبان اصلی دین بودند و لذا به هر قیمتی که بود ریشه و بن دین را حفظ می کردند.

وی افزود: روایت معروف پیامبر در مورد امام حسین علیه السلام که حسین منی و أنا من حسین نشان دهنده ی همین  امر است.چرا که حسین علیه السلام قطعا از وجود پر برکت آقا رسول الله بودند ولی اینکه پیامبر از وجود آقا امام حسین علیه السلام باشند به گونه ای توجیه خواهد شد که سید الشهدا نگهدارنده ی دین جدشان بودند  و خون خود و یارانشان را در جهت حفظ دین دادند. هنوز هم جلسات احیا کننده دین همان روضه های آقا ابا عبدالله الحسین علیه السلام است.

خانم بهرامی ادامه داد: لیکن در عصری که ولی و مولایمان صاحب الزمان در غیبت به سر می برند به نظر می رسد نگهدارنده های اصلی جیره خوران ولی عصر یا همان طلاب می باشند و لذا وظیفه خطیر حفظ و صیانت از دین به عهده ی طلاب است

وی افزود: طلابی که میراث دار بزرگ دین محسوب میشوند بایستی شئونات این میراثداری را رعایت کنند. وقتی طلبه از لحاظ پوشش یا اخلاق طلبگی و یا زی طلبگی هیچ سخنیتی با روح دین ندارند نمی توانند حافظ و پشتیبان دین باشند دین وقتی نگهداشته میشود که حافظان آن تمام اصول دین را به درستی رعایت کنند. پس ما به عنوان بزرگترین نگهدارنده و میراث داران شیعه بایستی هر روز و هر زمان به تمام رفتارمان دقت و تأمل کنیم و مراقب باشیم که هیچ عمل منافی شئون طلبگی انجام ندهیم چرا که مولا و سرورمان حضرت ولی عصر روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداه به ما جیره خوارانش نگاه میکند و از ما توقع دارد که وظیفه نگهداری دین را به نحو احسن انجام دهیم و خدایی نکرده به جای نگهدارنده بودن در دین از بین برنده دین نباشیم.

بازدید از تخت فولاد اصفهان

بازدید از تخت فولاد اصفهان

مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها اصفهان در روز پنج شنبه اقدام به برگزاری اردوی  بازدید از تخت فولاد نمود.

این اردو که با توضیحات سرکار خانم ارغوان ممتاز پور در تکیه های کازرونی و سید العراقین ومیرفندرسکی آغاز شد، با سخنرانی استاد بزرگوار جناب آقای علی کرباسی زاده ؛ رئیس و مسئول خانه حکمت اصفهان و  عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در تکیه خاتون آبادی پایان یافت.

در این بازدید طلاب با سبک و سیره زندگی علمایی چون سید محمد مهدی و سید محمد باقر درچه ای، آیت الله گزی، آیت الله حسینعلی صدیقین، آیت الله شیخ محمد باقر صدیقین، آیت الله سید العراقین و نهایتا  سید اسماعیل خاتون آبادی و فرزندانشان آشنا شدند.

همچنین طلاب با شاگردان، اساتید و تألیفات این بزرگان آشنا شده و همچنین مشاهیر و بزرگانی چون علی اکبر معمار که از معماران مسجد امام اصفهان که در میدان نقش جهان واقع است؛ آشنایی اجمالی پیدا کردند.

در تکیه خاتون آبادی، طلاب ازمحضر استاد کرباسی زاده استفاده کرده و در مورد شخصیت خاتون آبادی  پای درس استاد نشستند. استاد اشاره کرد: که سید اسماعیل خاتون آبادی که با دو واسطه به میر فندرسکی می رسیدند و از شاگرد شاگردان میر محسوب میشدند.حدود چهل تألیف در مورد حدیث شناسی، تفسیر، اخلاق وفلسفه داشته اند و به دستور شاه عباس امامت جماعت و امام جمعه مسجد شاه که هم اکنون به مسجد امام معروف است؛ شدند. خاتون آبادی در اواخر عمر شریفشان به تخت فولاد نقل مکان کردند و در  تکیه خاتون آبادیها ساکن شدند و از مردم و جامعه دوری کرده و برای خود قبری حفر کرده بودند و در آن جا قرآن و نماز می خوانند ولی در عین حال تدریس و تألیفاتشان ادامه داشت به طور مثال نعمت الله جزایری که از بزرگان حدیث هستند در این تکیه تلمذ کرده بودند و از محضر سید اسماعیل کسب فیض کردند.

علی کرباسی زاده ادامه داد که در بهمن ماه 97 قرار است کنگره ای به نام خاتون آبادی در دانشگاه اصفهان برگزار شود و از آثار و تألیفات ایشان که به همت اساتید خانه حکمت اصفهان گردآوری شده رونمایی شود. وی از کلیه طلاب بازدید کننده دعوت کرد تا در این کنگره شرکت نمایند.

 

 

برگزاری جشن میلاد

مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها اصفهان به مناسبت میلاد نبی مکرم اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم و حضرت امام صادق علیه السلام مجلس جشنی برگزار نمود.

این جشن که با مدیحه سرائی طلبه ی گرامی سرکار خانم زهرا محمدی آغاز گردید با سخنرانی خانم حوا بهرامی مشاور و استاد حوزه  به اتمام رسید.

خانم بهرامی در این مراسم به سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم اشاره فرمودند و بیان داشتند که هر روز بایستی خودمان را با سیره پیامبر صلی الله علیه و آله محک بزنیم و خود را در محضر نبی مکرم حس کنیم و هر روز به ایشان سلام و صلوات هدیه کنیم.

خانم بهرامی افزود: با اشاره به حدیث پیامبر صلی الله علیه و آله که ” أنا و علی أبوان امتی ” یعنی اینکه پدران واقعی امت که آقا رسول الله و آقا امیر المومنین پدران امتند ؛پدر گونه دغدغه ی ما را که در دروه ی آخرالزمان ایتام آل محمدیم را در می یابند و لذا به جایگاه ویژه ی حضرات معصومین متوجه باشیم تا از عاق والدین دور بمانیم و همین اسباب سعادت مارا فراهم می کند.

ادامه »

برگزاری نشست فاطر

حوزه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها اقدام به برگزاری نشست فاطر با حضور جناب حجه السلام قطبی مسئول دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان نموده است.

ایشان صحبتهای خود را  در مورد شاخصه های سبک زندگی و بیان ایده ها درراستای تغییر مثبت درآن آغاز کردند و بیان داشتندکه اولین شاخصه ، عرصه مکتوب و رسانه ها است که شامل کتاب، رمان ، شعر و… می شود وی اشاره کرد  که کتاب حتی از منبر تاثیر بیشتری دارد چون جزئیات در آن آمده بنابراین ایده پردازی در راستای کتابخوان کردن مردم در تغییر سبک زندگی انها بسیار موثر است.

وی اشاره کرد: دومین عرصه ،عرصه رسانه دیجیتال است که شامل فضاهای مجازی واپلیکیشنها و گیمها می باشد که می تواند ذائقه و ذهنیت مردم را تغییر بدهد ایده های نوین در این بخش می تواند با استقبال خوب مخاطب مواجه شود . به طور مثال اپلیکیشن باد صبا که تزدیک هشت میلیون مخاطب از آن استفاده می کنند .

وی همچنین افزود: سومین شاخصه فضای مدوطراحی می باشد این شاخصه در متن زندگی مردم بسیار

موثر است از طراحی لباس وکیف وکفش تا وسایل خانه حتی رنگ سال که توسط شرکت penton  در امریکا انتخاب می شود بستر زندگی مردم را تغییر می دهند در صورتی که اگر افراد دغدغه مند در این حوزه ایده اثرگذار داشنه باشند می توانند اثر مثبت در سبک زندگی مردم داشته باشند.

 مسئول دفتر تبلیغات چهارمین شاخصه را حوزه هنر ی که شامل سینما ،موسیقی ، هنرهای تجسمی وغیره می شود، عنوان کرد الان در دنیا موسیقی تم اصلی زندگی شده است به گونه ای که اگر حتی از اخبار موسیقی آن حذف شود بر شنوندگان تاثیر دارد. در بحث سینما نیز تاثیر فیلمها به گونه ای است که هالیوود که از  وابستگان پنتاگون است سالانه 950فیلم برای تغیر در سبک زندگی مردم می سازد .

باید دقت کرد ، مردم بیشتر وقت خود را درگیر با فضای رسانه هستند وتاثیر پذیری از آن برای افراد بسیار زیاد است ومی توان با داشتن امکانات کم در این زمینه تاثیر گذار بود مانند انیمیشن درین درین که تاثیر گذاری خود را دارد.

دفتر تبلیغات در جشنواره فاطر در پی جمع آوری ایده ها وتجاری ساختن آن و تزریق آن به جامعه می باشد.

ادامه »

برگزاری مراسم سوگواری

برگزاری مراسم سوگواری

مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها به مناسبت رحلت نبی مکرم حضرت محمد صلی الله علیه و آله و شهادت آقا امام حسن علیه السلام و شهادت آقا امام رضا علیه السلام مجلس سوگواری و عزاداری بر پا نمود این مراسم که در روز سه شنبه 15 آبان به میزبانی پایه اول مدرسه با گستردن سفره ی کرم امام حسن علیه السلام برگزار شد ؛ با استقبال خوب طلاب مواجه شد.

ادامه »

برگزاری نشستی با عنوان گلبرگ زندگی با حضور حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا دهنوی در حوزه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها

این نشست که در تاریخ 14 آبان با حضور استاد و مشاوره مرکز مشاوره حوزه های علمیه قم ، جناب حجت الاسلام و ا لمسلمین حسین دهنوی برگزار شد با استقبال خوب طلاب مواجه شد و با اقامه نماز جماعت و پرسش و پاسخ همراه بود.

مشاور مذهبی صدا وسیما در این نشست عنوان کرد بیشتر مشکلات خانوادگی با تزریق عنصر عاطفه حل میشود. محبت، مهربانی، عطوفت خیلی مؤثر است.

وی افزود اسلام برای تمام شئون زندگی پاسخ دارد و تمام نکات مهارتهای زندگی غربی ها ریشه ی روایی دارد به طورمثال در کتاب مردان مریخی، زنان ونوسی به مهارت ارتباطی اشاره می کند و می گوید زن و شوهر بایستی در روز 20 الی 30 دقیقه کنار هم بنشینند این نکته در روایت پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نیز آمده که اگر زن و شوهر کنار هم بنشینند، خانه شان مسیر رفت و آمد ملائکه می شود.

وی خاطر نشان کرد: در زندگی مشترک گاهی انسان دچار بن بست می شود ولی باید معتقد بود که مسلمان با داشتن کاملترین و جامع ترین دین هیچگاه بن بستی ندارد و لذا برای تمام مسائل بایستی پیگیری کرد تا راهی درست و منطقی یافت. از امام علی علیه السلام پرسیدند که اگر عیبی و یا دروغی در اطرافیان دیدیدم چه کنیم؟ امام فرمودند احمل أخاك المؤمن على سبعين محمل یعنی توجیه کن تا هفتاد بار . مثلا اگر دیدید خانمی به همسرتان زنگ زده اصلا گمان بد نبرید و بگوئید که شاید مادر، خواهر، خواهر زاده، برادر زاده، …است و تا هفتاد محمل بسازید وحتی اگر مطمئن شدید که با نامحرم ارتباط دارد خود را به تغافل بزنید چرا که اگر ابراز کنید که می دانید؛ قطعا حیا و حرمت بینتان از بین می رود و رسما با نامحرم ارتباطش را بیشتر می کند و زندگی خراب خواهد شد. وی افزود: هشتاد درصد از مردانی که به بیراهه رفتند و با نامحرم  ارتباط برقرار کرده اند به خاطر تأمین نشدن غریزه ی جنسی بوده است. همچنین هشتاد درصد از خانمهایی که به بیراهه رفتند به خاطر تأمین نشدن عواطفشان بوده است و لذا برای حفظ قوام خانواده بایستی مردان به عواطف زنان و زنان به غریزه ی جنسی همسرشان توجه داشته باشند.

ادامه »

برگزاری کلاس مداحی

برگزاری کلاس مداحی

برگزاری کلاس مداحی در مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها اصفهان با استقبال طلاب مواجه شد. این کلاس که با حضور استاد گرامی سرکار خانم ظریفه حقیقت پور برگزار می شود به صورت کارگاهی است وقرار است که 5 دوره ی 18ساعته باشد؛ که فعلا جلسه ی اول  از دوره ی اول آن در روز شنبه 25 آذر برگزار گردید.

ادامه »

گزارش نشست مطالبات بین همسران در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

گزارش نشست مطالبات بین همسران در مدرسه زهرای مرضیه سلام الله علیها

مدرسه علمیه زهرا ی مرضیه سلام الله علیها نشستی با عنوان مطالبات همسران با حضور حجت الاسلام و المسلمین آقای آزمون کارشناس و مشاوره مسائل خانواده، برای همسران طلاب، در روز پنج شنبه 23 آذر ماه برگزار نمود. دراین نشست مسائلی مانند شنیدن صحبتهای خانمها، توجه به نیازها و احساساتشان،  همچنین تبیین درست رابطه ی عاطفی همسران مطرح گردید که مورد استقبال همسران طلاب قرار گرفت.

ادامه »

برگزاری نشست پرسش و پاسخ واقع گرایی در ازدواج در مدرسه علمیه زهرای مرضیه ( س) اصفهان

برگزاری نشست پرسش و پاسخ واقع گرایی در ازدواج در مدرسه علمیه زهرای مرضیه ( س) اصفهان

نشست واقع گرایی در ازدواج به صورت پرسش و پاسخ در جمع طلاب متأهل  و مجرد در مدرسه زهرای مرضیه ( س) اصفهان برگزار گردید . اشرف صدر ارحامی مدیر مدرسه زهرای مرضیه (س) هدف از برگزاری این نشست را آگاه سازی طلاب نسبت به موانع و آسیب های دیر ازدواج کردن دانست . در این نشست پروین اختریان مشاور مدرسه ، طلاب را به دو گروه متأهل و مجرد تقسیم نمودند .

 طلاب متأهل ملاکهای انتخاب همسر و نقش خانواده طرفین را مورد بررسی قرار دادند و مهمترین ملاک را ایمان ، اخلاق ، هم کفو بودن و تفکر صحیح دانستند . همچنین توکل و توسل به اهل بیت علیهم السلام را بسیار در ازدواج مهم دانسته و معتقد بودند تا جایی که انسان در امر ازدواج به اهل بیت علیهم السلام توسل پیدا کند حتما نتیجه خواهد دید .

طلاب مجرد به چشم و هم چشمی های موجود در جامعه ، متفاوت بودن سلایق خانواده ها و یک سری سخت گیری ها از طرف خانواده ها اشاره کردند . بعضی هم معتقد بر این بودند که اگر خانواده ی پسر نیازهای اقتصادی و مالی را تأمین کند حمل بر دخالتهای بعدی در زندگی دختر خواهد شد .

مشاور مدرسه در پایان به یک سری نکات اشاره نمودند . از جمله : 1- تدیّن که بسیار مهم است و باید به عنوان اولین ملاک مطرح باشد . تدیّن بر سه قسم است : وفای به عهد ، صداقت که مهم ترین است و امانت داری . 2- عقل افراد را هم از صحبت کردن ، از وضعیت فعلی ، گذشته و حال فرد ، نگاهش به آینده و از تعداد دوستان و …. می توان شناخت . 3- مهمترین ملاک و معیار در تشخیص وضعیت اخلاقی فرد هم میزان مدارا و سازگاری فرد در جایگاههای مختلف است . 4- سن ازواج هر چه پایین باشد بهتر است . 5- تفکرات صحیح باید جایگزین یک سری از نگرش ها ، که تغییر یافته و تفکرات را عوض کرده است ، شود . 6- دوری کردن از چشم و هم چشمی ها ، 7- درست سوال کردن و نحوه ی ادبیات در گفتار در جلسات خواستگاری حتی اگر جواب هم منفی باشد باید به صورت محترمانه مطرح شود .

ادامه »

برگزاری دوره طب اسلامی ایرانی در مدرسه زهرای مرضیه س


مدرسه علمیه زهرای مرضیه سلام الله علیها درجهت تحقق منویات مقام معظم رهبری"مد ظله العالی “و در پی فرمایش ایشان که فرموده اند :” دغدغه ی قلبی و احساسی امروز من احیای طب اسلامی ایرانی است به آن بپردازید “. با شناسایی کارشناسان طب اسلامی ایرانی در اصفهان اقدام به برگزاری دوره طب اسلامی با موضوع طبایع و مزاج ها برای طلاب نمود . که به حمد الله با استقبال بی نظیر طلاب ، اساتید و کادر مدرسه مواجه شده است .
این دوره با حضور روحانی متخصص جناب حجت الاسلام و المسلمین کاظم زاده و با تکیه بر احادیث و آیات پیرامون علم اَبدان با هدف معرفت نفس برگزار می گردد . همانگونه که حضرت صادق علیه السلام فرمودند : عرفان هو نفسی : این است که طبع خود را بشناسید . در این دوره علاوه بر آشنایی با طب اسلامی ، تفاوت های طب اسلامی و سنتی نیز بیان می گردد ،که خود نوعی جذابیت برای ایمان بیشتر به دین اسلام می باشد . در 5 جلسه اخیر این دوره ، طلاب با انواع طبع ها ، مزاج ها و خلط ها و همچنین با نشانه های غلبه بر هر مزاج آشنا و راههای تعدیل طبایع را طبق روایات آموخته اند . خوراکی های تعدیل طبع عبارتند از : رمان سورانی : انار شیرین متعلق به عراق 2- گل بنفشه 3- بُسرُالمطبوخ : رطبی که در اَوان پختن است 4- کاسنی 5- سیب سحری :خوردن سیب در صبح ناشتا 6- ماء فاتر : آب جوشیده 5- مویز : 21 عدد ناشتا 6- یک قاشق عسل چند گیاه به همراه 7 الی 5 سیاه دانه .

برگزاری نشست بصیرت افزایی طلاب در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان

همزمان با شروع سال تحصیلی نشست بصیرت افزایی با موضوع آخرین تحولات خاورمیانه و جریانات فکری بعد از انقلاب تا کنون با همکاری پایگاه بسیج مکتب الزهرا (س) در مدرسه الزهرا المرضیه (س) اصفهان و با هدف آگاهی طلاب از آخرین مباحث و مسائل سیاسی و با تعداد 100 نفر از طلاب و با حضور استاد ناصر باقری از دانشکده امام حسین (ع) برگزار شد.
وی گفت: در منطقه ی خاور میانه شاهد تحولات مختلفی هستیم از جمله بحث مربوط به سلفی گری و تکفیری و در این راستا نظرات و تحلیل های مختلفی مطرح می شود و حتی اتفاقات زیادی رخ می دهد.
وی افزود: اکنون آمریکا بحث ائتلاف ضد داعش را مطرح می کند ابتدا آمریکا از حامیان داعش بود ولی اکنون با آنها مخالف است و علیه آنها اقدام می کند. بسیاری از سیاستمداران در این زمینه دچار شبهه می شدند که چرا آمریکا قبلا موافق با داعش و در حال حاضر مخالفت می کند. باقری افزود: مقام معظم رهبری مباحثی را دراین زمینه در چهارده خرداد سال جاری عنوان کردند و همچنین امام خمینی (ره) نیز می فرمودند: هرگاه بحث با آمریکا به میان آمد آن موقع باید فاتحه ی اسلام را بخوانیم. مقام معظم رهبری دشمن اصلی و دشمن فرعی را از هم تفکیک می کنند و گروه های تکفیری را به عنوان افراد نادان و نفهم و خود باخته لقب می دهند.
وی افزود: هر اتفاقی که در منطقه رخ می دهد مسبب آن آمریکا بوده که استکبار جهانی است. وی افزود: در غرب موج اسلام گرایی رو به فزونی است به گونه ای که کشیش مسیحی خود را آتش زده و از این اسلام گرایی به هراس می افتد. غرب به دنبال این بود که یک راهی را برای اسلام ستیزی به کار ببندد لذا اولین کاری که غرب کرد سعی کرد که یک نسخه ی بدلی از اسلام بپیچد مثل همین تکفیری ها و یا شهادت طلبی ایرانی ها و رزمندگان ما را که دیدند تروریسم را جایگزین آن کرده اند و یا قومیت گرایی را به جای امت گرایی جا زده اند و فساد و هرج و مرج را به جای آزادی جا زدند که اینها از توطئه های آمریکاست.
باقری افزود: ما همیشه با دو تفکر روبرو هستیم یکی تفکر توحیدی و یکی تفکر مادی. تفکر مادی که می گویند انسان فقط در همین دنیاست که ماتریالیستها هستند و از آهن پرستی و گاو پرستی شروع شد تا رسید به دوران رنسانس.تفکر توحیدی را پیامبران آوردند و گفتند این عالم ماده در طول عالم هستی است و آخرین تفکر ایدئولوژی رسید به اسلام و اسلام بعد از 1400 سال توسط امام خمینی (ره) تحت عنوان انقلاب اسلامی نام آن دوباره ارائه گردید و این یک نسخه ی ناب هست از اسلام.
وی افزود: غرب وقتی این تفکر توحیدی را دید سعی کرد یک ایدئولوژی برای خود انتخاب کند لذا اومانیسم، لیبرالیسم، امپریالیسم و … را رواج داد و تفکرات خود را از جمله تفکر کمونیسم را بسیار رایج نمودند در اواخر قرن بیستم از بین رفته و ماتریالیسم جایگزین آن می شود که همان تفکر مادی است و همان بت پرستان هستند فقط عنوان عوض می شود.
وی در پایان افزود: غرب تفکر نظم نوین جهانی را توسعه داد در مقابل تفکر توحیدی. اکنون انقلاب اسلامی یک طرف و این تفکر سلطه ناپذیر از طرف دیگر لذا مقام معظم رهبری می فرمایند ما شاهد نظم نوینی خواهیم بود.
و من به آینده خوشبین هستم و ما شاهد پیچ تاریخی خواهیم بود
و نظام سلطه باید از بین برود که ما شاهد قضایای غزه، سوریه و عراق بوده و هستیم مانند هشت سال دفاع مقدس، انواع تحریم ها و توطئه های دشمن که مردم ما شکست ناپذیر بوده و هستند.

برگزاری نشست اخلاقی در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان

همزمان با شروع سال تحصیلی نشست اخلاقی با موضوع اخلاص در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان با هدف آشنایی طلاب با مباحث اخلاق عملی و خلوص درعمل و با تعداد 60 نفر از طلاب با حضور استاد ولی الله جعفری مدرس حوزه و دانشگاه برگزار شد.
وی گفت: یکی از مواردی که بزرگان علم اخلاق به آن اشاره می کنند کیمیا است و کیمیا طبق گفته ی قدیمی ها آن چیزی است که اگر به مس زده شود طلا می شود. یعنی به عنوان یک چیز با ارزش. وی افزود: اخلاص همچون کیمیاست یعنی آن عمل انسان را از فرش به عرش می رساند و همان عمل اگر برای خدا نباشد از عرش انسان را به فرش می رساند.
وی افزود: اگر حرف انسان خالصا لله باشد تأثیر آن خیلی زیاد است. شیخ عباس فشارکی یک روحانی بود و جزء علما حساب نمی شد بالای منبر گفت: السلام علیک یا ابا عبدالله و فوت کرد. این شخص فوق العاده خلوص داشت تأثیر کلام اینقدر نافذ بود.
وی افزود آیت الله بروجردی در لحظات آخر عمر می فرمود: خلص العمل فان ناقد بصیر بصیر.عملتان را خالص کنید آنکه عملتان را می بیند بیناست برای خدا کار کنید حتما مزدش را می گیرد. خلوص چیزی است که شرک می خواهد خرابش کند.
جعفری گفت: انسان عمل خالص را می تواند به دست بیاورد و آن را جمع کند. انسان متواضع کسی نیست که گردنش کج باشد بلکه کسی است که دلش کج باشد.
وی تصریح کرد: میرزا آقا جواد تبریزی که استاد اخلاق امام بودند گفتند کسی آمد نزد ایشان و گفت می خواهم شاگرد اخلاق شما شوم آقا گفتند فردا صبح کفش طلبه ها را جفت کنید. بیایید پایین اگر خودتان را بالا ببرید هیچ چیز نمی شوید. عمل خالص به انسان بها و قیمت می دهد.
وی در پایان افزود: آیت الله جوادی آملی در تفسیر تسنیم می گویند کسی اگر به مقام بسم الله برسد می تواند کن فیکون کند و شرطش این است که هرکار می کند برای خدا باشد پس خداوند چشم و گوش او می شود یعنی انسان مستجاب الدعوه. مثلا اویس قرنی که یک لحظه هم پیامبر (ص) را ندید و از دنیا رفت ولی پیامبر بوی بهشترا از اویس در یمن حس می کردند زیرا به دنبال اطاعت خداوند و اخلاص رفت و به خاطر قولی که به مادرش داده بود از دیدار پیامبر صرف نظر نمود، نیز اشاره نمود.




مراسم آغاز سال تحصیلی طلیعه حضور با حضور خادمین رضوی در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان


همزمان با دهه ی کرامت و میلاد امام رئوف علی ابن موسی الرضا المرتضی و مقارن با آغاز سال تحصیلی مراسم جشن با شکوهی با حضور خادمین رضوی، مدیریت حوزه های علمیه خواهران، مدیران مدارس علمیه و معاونین، طلاب جدید الورود و تعداد 300 نفر از طلاب و خانواده هایشان در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) استان اصفهان برگزار گردید.
اشرف صدر ارحامی مدیر مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) هدف از برگزاری این برنامه را گسترش فرهنگ رضوی و بیان معجزات امام مهربانی از زبان خادمین رضوی عنوان کرد. وی افزود: طلاب باید با شخصیت علمی، اجتماعی، اخلاقی و سیاسی امام رضا (ع) آشنا شوند و آن را الگوی زندگی خود قرار دهند.
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی ابطحی مدیر حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان گفت: در یازدهم ماه ذی القعده سال 183 مولودی متولد شد از پدری چون موسی ابن جعفر و مادری چون نجمه خاتون و صدای تهنیت آن از مردم مدینه و از ملائکه ی آسمان ها در شهر مدینه طنین انداز شد.
وی افزود: دوران کودکی اما رضا (ع) در حکومت جباران و ظالمانی چون هارون الرشید سپری شد و در سن 35 سالگی به مقام رفیع امامت از طرف خداوند منصوب شدند و امام صادق (ع) فرمودند: امام رضا (ع) عالم آل محمد است.
وی افزود: همه ی ائمه ی ما منصوب به عند الله هستند و انتخاب مردم را مثل خلافت، سلطنت و حکومت نمی طلبد در صورتی که مردم نپذیرند ولی اگر بپذیرند حاکمیت اجتماعی پیدا می کند.
ابطحی به ابعاد علمی عالم آل رسول اشاره کرد و گفت: امام رضا (ع) با توجه به اینکه بیست سال امامت کردند علوم خود را به مردم می آموخت و از اطراف برای بهره مند شدن از علم امام می آمدند و استخاره می کردند.
وی افزود: مامون الرشید با اجبار از امام دعوت کرد که از مدینه به نیشابور بیاید و امام نه از اختیار بلکه به اجبار دعوت را پذیرفتند که البته امام در مسیر حرکت هر جا فرصت پیدا می کردند مردم را آگاه می ساختند و در زمانی که در نیشابور بودند به حدیث مشهور لا اله الا الله که از اهل بیت یکی پس از دیگری ذکر شده اشاره نمودند.
وی تصریح کرد: امنیتی که در لا اله الا الله است مشروط به شروطی است تا مستحکم باشد و آن ولایت اهل بیت علیهم السلام است که اگر این ولایت نباشد هیچ کدام از اعمال مثل نماز، روزه، زکات و خمس قابل قبول نخواهد بود.
وی افزود: اباصلت هروی از اصحاب اما رضا (ع) بود و فردی بود دانشمند، او می گوید: امام با مردم به زبان های خودشان حرف می زد فصیح تر از زبان خودشان و با تمام زبان ها آشنا بودند حتی با زبان حیوانات تا جایی که امام می شود ضامن آهو.
ابطحی گفت: علم ائمه لدنی است نه اکتسابی و نیاز به زمان هم ندارند و اهل بیت حجت خدا بر همه ی مخلوقات هستند و خداوند کسی را که حجت خود بر مخلوقات قرار می دهد همه ی علوم را به او می آموزد و لذا می بینید که اهل بیت شفاعت و الطافشان شامل مخلوقات خدا می شود.

وی در پایان گفت: آنچه در وصف اهل بیت می گوییم چیزی است در حد بضاعتمان و در حد درک و علم ما نیست که بخواهیم وصف اهل بیت علیهم السلام را بیان کنیم چطور می شود اهل بیتی را که خداوند مداحشان است انسان کنه وجودی این چهارده نور پاک را مدح کند چرا که حجت خدا بر روی زمین هستند.در ادامه این مراسم زاهدی نیا از خادمین رضوی و استاد دانشگاه ادامه داد و گفت: دو اصل از اصول اعتقادی ماست یکی اصل نبوت و یکی اصل امامت و در هر اصل دو اصل مهم است یکی موجبه و یکی مبقیه که در داستان عاشورا و نهضت حسینی این دو اصل تأثیر گذار بوده و این است که مداحان می خوانند کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود علت مبقیه نبود علت موجبه هم نبود و لذا در استحکام و دوام دین مبین اسلام تأثیر گذار بوده است.
وی افزود: تمام نعمت های بیشماری که خداوند به انسان داده است هیچ منتی بر انسان نگذاشته تنها یک جا بر ما بندگان منت گذاشته و آن مربوط به قضیه ی امامت است و ولایت.
زاهدی نیا تصریح کرد: امام فرمودند در اماکن مقدسه که برای زیارت می روید زیارت نامه هایی را بخوانید که از زبان معصوم باشد از جمله زیارت امین الله و زیارت جامعه ی کبیره که بسیار تأکید شده است و زیارت جامعه ی کبیره از طرف امام هادی (ع) انشا شده و خود یک دانشگاه امام شناسی است و به خواندن نافله نیز اشاره نمودند و قرائت زیارت عاشورا.
وی افزود: در فرازی از زیارت جامعه ی کبیره آمده که خداوند اهل بیت را که نور هستند خلق کرده و جایگاهشان را در عرش قرار داد و به فرش آورد برای اینکه واسطه ی بین ما و انسان ها با خالق باشند و این منتی است که خداوند بر ما گذاشته است به خصوص برای ما ایرانیان با وجود امام رضا (ع) در خراسان.
زاهدی نیا در پایان به داستانی از زبان یکی از خادمین که دربان بودند اشاره نمود که روزی با فردی که حالت عادی نداشته و می خواسته وارد حرم شود روبرو می شود و آن خادم اجازه ی ورود نداده و او ناراحت و متعرض به حضرت باز می گردد که این خادم بعد از استراحتش در خواب می بیند که امام به همه نظر می کند مگر او و امام به او می گوید به چه حقی اجازه ی ورود به این فرد که سالهاست با ما قهر بوده و امروز مراسم آشتی کنان داشتیم را ندادی و تو از امروز دیگر خادم ما نیستی و این لباس را همین الان از تنت بیرون بیاور.
پایان جلسه با صلوات خاصه ی امام رضا (ع) و تبرک پرچم حرم رضوی در بین مدعوین پایان یافت.




گزارش ازنمایشگاه قرآن و عترت استان اصفهان

همزمان با ولادت امام حسن مجتبی کریمه اهل بیت حوزه الزهرا ء المرضیه (س)  با ا رائه دستاوردهایی که به همت معاونان و مدیریت این واحد آموزشی صورت گرفت در نمایشگاه قرآن و عترت استان اصفهان که از تاریخ 18 الی 25 تیر ماه بود شرکت نمود، که با استقبال عموم مردم روبرو شد.

غرفه فعالیتهای صورت گرفته توسط حوزه لزهراء المرضیه (س)

غرفه بانوان عالمه استان اصفهان که به همت معاونت فرهنگی این واحد آموزشی صورت گرفت


كسب رتبه سوم مرحله كشوري مسابقه رشد و همچنين انتشار مقاله برتر در كتاب همايش ملي عرفانهاي اسلامي در آموزه هاي رضوي از مدرسه الزهراء المرضيه(س) اصفهان

مديريت اين واحد آموزشي سر كار خانم صدر ارحامي ضمن قدر داني از تلاش ارزشمند و تحسين برانگيز طلبه محقق سركار خانم زهره رادان، موفقيت ايشان را در كسب رتبه سوم مرحله كشوري مسابقه رشد و همچنين انتشار مقاله برتر در كتاب همايش ملي عرفانهاي اسلامي در آموزه هاي رضوي ، تبريك عرض نموده وهمچنين از استاد بزرگوار سر كار خانم آبيار كه با راهنمايي هاي خويش عامل درخشش ايشان  گرديدند صميمانه تقدير و تشکر نمودند.
وي گفت توفيق روزافزون همراه باسلامتي و سعادتمندي شما را در تمام عرصه هاي زندگي از درگاه پروردگار یگانه مسئلت دارم و اميد است  تلاش هاي خالصانه شما مورد پذيرش درگاه خداوند قرار گيرد.

e="font-size: small;">.

 

برگزاری نشست علمی اعجاز بیانی قرآن در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان


نشست علمی اعجاز بیانی قرآن در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان با هدف آشنایی طلاب و بهره گیری از علم بلاغت برگزار شد.
سرکار خانم اشرف صدر ارحامی مدیر مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان گفت: در این نشست 100 تن از طلاب مقطع سطح دو این مدرسه علمیه مباحث مربوط به علم بلاغت که شامل علم معانی، علم بیان و علم بدیع است را فرا گرفتند.
وی افزود: مُدرس این نشست ولی الله جعفری مدرس حوزه و دانشگاه بود و مباحثی شامل چگونگی استفاده از علوم بلاغی، جایگاه گفتن هر سخن در موقع خود، لطایف و ظرایف قرآن و قصص قرآنی که چه نکته هایی در آن نهفته است را آموزش داد.
آقای جعفری اظهار داشت: قرآن معجزه است که هیچ کس مانند آن را نمی تواند بیاورد چرا که کلام بشری نیست، خداوند در قرآن بعضی آیات را طولانی تر و بعضی آیات را مختصر آورده که متناسب با مکان و شرایط زمان می باشد و اعجاز بلاغی قرآن یعنی همین.
وی افزود: بلاغت نیز علمی است که در وجود انسان هاست که یک سری افراد آن را رعایت می کنند و یک سری رعایت نمی کنند، اگر کسی بلاغت یاد گرفت می تواند بلیغ حرف بزند و آموزش دهد و این قاعده علم بلاغت است مانند گفتگوی خدا با حضرت موسی (ع) که گفتگویی طولانی است. همچنین اشاره به عبادت های امام سجاد (ع) با خدا نمودند.
وی تصریح کرد: اعجاز بلاغی قرآن اگر در حد ادعا باشد فایده ای ندارد بلکه باید در حد اثبات باشد.
وی در پایان به کتاب اعجاز بیانی قرآن نوشته عایشه بنت الشاطی اشاره نمود و گفت: یک مُبلغ بایستی با علوم بلاغی آشنایی کامل داشته باشد و متناسب با زمان، مکان و شرایط با مخاطبین ارتباط برقرار کند. اعجاز بلاغی قرآن اگر در حد ادعا باشد فایده ای ندارد بلکه باید در حد اثبات باشد.

 

برگزاری نشست بصیرت افزایی طلاب در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان

 

مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س)با همکاری پایگاه بسیج طلاب مکتب الزهرا(س) از فروردین تا اردیبهشت ماه سال جاری اقدم به برگزاری نشست های بصیرت افزایی با حضور 150 نفر از کادر و طلاب و با هدف آشنایی طلاب با مسائل روز،اهمیت مسائل فرهنگی واقتصادی بنا به فرمایش امام خامنه ای(مدظله)در فضای کنونی کشور و آشنایی با فرقه ها نمود.
آقای روح الله رفعتی پور از دانشکده امام حسین (ع) گفت: امروز وحدت میان شیعه و سنی از مسائل بسیار مهم است و بایستی مسئله غدیر به عنوان عامل وحدت نه تفرق در جامعه مطرح شود.
آقای رفعتی پور افزود: دشمن به نقاط ضعف مسلمانان پی می برد و نقاط قوت آن را کم رنگ کرده و میان جوامع اسلامی، قبایل، عالمان و حکومت تفرقه می اندازد.
وی افزود: امروز اختلاف ما با غرب بر سر مسائل هسته ای نیست بلکه اختلاف بر سر دین است. وی گفت: طلاب امروز به عنوان یک واجب عینی بایستی به مطالعه عمیق برخی از کتب بپردازنند از جمله به کتاب «دست های ناپیدا» اشاره کردند.
آقای رفعتی پور گفت: سه چیز اسلام را رواج داد: اخلاق پیامبر اکرم (ص)، ثروت خدیجه (س)، شمشیر علی (ع). پس با اخلاق خوب دیگران را در دین اسلام جذب کنید. همچنین به نقش شبکه های ماهواره ای موجود و فرقه های ضاله وهابیت و بهاییت اشاره کرد.
وی در پایان به اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی مردم در زندگی با عزم ملی اشاره نمود و پایان این جلسات با پاسخ گویی به سوالات و شبهات طلاب به اتمام رسید.

برگزاری نشست بصیرت افزایی طلاب در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA !–>SemiHidden="true” DefQFormat="false” DefPriority="99″ LatentStyleCount="267″>


مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س)با همکاری پایگاه بسیج طلاب مکتب الزهرا(س) از فروردین تا اردیبهشت ماه سال جاری اقدم به برگزاری نشست های بصیرت افزایی با حضور 150 نفر از کادر و طلاب و با هدف آشنایی طلاب با مسائل روز،اهمیت مسائل فرهنگی واقتصادی بنا به فرمایش امام خامنه ای(مدظله)در فضای کنونی کشورنمود.

حجت الاسلام والمسلمین محسن طالب پور مسئول نمایندگی ولی فقیه در دانشکده امام علی (ع) استان اصفهان گفت:علت اینکه مقام معظم رهبری سال 93 را سال اقتصاد و فرهنگ ب عزم ملی و مدیریت جهادی نامیدند به خاطر مسائل و مشکلات اقتصادی است که بخشی ازآن به خارج و بخشی دیگر به داخل کشور برمی گردد. .وی افزود تحریک دشمن در زمینه فرهنگی رخنه هایی ایجاد کرده که بسیار خطر ناک است.وی افزود : مردم با هوشیاری کامل به اقتصاد و فرهنگ اهمیت داده و با تحریکات جهانی ترس به خود راه ندهند ..طالب پور افزود : علت اینکه مقام معظم رهبری در کنار اقتصاد به فرهنگ اشاره نموده اند دو دلیل دارد، اول اینکه وقتی به اقتصاد توجه می شود از فرهنگ عقاب نمانیم و دوم اینکه پیشگیری کنند که توجه به اقتصاد موجب غفلت فرهنگ نشود.وی افزود برای حل مشکلات اقتصادی باید سبک زندگی ما سبک زندگی اسلامی شود و این شیوه ، عزم ملی و مدیریت جهادی مردم را می طلبد و دوری از هرگونه اسراف و زیاده روی و چشم و همچشمی در زندگی.طالب پور گفت اگر اقتصاد مقاومتی ما خوب ایجاد شود یک اقتصاد بومی خوبی خواهیم داشت و دشمن هرگز نخواهد توانست ما را مورد حمله اقتصادی خود قرار دهد.وی تصریح کرد: امید و نشاط باید در جامعه اسلامی ما و مسئولین وجود داشته باشد تا با یاری خداوند تبارک و تعالی تمام مشکلات اقتصادی و فرهنگی در کشور حل شود.


برگزاری جشن میلاد کوثر در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان

همزمان با فرا رسیدن سالروز ولادت با سعادت زهرا اطهر (س) و سلاله پاکش بنیانگذار انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) مراسم جشن با شکوهی با حضور مدیر حوزه های علمیه برادران استان اصفهان، مدیر مرکز مشاوره و بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج) استان اصفهان و مدیر حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان، مدیران مدارس علمیه اصفهان و با تعداد 400 نفر از طلاب در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) برگزار شد.

سرکار خانم اشرف صدر ارحامی مدیر مدرسه علمیه الزهرا المرضیه(س) هدف از برگزاری این برنامه را ارج نهادن به بزرگداشت مقام و شخصیت بزرگوار صدیقه طاهره(س) دانست.

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا باطنی مدیر حوزه های علمیه برادران استان اصفهان گفت: امسال به نام فرهنگ و اقتصاد، عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده  و حوزه علمیه از مصادیق بارز و شاخصه های مهم فرهنگ دینی است. وی افزود: آنچه مورد هجوم دشمنان است و عزم ملی را می طلبد تا از ارزش های دینی و هویت ملی مان دفاع کنیم فرهنگ به معنای خاص یعنی فرهنگ دینی است که حوزه های علمیه سردمداران این مقوله اند.

وی گفت: خانواده به عنوان یک بنیاد دین مدار که اولین واحد معطوف به مسائل دینی در جامعه می باشد، از مهمترین اهدف دشمنان بوده و برای متزلزل کردن این کانون تلاش شبانه روزی دارند. باطنی تصریح کرد ناخدای کشتی انقلاب و ولی فقیه زمان دشمنی ها را می بینند و هشدار می دهند و ما بایستی وظیفه خود را بشناسیم و در راستای آن گام برداریم.

یکی دیگر از سخنرانان در این مراسم آقای مهدی نیلی پور بود. وی گفت: برخی طرح شبه می کنند که چطور بانوی متعلق به 1400 سال پیش می تواند الگوی زنان و مردان مومن امروز قرار گیرد؟ مدیر مرکز فرهنگی مهدی موعود (عج) برای جواب این شبهه افزود: با توجه به کتاب اسلام و مقتضیات زمان شهید مطهری انسان دارای نیازهای ثابتی در بُعد مادی و معنوی است که تغییر نمی کند و اگر می گوییم حضرت زهرا الگویی برای امروزه هستند به دلیل اصولی است که بر زندگی شان حاکم بوده و این اصول انسانی هیچ گاه کهنه نمی شوند مثلا روشنگری، سخاوت، عقل، حجاب و … وی افزود: حضرت زهرا در تراز معصومین بودند که ما می توانیم به آن بزرگوار اقتدا کنیم .

در پایان این مراسم نماز جماعت با حضور حجه الاسلام و المسلمین ابطحی مدیر حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان برگزار گردید.

 

کسب رتبه در هشتمین جشنواره سراسری قران کریم توسط طلاب حوزه علميه الزهرا المرضيه (س) اصفهان

مديريت اين واحد آموزشي سر كار خانم صدر ارحامي ضمن قدر داني از تلاش ارزشمند و تحسين برانگيز

طلاب خود در راهبابي به مرحله هشتمين جشنواره سراسري قرآن كريم اين موفقيت بزرگ را به طلبه

هاي خود تبريك گفت و  از خداوند متعال سعادت روز افزون را در تمام عرصه هاي زندگي براي آنان

خواستار شد.

(کسب رتبه اول مرحله کشوری در هشتمین جشنواره سراسری قران کریم  در ر شته اشراق توسط خانم عطیه قاسمی و کسب رتبه سوم  مرحله کشوری مسابقات حفظ کل قران کریم توسط سر کار خانم مهدیه طرفه اصفهانی و همچنین کسب رتبه دوم درموضوعات اد بی و هنری توسط سر کار خانم ها فاطمه پورجم وزهرا رستمی)

برگزاری نشست فرهنگی اخلاقی در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان


نشست فرهنگی اخلاقی با حضور مدیر مرکز مشاوره حوزهای علمیه و مدیر بنیاد  فرهنگی مهدی موعود (عج) استان اصفهان در

مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) در جمع 150 نفر از طلاب و اساتید برگزار شد.

سرکار خانم اشرف صدر ارحامی مدیر مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) هدف از برگزاری این نشست را مدیریت زمان و استفاده بهینه

از فرصت ها در طول زندگی و دوران تحصیل طلاب جهت رشد و تکامل دانست. حجه الاسلام و المسلمین مهدی نیلی پور گفت: انسان

یک موجودی است که نیازمند به تکامل است و تکامل یعنی استعدادهایی را که خداوند در درون انسان قرار داده به فعلیت برساند. وی ا

فزود :لازمه ی اینکه انسان به تکامل برسد و در مسیر درستی قرار بگیرد علم و عمل است که علم را نسان می تواند با اراده تبدیل به

عمل نماید.وی گفت ما با توجه به اینکه در ظرف زمان زندگی می کنیم باید ا ز کوچکترین واحدهای زمان استفاده کرده و عواملی که

باعث تقویت یا ضعف اراده می شود را بشناسیم.حجه الاسلام و المسلمین نیلی پور شاخص رشد برای انسان را مدیریت زمان دانست

و تصریح کرد:واحد زمان برای افرد متفاوت است که انسانها با توجه به اراده ی خودشان میتوانند در مسیر رشد حرکت کنند. وی در پایان

طلاب رابه سبک زندگی دینی وآداب آ ن آشنا نمود و توصیه هایی از ائمه اطهار (ع) در این زمینه اشاره نمود.


گزارش ویژه برنامه ی دهه ی فجر انقلاب اسلامی در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان


به مناسبت فرا رسیدن پیروزی انقلاب اسلامی مدرسه علمیه ی الزهرا المرضیه (س) اصفهان اقدام به برگزاری نشستی با موضوع آثار و برکات انقلاب اسلامی در قرن اخیر با حضور سر كارخانم زهره شیخ حسینی از مبلغین و مفسر جامعه القران نمود.سركار خانم اشرف صدر رحامی هدف از برگزاری این برنامه را آشنایی طلاب انقلاب اسلامی و پیامد های آن دانست .
سر كارخانم شیخ حسینی افزود : هر کس علم داشته باشد بر دنیا می تواند غلبه داشته باشد،لذا آمریکا و غرب به خاطر همین توان علمی توانستند بر دنیا غلبه پیدا کنند که البته ثروت هم مهم است که آنها بخشی از ثروت و توانشان رااز مکرو حیله به دست آوردند.

وی گفت :سه دهه ای که برای جهان سر نوشت ساز بود خود كامگان پهلوی کشور عقب نگه داشته واجازه ندادند ساده ترین ابزارهای زندگی درایران تولید شود ولی امروز به برکت انقلاب اسلامی ایران در رتبه ها و مقامات علمی در رتبه ی سیزدهم دنیا ایستاده است.
وی افزود : ایران اسلامی  در داروسازی ،سلولهای بنیادی و نانو تکنولوژی پیشرفت هایی دارد و این در حالی است که در تحریم های شدید اقتصادی قرار گرفته ایم . وی افزود : حکومت ما حکومت دینی است و تلاش دنیا این است که حکومت ما را متلاشی کند و سایت ها ساعت ها فیلم علیه ایران می سازند و بودجه های چند میلیاردی را برای تخریب حکومت اسلامی هزینه میکنند و وظیفه وارثان انقلاب این است که ارزش آن را بدانند و از تهدیدات و شرک اقتصادی دشمن نهراسند. وی افزود : غرب می داند که اگر ایران علم را در دست بگیرد میتواند در دنیا تصمیم بگیرد وآنها بالاتر از انرژی هسته ای از ایران می ترسند و آن روح انقلاب است که در کشورهای عربی طنین اندز شده است وبه همین منظور ست که طرح بمب گذاری در مناطق شیعه نشین را می ریزد که به منظور تفرقه افکنی کند و دشمن فهمیده است که انقلاب اسلامی برای آنها یک خطر بزرگی است و اشتباه آمریکا این است که نمی خواهد ایران اسلامی را به رسمیت بشناسد . شیخ حسینی گفت : فروید هالیوودی در مصاحبه ای گفته بود: من 40 سال است که خاور میانه را مطالعه می کنم و مشکل آمریکا این است که نمی خواهد ایران را به رسمیت بشناسد ولی جهان اسلام دیگر هیچ وقت در کنترل آمریکا قرار نخواهد گرفت چون ایران نمی گذارد در اهداف آمریکا قرار بگیرد و اینها مدیون دو چیز است یکی رهبری هوشمند انقلاب اسلامی و اطاعت بی چون و چرای انقلاب و دفع از ارزشهای آن.
وی در پیان به میتینگ 20 میلیونی عاشورای امسال اشاره کرد و گفت : این میتینگ ریشه در عاشورا و غدیر دارد که دلیل آن محصول انقلاب سلامی است.

برگزاری اردوی علمی و زیارتی طلاب مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) اصفهان در شهر کریمه اهل بیت فاطمه ی معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران


همزمان با فرا رسیدن سی و پنجمین بهار پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) با همکاری پایگاه بسیج مکتب الزهرا (س) اقدام به برگزاری اردوی سه روزه به شهر قم و مسجد مقدس جمکران نمود.
سر كار خانم اشرف صدر ارحامی هدف از برگزاری این اردو را آشنایی طلاب با فضایل، مناقب و کرامات حضرت حضرت معصومه(س)، ارتباط عاطفی طلاب با امام عصر (عج) و گسترش فرهنگ مهدویت بیان کرد. یکی از برنامه های معنوی این سفر دیدار با آیت الله جعفر ناصری بود.
ايشان فرمودند: انسان ها دنبال رشد و آرامش و دست یابی به مدارج و مراتب عالی تر هستند که خدای متعال اسطوره و الگوهایی را برای این رشد معرفی کرده که در قرآن آمده و آنها اهل بیت علیهم السلام می باشند که بودن آنها و در غیر این چارچوب رشد و تعالی امکان پذیر نیست.
یکی دیگر از سخنرانان در این سفر معنوی دکتر زهرا اخوان صراف عضو هیأت علمی دانشگاه المهدی و دانشگاه قم بود. وی در بیانات خود گفت: آموختن علم شرعی برای هر انسانی واجب است و هر کس باید ترغیب کننده ی علم باشد به خصوص طلاب علوم دینی که مسئولیت و رسالت تبلیغ دین را باید بر عهده داشته باشند.
در پایان این سفر معنوی مدیر مدرسه الزهرا المرضیه (س) اشاره به حدیث شریف عنوان بصری نمود و گفت: دستور از آیت الله قاضی است به همه ی طلاب که توصیه می کنند همیشه این حدیث را همراه خودتان داشته باشید و هفته ای دو مرتبه بخوانید و این حدیث را به زائرین هدیه دادند.

 

برگزاري نشست اخلاقي در مدرسه الزهرا المرضيه (سلام الله عليها) اصفهان

class="MsoNormal"> آقای استاد جعفري در جمع طلاب مدرسه علمیه الزهرا المرضيه (سلام الله علیها) این چنین بیان داشتند:

يك طلبه بايد با تقوا باشد براي داشتن تقوا اول ترك گناه ، بعد انجام واجبات ، بعد انجام مستحبات و بعد ترك محرمات و مكروهات لازم مي باشد.

يكي از مدلهاي زندگي ما كه جلوي پيشرفت زندگي ما را گرفته است حق الناس است ، خداوند به لطف و كرمش از حق خودش مي گذرد ولي از حق الناس نه.

يكي از اين حقوق حق استاد است ، شاگردي كه به استادي  بي احترامي كند از عملش بهره نمي برد و با عدم رعايت اين حقوق بركت از علم او مي رود ولي اگر اين حقوق رعايت شود بركت به علمش وارد مي شود.

آيه 17 سوره  بقره(مَثَلُهُمْ كَمَثَلِ الَّذِي اسْتَوْقَدَ نَارًا فَلَمَّا أَضَاءتْ مَا حَوْلَهُ ذَهَبَ اللّهُ بِنُورِهِمْ وَتَرَكَهُمْ فِي ظُلُمَاتٍ لاَّ يُبْصِرُونَ: مثل آنان همچون مثل كسانى است كه آتشى افروختند و چون پيرامون آنان را روشنايى داد خدا نورشان را برد و در ميان تاريكيهايى كه نمى‏بينند رهايشان كرد (۱۷)) اشاره به اين دارد كه آدمهاي منافق براي خودشان دورو برشان را شلوغ مي كنند،نار هم آتش دارد و هم روشنايي، خداوند مي فرمايد وقتي منافقين دورو برشان نار روشن كردند من نور را از آن ميگيرم چه مي ماند ؟ سوزندگي باقي مي ماند.

اگر بركت را زا علممان بگيرند يعني نورش را مي گيرند اينجا ست که سواد آموزي يعني سياه آموزي ، پس براي استاد اهميتي قائل باشيد كه براي پدر و مادرتان قائليد.


روش شکل دهی رفتار


در این روش همه رفتارهای پیچیده از تغییرشکل تدریجی رفتارهای ساده به وجود می آید شرطی سازی کنشگر رفتار را شکل می دهد. همانگونه که یک مجسمه ساز گل را شکل می دهد هر چند در مرحله ای از کار مجسه سازی چنین به نظر می آید که او یک شی کاملا نو را پدید آورده است همیشه می توان جریان کار اورا به طور وارونه مرحله به مرحله تا آغاز کار دنبال کرد و به گل اولیه رسید و این مراحل پی در پی را تا آنجا که لازم باشد می توان کوچک کرد در هیچ یک از این مراحل شکل حاصل با شکل مرحله قبل تفاوت زیادی ندارد ظاهرا محصول نهایی از لحاظ طرح دارای یک وحدت یا تمامیت ویژه ست اما در مراحل تکوین این محصول هیچ مرحله ای وجود ندارد که در آن وحدت یا تمامیت ظاهر شده باشد به همین منوال تغییر رفتار یک فرایند مستمر شکل دهی است و چون رفتار مورد نظر در خزینه رفتار شخص وجود ندارد نمی توانیم منتظر وقوع رفتار دلخواه بمانیم تا بعد به تقویت آن بپردازیم کاری که می کنیم این است که یکی از رفتارهایی که اندکی شباهت به رفتار دلخواه دارد انتخاب کنیم و نقطه آغاز کار خود قرار می دهیم که به آن فن تقویت تفکیکی گویند.تقویت تفکیکی فنی است که توسط تغییر دهنده رفتار به  تقویت اجزایی از رفتار که مفید شخص است می پردازند و اجزا نامربوط را با تقویت نکردن به خاموشی می سپارد .

برای مثال:
کودکان پیش از سخن گفتن صداهای مختلفی را به زبان می آورند و مادر از راه تقویت کننده تفکیکی به تقویت صدایی از کودک که با زبان مادری شباهت دارد می پردازد و صداهای غیر را خاموشی می گراید و در مقابل صداهایی که شبیه زبان مادری نیست خاموش است و به این طریق صدايی شبیه زبان مادر ی تقویت می شود یا ماشین نویس و حرکت انگشتن او روی دکمه ها بر اثر تکرار تقویت می شود و به تدریج از شدت اشتباهات کاسته میشود.

منبع:بر گرفته از كتاب روش شكل دهي رفتار

سخنراني مشاور اين واحد آموزشي سر كار خانم خليليان در جمعي از طلاب


برگزاری اردوی علمی فرهنگی مدرسه علمیه الزهراء المرضیه (س) اصفهان


مدرسه علمیه الزهراء المرضیه (س) اردوی یک روزه علمی فرهنگی در مجموعه ی فرهنگی علی ابن ابیطالب (ع) برگزار نمود. این اردو با حضور معاونت فرهنگی ، آموزش ، پژوهش ، اساتید ، کادر و با مشارکت 50 نفر از طلاب برگزار شد.
اشرف صدر ارحامی مدیر مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) هدف از برگزاری این اردو را مشارکت گروهی طلاب در زمینه فرهنگی ، علمی و پژوهشی ، ضرورت آشنایی طلاب در زمینه ی سیر مطالعاتی کتب غیر درسی بیان کرد.
در این اردو نشستی با موضوع طلبه ی آرمانی برگزار شد. صدر ارحامی گفت: طلبه بایستی خصوصیاتی داشته باشد که بتواند در جامعه به عنوان الگو برای مردم بوده و ایده آل امام عصر (عج) باشد. وی افزود : ایمان طلبه اولین ویژگی ایست که می تواند تا آخرین لحظه موثر واقع شود و حفظ آن بسیار مهم است . چیزی که ما در حوزه می خوانیم علم است که باید آن را با عمل هماهنگ کنیم .لازمه ی آن هم قرار دادن بایدها و نباید ها در برنامه ی شبانه روزی طلبه است . سپس به دنبال این عقیده ، همه ی طلاب در مورد آنچه باید انجام دهند و آنچه نباید انجام دهند نظرات خود را بیان نمودند و در پایان این نشست 2 ساعته همه طلاب متعهد شدند که از کنون تا 40 روز دیگر به این موارد پایبند باشند.
شایان ذکر است در این اردو نماز جماعت به امامت حجه الاسلام محمد طائبی برگزار شد و با ذکر حدیثی پیرامون اهمیت ماه محرم پایان یافت . امام صادق (ع)فرمودند : “نفس المهموم لنا المغتم لظلمنا تسبیح و همته لامرنا عباده “


 


برگزاری جشن عید ولایت در مدرسه علمیه الزهراء المرضیه سلام الله علیها اصفهان


همزمان با فرا رسیدن عید غدیر خم مراسم جشن با شکوهی با حضور دو نفر از مستیصرین بضعه المصطفی از کشور کومور و بور کینا فاسور در مدرسه علمیه الزهراء المرضیه اصفهان برگزار شد . این جشن با حضور معاونت پژوهش و اداری مالی منطقه چهار ، کادر ، اساتید و با استقبال 200 نفر از طلاب برگزار شد . صدر ارحامی مدیر مدرسه علمیه الزهراء المرضیه اصفهان هدف از برگزاری این جشن را آشنایی طلاب با مناقب امام علی علیه السلام ، زنده نگه داشتن واقعه غدیر خم و ترویج معارف اهل بیت علیهم السلام بیان کرد. در این مراسم خانم ها فائزه عیسی و آذیتا بلم بعد از بیان نحوه ی شیعه شدن خود در مورد انگیزه شان از ترک مذهبی شافعی سخن گفتند . فائزه عیسی یکی از مستبصرین گفت : با خواندن کتابی در مورد فضائل امام حسین علیه السلام و در مورد زندگی نامه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و کتاب ثم اهتدیت محمد تیجانی به شیعه گرایش پیدا نمودم . وی افزود : یک مبلغ باید در مورد هر دینی آگاهی کامل داشته باشد تا بتواند مردم را نسبت به آن دین آگاه سازد و پاسخگو به سوالاتشان باشد . وی افزود مهمترین وظیفه طلاب تربیت صحیح اسلامی فرزندان ، الگو قرار دادن حضرت زهرا علیها السلام در زندگی ، خوب درس خواندن ، تبلیغ و تدریس می باشد . به طلاب خواهر هم توصیه نمود دوست داشتن اهل بیت علیهم السلام کافی نیست و بایستی گفتارشان با عملشان یکی باشد تا بتوانند مورد رضایت اهل بیت علیهم السلام قرارگیرند .


نشست خاطره های سپید در مدرسه علمیه ی خواهران الزهرا المرضیه (س) اصفهان.


قال علی علیه السلام: «ان الجهاد باب من ابواب الجنه فتح الله لخاصه اولیاء»
مدیر حوزه های علمیه برادران استان اصفهان که یکی از آزادگان میهن اسلامی است در تاریخ 1/7/92 در سالن اجتماعات مدرسه با مشارکت پایگاه بسیج برگزار گردید.
حجت الاسلام علیرضا باطنی در ابتدا به تاریخچه ای از چگونگی شروع جنگ پرداخت و به قرارداد 1975 که مربوط به زمان نخست وزیری صدام بود اشاره نمود. وی افزود: این قرارداد راجع به خط و مرز اروندرود بوده که صدام از طرف عراق در زمان رژیم شاه امضا کرده ولی بعد اذعان داشت که آن زمان در موقعیت ضعف بودیم لذا لباس نظامی می پوشد و تمام خبرنگاران را فراخوان کرده و این قرارداد را پاره می کند و اولین گلوله را شلیک کرده و خود آغازگر جنگ می شود که این فیلم در نظام دنیا پخش شد و آرشیو آن نیز موجود می باشد.
مدیر حوزه های علمیه برادران استان اصفهان ادامه داد: ما در شرایطی با عراق وارد جنگ شدیم که کشورمان وضعیت استثنایی داشت و نظام شاهنشاهی تازه سقوط کرده بود ولی ارتش عراق از یک طرف ارتش آماده ای بود که تمام نیروهایش آموزش دیده بودند و تجهیزات بسیار خوبی داشتند و از طرف دیگر چهل کشور از جمله مصر، اردن، برخی کشور های آفریقایی و عربی علاوه بر آخرین تجهیزات مدرن مثل هواپیمای جاسوسی فرانسه و هواپیمای شوروی سابق در نیروی انسانی هم به این کشور کمک می کردند در حالی که یکی از مشکلات اساسی ما نداشتن مهمات بود ولی رزمندگان حقیقتا بادست خالی جنگیدند و اجازه ندادند یک وجب از خاک ما دست دشمن بیفتد.

ادامه »

گزارش اردوی زیارتی مشهد مقدس مدرسه الزهراء المرضیه (سلام الله علیها)

گزارش اردوی زیارتی مشهد مقدس مدرسه الزهراء المرضیه (سلام الله علیها)

به همت معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهراء المرضیه (سلام الله علیها) اردوی 5 روزه زیارتی مشهد مقدس برگزار گردید.
اشرف صدر ارحامی مدیر مدرسه علمیه الزهراء المرضیه (سلام الله علیها) با اشاره به برگزاری اردو در ماه رجب و شب لیلة الرغائب تصریح کرد: در این اردو 44 نفر از طلاب و اساتید شرکت داشتند.
وی افزود:طلاب در این اردوی 5 روزه علاوه بر بهرمندی از برنامه فرهنگی دارالهدایة با سخنرانی آیت الله ضیایی ، به برگزار ی نشست های مختلف فرهنگی با سخنرانی اساتید حوزه اقدام نمودند که هر روز یک نشست با موضوعات مختلف از قبیل عظمت لیلة الرغائب ،زیارت امام رضا،ولایت امام علی،دعا در حق امام زمان و مراتب توبه برگزار گردید.
شایان ذکر است در هر شب نیز حلقه های تدبر در مورد سوره های کوچک قرآن مثل فیل و کوثر برگزار گردید.

درضمن یک روز هم اختصاص به بازدید از قسمتهای مختلف حرم  که شامل  زیارت قبور شیخ حرعاملی ، شیخ طبرسی ، آقای نخودکی و ….می شد.


برگزاری برنامه سوگواری به مناسبت ایام شهادت فاطمه زهرا سلام الله علیها در مدرسه علمیه ی الزهرا المرضیه (س)

برگزاری برنامه سوگواری به مناسبت ایام شهادت فاطمه زهرا سلام الله علیها

در مدرسه علمیه ی الزهرا المرضیه (س)

به مناسبت فرا رسیدن شهادت مظلومانه حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها و عرض تسلیت به محضر فرزندشان امام عصر حجه ابن الحسن العسکری ( عجل الله تعالی فرجه الشریف ) مراسم با شکوه سوگواری و سخنرانی با حضور اساتید و مبلغین حوزه از تاریخ 24/1/92 به مدت چهار روز در سالن اجتماعات مدرسه برگزار گردید. از جمله سخنرانان این مراسم حجه الاسلام و المسلمین آقای باطنی مدیرمرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان بودند.ایشان با اشاره به شخصیت وجودی حضرت زهرا (س) یادآورشدند که توصیف فضایل آن بانو به اندازه عمق و وسعتی که دارند از قدرت ما خارج است و برای شناخت آن بزرگوار راهی جزتوسل به کلام الهی و استمداد از محضر پدر ، همسرو فرزندانشان نیست. وی افزود آیات زیادی در شان حضرت زهرا (س) وارد شده از جمله سوره کوثر که اختصاص به صدیقه طاهره دارد و این سوره در پاسخ کسا نی بود که به پیامبر لقب ابتر می دادند. دو واژه متضاد در این سوره وجود دارد: کوثر و ابتر که زندگی همه انسانها در طول تاریخ به این دو واژه ختم می شود. وی افزود همیشه بوده اند افرادی که با تحریفات خود در پی عوض کردن مسیر تاریخ اند کما اینکه امروز نیز می بینیم بدترین تفکرات را برای اسلام رواج می دهند و جنایاتی را در کشورهای اسلامی از جمله عربستان ، سوریه و عراق مرتکب می شوند.
در پایان این مراسم با نوحه خوانی ، مدیحه سرایی و دعای فرج پایان یافت.

ادامه »

مرد آشنای کوچه های نجف!


خاطره های خطیر کودکی که با به دنیا آمدنش همه مشعوف جمال زیبای او شده بودند گویا و جویای مردی بود که در آینده ای نه چندان دور تبدیل به یکی از استوانه های علمی حوزه نجف می شد.

ادامه »

بازدید حجت الاسلام آقای ابطحی

بازدید حجت الاسلام آقای ابطحی

مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان

از مدرسه علمیه الزهرا المرضیه سلام الله علیها

 

برگزیده سومین دوره جشنواره علامه حلی (ره)

کسب رتبه ممتاز توسط سرکار خانم زهرا عابدی در سومین جشنواره علامه حلی (ره)
برای پایان نامه ایشان با عنوان تلقیح مصنوعی از دیدگاه فقه و حقوق

برگزاری کلاس بهداشت

 

برگزاری کلاس های بهداشت توسط

خانم دکتر مرادی نیا

کارشناس تغذیه خانم دکتر قیدر لویی

 

کلاس اخلاق در محل مدرسه علمیه

برگزاری کلاسهای ادامه دار اخلاق در روزهای شنبه توسط حجه الاسلام جلالی در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه سلام الله علیها با موضوع اخلاق عمومی

برگزاری اردوی گلستان شهدا

برگزاری اردوی گلستان شهدا برا ی طلاب مدرسه علمیه الزهرا المرضیه سلام الله علیها در روز 5 شنبه واقع در تخت فولاد اصفهان

 

برندگان مسابقه شهید مطهری

در پی برگزاری مسابقه کتابخوانی کتب شهید مطهری در مدرسه علمیه الزهرا المرضیه سلام الله علیها اسامی طلاب برتر اعلام شد و به نفرات برتر جوایزی اهدا گردید.

به ترتیب رتبه :

1- زهره رادان (پایه سوم)

2- زهره اسدیان (پایه چهارم)

3- زینب احمدی (پایه دوم)

4- فاطمه پورجم (پایه پنجم)

مسابقه مسابقه

فصلنامه زمستان 90 چاپ شد

مدرسه علمیه الزهرا المرضیه سلام الله علیها یه فصلنامه داره با نام حوراالانسیه که هر فصل چاپ می شه.

ان شائالله تا چند روز دیگه فصل بهار 1390را براتون می گذارم.

اینم فصلنامه زمستان 1390 که همراه فهرست مطالبش براتون گذاشتم:

 

روشهای مطالعه کتب استاد شهید مطهری

واجبه که حتما بايستيم؟

سوال : هر وقت نام مبارک قائم را شنيديم يا خونديم , واجبه که حتما بايستيم؟




پاسخ : واجب نيست ولي ايستادن و دست بر سر گذاشتن علامت آمادگي و انتظار قيام حضرت است و اين عمل را از ائمه (علیهم السلام) آموخته ايم. از امام رضا (علیه السلام) نقل شده هنگامي که نام حضرت قائم در حضور ايشان برده شد ، ايستادند و سر مبارک را خم کردند و کف دست راست خود را روي سر گذاشته و فرمودند: اللهم عجل فرجه و مخرجه و انصرنا به نصرا عزيزا



تصوير از آخرالزمان

در آموزه‌هاي اسلامي چه تصويري از آخرالزمان ارائه شده است؟

ادامه »

برخورد امام خميني(ره)با مدّعيان دروغين ارتباط با امام زمان(عج)

مسجد سيّار در آلمان

اهمیت راستگویی در اسلام

عاقبت سبک شمردن نماز

حجاب

همیشه به خاطر داشته باشید حجاب مصونیت است نه محدودیت




آیا خداوند هر چیزی را که وجود دارد، آفریده است؟

 

روزی یک استاد دانشگاه تصمیم گرفت تا دانشجویانش را به مبارزه بطلبد. او پرسید: `آیا خداوند هر چیزی را که وجود دارد، آفریده است؟`

دانشجویی شجاعانه پاسخ داد: “بله.” استاد پرسید: “هر چیزی را؟"پاسخ دانشجو این بود: “بله هر چیزی را."استاد گفت: “در این حالت، خداوند شر را آفریده است. درست است؟ زیرا شر وجود دارد.”

برای این سوال، دانشجو پاسخی نداشت و ساکت ماند. استاد از این فرصت حظ برده بود که توانسته بود یکبار دیگر ثابت کند که ایمان و اعتقاد فقط یک افسانه است.

ناگهان، یک دانشجوی دیگر دستش را بلند کرد و گفت: “استاد، ممکن است که از شما یک سوال بپرسم؟"استاد پاسخ داد: “البته."دانشجو پرسید: “آیا سرما وجود دارد؟

“استاد پاسخ داد: “البته، آیا شما هرگز احساس سرما نکرده اید؟

“دانشجو پاسخ داد:"البته آقا، اما سرما وجود ندارد. طبق مطالعات علم فیزیک، سرما عدم تمام و کمال گرماست و شئی را تنها در صورتی میتوان مطالعه کرد که انرژی داشته باشد و انرژی را انتقال دهد و این گرمای یک شئی است که انرژی آن را انتقال می دهد. بدون گرما، اشیاء بی حرکت هستند، قابلیت واکنش ندارند. پس سرما وجود ندارد. ما لفظ سرما را ساخته ایم تا فقدان گرما را توضیح دهیم.”

دانشجو ادامه داد: “و تاریکی؟"استاد پاسخ داد: “تاریکی وجود دارد.”

دانشجو گفت:"شما باز هم در اشتباه هستید، آقا. تاریکی فقدان کامل نور است. شما می توانید نور و روشنایی را مطالعه کنید، اما تاریکی را نمی توانید مطالعه کنید. منشور نیکولز تنوع رنگهای مختلف را نشان می دهد که در آن طبق طول امواج نور، نور می تواند تجزیه شود. تاریکی لفظی است که ما ایجاد کرده ایم تا فقدان کامل نور را توضیح دهیم.”

و سرانجام دانشجو پرسید:- “و شر، آقا، آیا شر وجود دارد؟ خداوند شر را نیافریده است. شر فقدان خدا در قلب افراد است، شر فقدان عشق، انسانیت و ایمان است. عشق و ایمان مانند گرما و نور هستند. آنها وجود دارند. فقدان آنها منجر به شر می شود.”

و حالا نوبت استاد بود که ساکت بماند. نام این دانشجو آلبرت انیشتین بود….

چگونگی استجابت دعا:

از بسیجی ها بدتان می آید ؟

خطاب به آنها که خوب می دانند که هستند! می گویند :
اگر شاه هم ۳۲ سال فرصت داشت حتما کشور را همین میزان و بلکه بیشتر !! آباد می کرد!
قاعدتا معنای کلمه ی آبادی هم دچار ادراکات پلورالیستیک شده طوری که معنای معکوس هم می توان از آن بدست آورد. مثلا اگر همه ی روستا ها را خراب کنی و در عوض در پایتخت ، آمار حلبی آبادها را “آباد” کنی این معنای آبادی است.
یا مثلا اگر عفت و حیا را ریشه کن کنی و منطق اعتلای روح و فکر و جان زن مسلمان را بکشی و او را مشغول خودنمایی و فریبندگی و بی حیایی کنی “آبادش” کرده ای.


می دانی چرا از بسیجی ها بدتان می آید ؟ برایت می گویم .


شاهی که تو به او عشق ورزیده بودی ، حتی به فکر آباد کردن حلبی آبادهایی که کمتر از بیست کیلومتر از کاخ خودش فاصله داشتندد هم نبود. وای بحال روستاها.

اما امام که آمد ، یک موی کوخ نشین را با تمام وجود کاخ نشین ها قابل مقایسه نمی دانست. او بود که حلبی آبادها را جمع کرد و میزان خدمات انقلاب اسلامی در ۱۵ ماه اول به اندازه ی دو سوم آبادی روستاها در کل دوره ی پهلوی ها بود. حالا کجا شاه می توانست پس از سی سال که جمعیت ایران لا اقل بیش از دو برابر جمعیت روز اول انقلاب شده ، کار را به جایی برساند که روستای بالای ۲۰ خانوار که برق و تلفن نداشته باشد نداشته باشیم و سطح سواد در کشور ما به بالای ۹۰ درصد برسد در حالیکه این نسبت تا قبل از انقلاب “عکس” بود؟!

می دانی چرا از بسیجی ها بدتان می آید ؟

چون بسیجی ها همان پاربرهنه هایی بودند که صداقت امام و یاوران صادقش را باور کردند و هنگامی که “دیوانه ای” آمد و در جنگ تحمیلی سنگی انداخت ، ماموریت تنبیه او را بر دوش گرفته جبهه ها را پر کردند. کدام گردان از بچه پولدارها و مرفهین تشکیل شد ؟ در حالیکه لشکرها مملو از پابرهنه های اسلامخواه عاشق ولایت بود.
بله . کاسب و کارگر و بنا و گچکار بودند که به میدان دویدند و یکیشان حاجی برونسی بود که بنایی بود که فرمانده ی لشکر شد.

بله . بیخود نیست که دم از آراء نخبگانی می زنید و می گویید ” یعنی رای من که بنـــــــــــــز سوار می شوم با او که الاغ هم سوار نمی شود یکی است؟! ” برای همین است که میزان نخبه بودن شماها را صفرهای شماره حسابها معلوم می کند و نه حتی مدارج علمی. و برای همین است که تخمه هم نیستید وای بحال نخبه !
نخبه کسی است که زخمهای کشورش را زمان درد ، مرهم بزند ، نه اینکه به محض اینکه تقی به توقی خورد چمدانها را بسته و با اولین پرواز فرست کلاس ، کنار سواحل بی شرف پرور ینگه ی دنیا !!
بسیجی ، اگر درد کشورش جنگ نظامی بود ، به فرمان امامش وسط میدان بود و اگر فرمانده بود به نیروهایش می گفت “بیایید” نه اینکه “بروید”.
بسیجی اگر درد کشورش اقتصاد بود در خط اول سدسازی و پل سازی بود و در این راه به حدی پیش رفت که دیگر حضرات از قرارگاه سازندگی اش می ترسند و حتی حوصله ی حضور در مناقصه ای را ندارند که قرارگاه سازندگی متشکل از بسیجی ها آنجا باشند.
بسیجی ، اگر نیاز کشورش محرومیت زدایی بود ، اردوهای جهادی را پر می کرد و می کند و درخط اول محرومیت زدایی از چهره ی مستضعفین بود.

اما شما چی ؟؟؟؟؟؟؟

منبع : وبلاگ پاسداران

مباحثه با ابوحنیفه

نقل شده كه دو نفر از شيعيان در گذرگاهي از بغداد به مجلس بزرگي رسيدند.
پرسيدند اين مجلس متعلّق به  كيست؟
گفتند مجلس درس امام اعظم ابوحنيفه است .

راوي حكايت مي گويد رفيق من كه اسمش فضل بن حسن بود و مردي متعصّب در مذهب شيعه و در عين حال آدمي بحّاث و با اطلاع از مباني مذهب بود ، گفت من مي روم و با اين مرد مباحثه مي كنم و تا او را ملزم و مجاب نكنم از
اين مكان نمي روم.
گفتم اين عالم بزرگي است و از عهدۀ بحث با او بر نمي آيي . گفت من معتقد به مذهب حقم و حق مغلوب نمي شوم . وارد مجلس شديم و نشستيم و در يك فرصت مناسب، فضل از جا برخاست و گفت
ايها العالم من برادري دارم كه رافضي است ( يعني شيعه است) و من هر چه مي خواهم به او بفهمانم كه ابوبكر بعد از پيامبر اكرم ، افضل امّت و خليفۀ به حق بوده قبول نمي كند و مي گويد علي بن ابيطالب ، افضل و خليفۀ به حق
است . شما يك دليل قاطعي به من ياد بدهيد كه به او بفهمانم و او را به راه راست بياورم .

ابوحنيفه گفت به برادرت بگو بهترين و روشن ترين دليل اين است كه پيامبر اكرم همواره در ميدان هاي جنگ ، آن دو بزرگوار ! ( ابوبكر و عمر) را كنار خود مي نشاند و علي را مقابل نيزه و شمشير دشمن مي فرستاد و اين نشان مي
دهد كه آن دو نفر ، محبوب پيامبر بوده اند و چون آن حضرت مي خواسته كه آنها بعد از خودش جانشين باشند آنها را حفظ مي كرد و چون علي را دوست نمي داشت طردش مي كرد و به ميدان مي فرستاد تا كشته شود و اين بهترين دليل بر
افضليت ابوبكر و عمر است !
فضل گفت بله من اين را به برادرم مي گويم ولي او از قرآن به من جواب مي دهد كه خداوند فرموده است: « خداوند ، مجاهدين را بر قاعدين و نشستگان برتري داده و اجري بزرگ براي آنان آماده است» و به حكم اين آيه ، علي چون
مجاهد بوده افضل از ابوبكر وعمراست كه قاعد بوده اند .

ابوحنيفه گفت به او بگو از اين بهتر مي خواهي كه ابوبكر و عمر قبرشان كنار قبر پيامبر و چسبيده به قبر آن حضرت است در حالي كه قبر علي از قبر پيامبر دور افتاده و در عراق است .
فضل گفت بله اين را هم به برادرم مي گويم امّا او مي گويد آن ها غاصبانه در كنار پيامبر اكرم دفن شده اند براي اين كه خداوند فرموده است « اي مؤمنان بدون اذن و اجازۀ پيامبر ، داخل خانه اش نشويد…»  و مي دانيم كه
رسول اكرم در خانۀ خودش دفن شده و آن دو نفر بدون اذن در خانۀ آن حضرت دفن شده اند و محل دفن ايشان غصبي است .

ابوحنيفه كه از اين گفتگو سخت ناراحت شده بود تأمّلي كرد و سپس با لحني تند گفت به اين برادر خبيثت بگو آنها غاصبانه در خانة پيامبر دفن نشده اند بلكه عايشه و حفصه كه دختران آن دو بزرگوار و همسران پيامبر بودند و
ازپيامبر مهريه طلبكار بودند، پدرانشان را در مهرية خودشان دفن كردند .
فضل گفت بله من اين مطلب را هم به برادرم گفته ام ولي او باز آيه اي براي من مي خواند و مي گويد پيامبر صلي الله عليه و آله به همسرانش بدهكار نبوده براي اينكه خداوند فرموده است « اي پيامبر ما همسران تو را كه
مهرشان را پرداخته اي براي تو حلال كرديم» طبق اين آيه ، پيامبر اكرم مهريۀ زن هايش را داده بود و وقتي كه از دنيا رفت به زن هايش بدهكار نبوده است .


ابوحنيفه اندكي تأمّل كرد و گفت به اين برادرت بگو درست است كه همسران پيامبر، مهريّه طلبكار نبوده اند اما سهم الارث كه از ماتَرَك پيامبر داشته اند و ماتَرَك  (يعني آنچه پيامبر اكرم بعد از مرگش از خود باقي گذاشته ) نيز همين

خانه اش بوده و شرعاً سهمي هم از آن خانه به همسرانش مي رسد و چون عايشه و حفصه وارث پيامبر بوده اند پدرانشان را در سهم الارث خودشان دفن كرده اند و بنابراين غصبي در كار نبوده است .
فضل گفت بله من اين را هم به برادرم گفته ام ولي او مي گويد شما آقايان سنّي ها مگرنمي گوييد كه پيامبر ارث نمي گذارد و خودتان حديث نقل مي كنيد كه پيامبر اكرم فرموده است « ما پيامبران اصلاً ارث نمي گذاريم و هر چه
از ما باقي مانده صدقه است» پس طبق گفتة خودتان عايشه و حفصه سهم الارث نداشته‌اند . به همان دليلي كه شما حضرت فاطمه را از فدك محروم كرديد و گفتيد پيامبر ارث نمي گذارد آن دو همسر نيز نبايد ارث ببرند . آيا دختر
از پدر ارث نمي برد اما همسر از شوهر ارث مي برد ؟! حالا بر فرض بپذيريم كه آنها سهم الارث داشته اند ، مگر نه اين است كه ميّت اگر فرزند داشته باشد ، سهم الارث زوجه اش يك هشتم ماتَرَك مي شود ، در اين جا تمام ماتَرَك

پيامبر اكرم يك حجره (اتاق) بوده كه وقتي آن تقسيم بر هشت شود يك قسمت از آن هشت قسمت تقسيم مي شود ميان همسران پيامبر اكرم كه نُه نفر بوده اند و در نتيجه سهم هر يك از عايشه و حفصه به قدر يك وجب هم نمي شود،

پس چگونه آن دو هيكل بزرگ در يك وجب زمين جاشده اند ؟!
سخن كه به اينجا رسيد ابوحنيفه حسابي از كوره در رفت و با لحني خشم آلود فرياد كشيد اين مرد را بيرون كنيد اين خودش رافضي است و اصلاً برادر هم ندارد….

اولین زائر کربلا

عطیه بن سعد بن جناده عونی نقل می کند که :

او به همراه جابربن عبدالله انصاری این صحابه نابینا به جهت زیارت قبر حضرت حسین (ع) حرکت کرد . مدتی گذشت و به کربلا رسیدند ، جابر کنار فرات غسل کرد و خود را معطر ساخت و به کمک عطیه خود را به قبر امام حسین (ع) رسانید و دست بر آن نهاد و از شدت اندوه از هوش رفت . عطیه آبی آورد و بر سر و رویش ریخت تا به هوش آمد . آنگاه نالید یا حسین ! ، یا حسین !  ، آیا دوست پاسخ دوست خود را نمی دهد ؟ ….

چگونه جوابم دهی حال آنکه رگ های گردنت بریده و بین سر و بدنت جدایی افتاده . شهادت می دهم که تو فرزند خیرالنبیین و پسر سید المومنین و فرزند هم پیمان تقوا و سبیل هدی و خامس اصحاب کسا و پسر سید اوصیا و فرزند فاطمه سرور زنان جهانی .

و چگونه چنین نباشی حال آنکه پرورش داده تو را سید المرسلین و در کنار متقین پرورش یافته ای و از پستان ایمان شیر نوشیده ای و بوسیله اسلام از شیر گرفته شده ای ، تو پاک و مطهر بودی در زندگی و مرگ .

به یقین دل های مومنین ناخوش و پریشان است در فراق تو در حالیکه بی تردید تو در حالی نیکو هستی پس سلام خدا و خوشنودی او بر تو باد .

آنگاه ادامه داد به خدایی که محمد (ص) را به پیامبری برگزید سوگند که ما نیز با شما همراه و شریک بودیم در آنچه شما داخل گشتید .

عطیه می گوید من پرسیدم چگونه ما هم با ایشان شرکت کرده بودیم در حالیکه ما نه در سرزمینی پای نهادیم و نه از کوهی بالا رفتیم و نه شمشیری زدیم حال آنکه اینان بین سرها و بدن هایشان جدایی افتاده و فرزندانشان یتیم و زنانشان بیوه گشته اند ؟

جابر پاسخ داد ای عطیه از حبیب خود رسول خدا (ص) شنیدم هر کس گروهی را دوست بدارد با آنان محشور می شود و هر کس عمل قومی را تایید کند در آن عمل شریک می گردد ، پس سوگند به خدایی که محمد را برانگیخت نیت من و یارانم بر همان چیزی بود که بر حسین (ع) و یارانش گذشت .

بعد از آن جابر از من خواست او را به سمت خانه های کوفه ببرم و در بین راه به من گفت من گمان می کنم دیگر بعد از این سفر تو را نبینم پس اجازه بده تو را سفارشی نمایم و آن اینکه دشمنان آل محمد (ص) را مادام که بر این دشمنی باقی اند ، دشمن دار اگر چه به ظاهر اهل روزه گرفتن و نماز خواندن باشند و با دوستداران آل محمد (ص) مدارا کن اگر چه یک پای ایشان در بسیاری از گناهان بلغزد و پای دیگرشان در دوستی آنان ثابت قدم باشد زیرا یقینا دوستان ایشان به بهشت روانه می گردد و دشمنانشان به دوزخ .

معرفی مقاله

حوزه الزهرا المرضیه (سلام الله علیها) اصفهان یه فصلنامه داره :

برای این فصل یکی از مقاله های طلاب برترش را چاپ کرده و با این کار روحیه پژوهشی را در طلاب تقویت می کنه حالا چکیده مقاله دوستمون را براتون می گذارم

تفاوت های بنیادین میان زن و مرد
الهام امامی

چکیده                                                                                               
زن از نظر ساخت بدنی وروانی از دیدگاه علم از مرد متفاوت است به لحاظ مغز،قلب،حواس پنج گانه بین دو جنس تفاوت های انکارناپذیری وجود دارد و نیز تمایزات روانی زن و مرد از نظر علم روانشناسی و در فرهنگ های مختلف به اثبات رسیده است وخطاست که این تفاوت ها را فقط زاییده ی محیط بدانیم هر چند شیوه های تربیتی در این تفاوت ها شایان توجه است ولی به گونه ای نیست که بتواند تفاوت های بیولوژی بین دو جنس را پوشش دهد و بر این اساس که جنس زن  از جنس مرد لطیف تر است واز سوی دیگر صفاتی چون خشونت و پر خاشگری ویژه ی مردان است با شواهد تحقیقاتی همراه می باشد.پس در این مقاله سعی بر این است تا تمایزات جسمانی و روانی بین دو جنس ذکر شود وپیداست که شناخت این تفاوت ها باعث پیشرفت و تکامل هر یک از زن و مرد می شود زیرا نقصان در یک ویژگی وصفت نشانه ی تحقیر نیست بلکه مایه ی قوام هر چه بیشتر زندگی می گردد.                       

کلید واژه ها:زن،مرد،تفاوت های روانی،تفاوت های جسمانی                                              


زندگی نامه حضرت علی اکبر (ع)

حضرت علي اكبر (ع) فرزند ابي عبدالله الحسين(ع) بنا به روايتي در يازدهم شعبان،سال43 قمري در مدينه منوره ديده به جهان گشود. پدر گرامي اش امام حسين بن علي بن ابي طالب (ع) و مادر محترمه اش ليلي بنت ابي مرّه بن عروه بن مسعود ثقفي است.او از طايفه خوش نام و شريف بني هاشم بود . و به بزرگاني چون پيامبر اسلام(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س)، امير مؤمنان علي بن ابي طالب(ع) و امام حسين (ع) نسبت دارد.
ابوالفرج اصفهاني از مغيره روايت كرد: روزي معاويه بن ابي سفيان به اطرافيان و هم نشينان خود گفت: به نظر شما سزاوارترين و شايسته ترين فرد امت به امر خلافت كيست؟ اطرافيان گفتند: جز تو كسي را سزاوارتر به امر خلافت نمي شناسيم! معاويه گفت: اين چنين نيست.
بلكه سزاوارترين فرد براي خلافت، علي بن الحسين(ع)است كه جدّش رسول خدا(ص) مي باشد و در وي شجاعت و دليري بني هاشم، سخاوت بني اميه و فخر و فخامت ثفيف تبلور يافته  است.


نقل است روزي علي اكبر(ع) به نزد والي مدينه رفته  و از طرف پدر بزرگوارشان پيغامي را خطاب به او ميبرد، در آخر والي مدينه از علي اكبرسئوال كرد نام تو چيست؟ فرمود: علي سئوال نمود نام برادرت؟ فرمود: علي آن شخص عصباني شد، و چند بار گفت: علي، علي، علي، « ما يُريدُ اَبُوك؟ » پدرت چه مي خواهد، همه اش نام فرزندان را علي مي گذارد، اين پيغام را علي اكبر(ع) نزد اباعبدالله الحسين (ع) برد، ايشان فرمود : والله اگر پروردگار دهها فرزند پسر به  من عنايت كند نام همه ي آنها را علي مي گذارم و اگر دهها فرزند دختر به من عطا، نمايد نام همه ي آنها را نيز فاطمه مي گذارم.
درباره شخصيت علي اكبر(ع) گفته شد، كه وي جواني خوش چهره، زيبا، خوش زبان و دلير بود و از جهت سيرت و خلق و خوي و صباحت رخسار، شبيه ترين مردم به پيامبر اكرم(ص) بود و شجاعت و رزمندگي را از جدش علي ابن ابي طالب (ع) به ارث برده و جامع كمالات، محامد و محاسن بود. در روايتي به نقل از شيخ جعفر شوشتري در كتاب خصائص الحسينيه آمده است: اباعبدالله الحسين هنگامي كه علي اكبر را به ميدان مي فرستاد، به لشگر خطاب كرد و فرمود:« يا قوم، هولاءِ  قد برز عليهم غلام، اَشبهُ الناس خَلقاً و خُلقاً و منطقاً برسول الله……. اي قوم، شما شاهد باشيد، پسري را به ميدان مي فرستم، كه شبيه ترين مردم از نظر خلق و خوي و منطق به رسول الله (ص) است بدانيد هر زمان ما دلمان براي رسول الله(ص) تنگ مي شد نگاه به وجه اين پسر مي كرديم.
بنا به نقل ابوالفرج اصفهاني، آن حضرت درعصر خلافت عثمان بن عفان (سومين خليفه راشدين) ديده به جهان گشود.اين قول مبتني بر اين است كه وي به هنگام شهادت بيست و پنج ساله بود. در برخي روايات هم سن ايشان را 28 ساله ذكر كرده اند، وي در مكتب جدش امام علي بن ابي طالب (ع) و در دامن مهرانگيز  پدرش امام حسين(ع) در مدينه و كوفه تربيت و رشد و كمال يافت.
امام حسين (ع) در تربيت وي و آموزش  قرآن ومعارف اسلامي و اطلاعات سياسي و اجتماعي به آن جناب تلاش بليغي به عمل آورد و از وي يك انسان كامل و نمونه ساخت و شگفتي همگان، از جمله دشمنانشان را بر انگيخت.


به هر روي علي اكبر(ع) در ماجراي عاشورا حضور فعال داشت و در تمام حالات در كنار پدرش امام حسين(ع)بود و با دشمنانش به سختي مبارزه مي كرد. شيخ جعفر شوشتري در خصائص نقل مي كند: هنگامي كه اباعبد الله الحسين عليه السلام در كاروان خود حركت به سمت كربلا مي كرد، حالتي به حضرت(ع) دست داد بنام نوميه و در آن حالت مكاشفه اي براي حضرت(ع) رخ داد، از آن حالت كه خارج شد استرجاع كرد: و فرمود: «انا لله و انا اليه راجعون » علي اكبر(ع) در كنار پدر بود، و مي دانست امام بيهوده كلامي را به زبان نمي راند، سئوال نمود، پدرجان چرا استرجاع فرمودي؟:

حضرت بلادرنگ فرمود: الان ديدم اين كاروان مي رود به سمت قتلگاه و مرگ درانتظار ماست،

علي اكبر(ع) سئوال نمود: پدر جان مگر ما بر حق نيستيم؟

حضرت فرمود: آري ما بر حق هستيم.

علي اكبر (ع) عرضه داشت: پس از مرگ باكي نداريم،

گفتني است، با اين كه حضرت علي اكبر(ع) به سه طايفه معروف عرب پيوند و خويشاوندي داشته است، با اين حال در روز عاشورا و به هنگام نبرد با سپاهيان يزيد، هيچ اشاره اي به انتسابش به بني اميه و ثفيف نكرد، بلكه هاشمي بدون و انتساب به اهل بيت(ع) را افتخار خويش دانست و در رجزي چنين سرود:

أنا عَلي بن الحسين بن عَلي نحن  بيت الله آولي يا لنبيّ

أضربكَم با لسّيف حتّي يَنثني ضَربَ غُلامٍ هاشميّ عَلَويّ

وَ لا يَزالُ الْيَومَ اَحْمي عَن أبي تَاللهِ لا يَحكُمُ فينا ابنُ الدّعي

وي نخستين شهيد بني هاشم در روز عاشورا بود و در زيارت شهداي معروفه نيز آمده است:السَّلامُ عليكَ يا اوّل قتيل مِن نَسل خَيْر سليل. علي اكبر(ع) درنبرد روز عاشورا دويست تن از سپاه عمر سعد را در دو مرحله به هلاكت رسانيد و سرانجاممرّه بن منقذ عبدي بر فرق مباركش ضربتي زد و او را به شدت زخمي نمود. آن گاه ساير دشمنان، جرأت و جسارت پيدا كرده  و به آن حضرت هجوم آوردند و وي را آماج تيغ شمشير و نوك نيزه ها نمودند و مظلومانه به شهادتش رسانيدند.
امام حسين(ع) در شهادتش بسيار اندوهناك و متأثر گرديد و در فراقش فراوان گريست و هنگامي كه سر خونين اش را در بغل گرفت، فرمود:ولدي علي عَلَي الدّنيا بعدك العفا (فرزندم علي ،ديگر بعد از تو اف بر اين دنيا
در مورد سنّ شريف وي به هنگام شهادت، اختلاف است. برخي مي گويند هجده ساله، برخي مي گويند نوزده ساله  و عده اي هم مي گويند بيست و پنج ساله بود.اما از اين كه وي از امام زين العابدين(ع)، فرزند ديگر امام حسين(ع) بزرگتر يا كوچك تر بود، اتفاقي ميان مورخان و سيره نگاران نيست. روايتي از امام زين العابدين(ع) نقل شده كه دلالت دارد بر اين كه وي از جهت سن كوچك تر از علي اكبر(ع) بود. آن حضرت فرمود: كان لي اخ يقال له عليّ اكبر منّي قتله الناس …
مقبره حضرت علي اكبر عليه السلام  در كربلاي معلي پايين پاي اباعبدالله الحسين عليه السلام است و در سلام زيارت عاشورا منظور از وعلي علي ابن الحسين ، آقا علي اكبر عليه السلام مي باشد.

سلام

1 2
 
مداحی های محرم